Προλαβαίνετε να εγκαταλείψετε τη χώρα πριν σκάσει η νέα χρεοκοπία

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Πάνω από 35.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

Μην προβληματίζεστε για την έκταση, είναι η χειρότερη δασική πυρκαγιά μετά το 2007.

Πριν συνεχίσω, να διαβάσετε και το περσινό κείμενο του Ηλία που ανέφερα στο υστερόγραφο, όπου τα λέει όλα μα όλα για τις πυρκαγιές και όχι μόνο, να τηρήσει και ο ξεχασιάρης πιτσιρίκος την υπόσχεση του.

Πάντως, η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ ηλιθιότητας.

Αρκεί να δει κανείς τι γίνεται με υπάλληλο του ΣΚΑΙ, τον Υπογλώσσιο, που απειλεί με εξώδικα άλλον δημοσιογράφο, τον Βαξεβάνη, για ανάρτηση που αφορά ατάκα του πρώτου σε ζωντανή σύνδεση και ο οποίος ξεφτίλας του ΣΚΑΙ αποκαλεί αμόρφωτους, βλαμμένους και ηλίθιους, ενώ τους εύχεται και να ψοφήσουν, όσους του κάνουν αντίλογο στη σχετική του ανάρτηση στο Twitter· τζάμπα μαθήματα ήθους και δημοσιογραφίας από ένα δίποδο που σε άλλη χώρα θα ήταν ταξιτζής, αχ με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και σε όποιον αρέσει.

Και ο οποίος προσπαθεί να στήσει όχλο κατά του κατήγορού του, γιατί στην Ελλάδα έτσι λύνονται οι διαφορές, με ραντεβουδάκια και μαχαιρώματα.

Είπα, επίσης, στην αρχή να το (ψυχ)αναλύσω, αλλά ειλικρινά βαρέθηκα και που το έγραψα ακόμα.

Γιατί αυτό είναι απλά άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει γιατί η Ελλάδα είναι πέραν κάθε σωτηρίας.

Ο δε υπουργός Υγείας της χώρας -να το δούμε κάποτε αυτό που ο πιο καθυστερημένος αναλαμβάνει συνήθως την Υγεία- δήλωσε πως τα νοσήλια του τραυματία πυροσβέστη θα καλυφθούν από το κράτος, λες και μιλάμε για τέλεση κηδείας με δημοσία δαπάνη.

Ούτως ή άλλως είναι δωρεάν, Βασιλάκη Καΐλα μου -ή Κικίλιας είναι, ξεχνιέμαι- γιατί στο ΚΑΤ, όπως σε κάθε άλλο δημόσιο νοσοκομείο, η περίθαλψη είναι δωρεάν, αλλά εντάξει οι φιλελέδες -που παραδοσιακά και το νερό που πάνε στη μανούλα τους της το χρεώνουν- ε, δεν τα πιάνουν με την πρώτη αυτά.

Μ’ αρέσει κιόλας που όλοι οι νεοδημοκράτες πήγανε αξύριστοι στις φωτιές -αλλά όχι στα προσκυνήματα σήμερα, γιατί οι παπάδες στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνοι από τις πυρκαγιές-, για να δείξουν την ταχύτητα με την οποία τρέξανε στο άκουσμα της καταστροφής.

Την ίδια ώρα διασύρεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό με τη Σαμοθράκη -γιατί ας πούμε τις άλλες μέρες μας θαύμαζε ο πλανήτης-, όπου ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων από το νησί, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ ούτε που ξέρουν πού πέφτει η Σαμοθράκη, οπότε ασχολούνται με το πρωθυπουργικό προσκύνημα στην Τήνο -αυτή ξέρουμε πού πέφτει- όπου προπονείται ο Κούλης για τα προσκυνήματα στους δανειστές που έρχονται και για να βάλει το χέρι της η Μεγαλόχαρη να σβήσει η φωτιά, γιατί ο Θεός πάλι μιλάει στο τηλέφωνο· οι δε πυροσβέστες: ήρωες μόνο όταν «πέφτουμε» στην ανάγκη τους, τον υπόλοιπο χρόνο τεμπελόσκυλα και άχρηστοι.

Και με την τεράστια φωτιά στην Εύβοια να μαίνεται -δεν θα σβήσει ούτε αύριο μάλλον-, πάρτε και το χθεσινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, σε περίπτωση που δεν είχατε πειστεί μέχρι τώρα να εγκαταλείψετε τη χώρα πριν σκάσει η νέα χρεοκοπία, που δεν θα είναι φυσικά μόνο οικονομική.

Κομπανιέρο, φυσικά και είναι πια πασιφανές, πως οι Έλληνες αυτό θέλουν και αυτό έχουν.

Και τσαντίζονται κιόλας που δεν είναι αντικείμενα θαυμασμού, αλλά χλευασμού.

Γιατί το θράσος είναι αναφαίρετο χαρακτηριστικό των ηλίθιων.

Και των λούμπεν μικροαστών.

Και θα ψάχνονται μέσα στα αποκαΐδια και στα σκουπίδια να βρουν τον εμπρηστή και τον δράστη της κατάντιας τους.

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, αντάμα, να προσμένουν ίσως κάποιο θάμα.

Που δεν θα έρθει, κυριολεκτικά, ποτέ.

Με εκτίμηση,

Άρης

ΥΓ1. Αγάπη μόνο. Μην μουντζώνεστε ακόμα, θα έχετε και άλλες ευκαιρίες, να καταλάβετε τι κάνατε (για νιοστή φορά).

ΥΓ2. Απλά, κάποια οικονομικά μεγέθη στη συνέχεια, αν και στην Ελλάδα έπαψαν τέτοιες γκρίνιες, γιατί λεφτά υπάρχουν και έρχεται η άγια ανάπτυξη που θα τα λύσει όλα. Αν και κάτι άλλο έρχεται- σημείωση: ίσως να μου ξέφυγε παραπάνω-, ενημερωτικά σε 15 μέρες τον Αύγουστο το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε το 10% της αξίας του, ήταν που θα πετούσε η ελληνική οικονομία από τον πρώτο μήνα, αλλά είπαμε από φθινόπωρο αυτά. Λοιπόν, η μισθοδοσία των κληρικών κοστίζει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Να μην πούμε καλύτερα για τη φορολόγηση της Εκκλησίας, που κατέχει μόνο 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης και ας περάσουμε στα πλοία. Μια και μόνο φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, συγκεκριμένα η απαλλαγή τους από τον ΦΠΑ για την αγορά προϊόντων από την Ελλάδα που προορίζονται για τη τροφοδοσία των πλοίων τους θα απέφερε κάπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο στα δημόσια ταμεία, σχεδόν όσο είναι και το επίσημο ύψος των αμυντικών δαπανών της χώρας αλλά και οι στόχοι για τα πλεονάσματα, ενώ μια ώρα πτήσης με F-35 κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ. Να μην πούμε ούτε για τα 250 εκατομμύρια που έφαγε ο Φλώρος ή για τα χρέη των κομμάτων -η ΝΔ χρωστάει μόνο 200- ανώφελο είναι τελικά. Σε καλή μεριά. Πλούσιοι και φτωχοί στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει, πως …μαζί τα φάγανε και μαζί θα καούν. Δεν πειράζει, αφού δεν το καταλαβαίνουν μόνοι τους, θα το καταλάβουν με βοήθεια. Εμένα, πάντως, πιάστηκε το χέρι μου να γράφω -για να δείτε τι μου κάνει ο πιτσιρίκος, αυτός τα μπάνια του και τα παγωτά του και εμείς κλεισμένοι σε υπόγεια, τον αλήτη χαχα-, αλλά μην ανησυχείτε, είναι που τα μάζεψα τόσο καιρό και όχι ότι σκάνε κάθε μέρα κεραμίδες.
ΥΓ3. Τουλάχιστον, ο Τουρισμός δεν θα πληγεί απ’ όλα αυτά και αν φτάσουμε στο σημείο -σιγά το δύσκολο πια- να ισοπεδώσουμε ότι μας γλίτωσε τα προηγούμενα χρόνια, θα χεστούμε στο τάλιρο να οργανώνουμε ξεναγήσεις. «Στα αριστερά σας βλέπετε μια πετρελαιοκηλίδα, στα δεξιά σας αυτό κάποτε ήταν δάσος, το μοναστήρι βλέπετε πως σώθηκε με τη βοήθεια του στρατηγού Θεού που ευτυχώς έστειλε τη φωτιά προς τα σπίτια, ναι κύριε αυτό εκεί στον πάτο της λίμνης είναι μια χημική τουαλέτα και λίγο αργότερα σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί να μην πλησιάζετε κοντά στα κλουβιά γιατί οι ιθαγενείς δαγκώνουν. Αύριο, ίσως να δείτε τη Σαμοθράκη, να ξέρετε πως είναι δύσκολη η προσέγγιση και η απόβαση από το νησί, οπότε θα βγει ανακοίνωση αργότερα, αλλιώς θα πάμε στην Άνδρο για κατάδυση σε μια από τις υποθαλάσσιες αγορές του νησιού, όπου μπορείτε να ψωνίσετε από μια γκάμα προΐόντων». Αμερικάνικο χιούμορ. Η Ελλάδα γλίτωσε από τη χρεοκοπία. Ελληνικό χιούμορ.

(Φίλε Άρη, κι εγώ από εσένα μαθαίνω τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τίποτα δεν σου ξεφεύγει. Και τα γράφεις και άψογα. Γράφε, Άρη, γράφε! Όσο γράφεις εσύ, δεν θα γράφω εγώ. Γράφε τουλάχιστον μέχρι τέλη Οκτωβρίου που σκέφτομαι να επιστρέψω στην Αθήνα. Είναι χρέος σου να γράφεις, γιατί με κοψοχόλιασες με την δίχρονη απουσία σου. Πάντως, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα του κόσμου που κανείς δεν κοιτάει τα οικονομικά στοιχεία. Οπότε, είναι όλοι αισιόδοξοι. Και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, όταν οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.