Αισιοδοξία παντού

Γεια σου αγαπητέ πιτσιρίκο.
Τεράστια αισιοδοξία στις τάξεις των Ελλήνων κατέγραψε η τελευταία πληρωμένη δημοσκόπηση. Κοντά στο 70% η θετική γνώμη για την κυβέρνηση του Κούλη, και μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό δεν την περίμεναν τόσο καλή.

Μιλάμε ότι η μ@λακία του Έλληνα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Βλέπει το μεγάλο ξεπούλημα και νιώθει ευτυχής.

Βλέπει το κεφάλαιο δίπλα ακριβώς από τους υπουργούς και αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον.

Τι να πω, τα μπάνια του λαού, η θάλασσα, η ζέστη, τα λόγια του παπά;

Η κατραπακιά είναι κοντά και θα την ξαναζήσουμε όπως το 2010 με το ΓΑΠ.

Ποιος ξέρει, μπορεί αυτή τη φορά να την δούμε αλλιώς και να συνέλθουμε ως λαός.

Προς το παρόν, συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε, έχουμε το χαμόγελο του «μόλις έπαθα εγκεφαλικό» και πιστεύουμε ότι το ζαβό του Μητσοτάκη θα μας δώσει όσα δε μας έδωσε ο ψευτοαριστερός, συμβιβασμένος και με αυταπάτες, Αλέκος.

Θυμήθηκα πρόσφατα μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με την Τζόντι Φόστερ, όπου οι πολίτες της Γης ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ οι πλούσιοι και ισχυροί ζουν στο Elysium, ένα γιγάντιο διαστημικό περιβάλλον στην τροχιά της Γης.

Και σκεφτόμουν αυτά που έλεγες για τους κροίσους του πλανήτη μας και την αναδιανομή του πλούτου ως τη μοναδική λύση στην οποία θα καταφύγουν τελικά, για ασφάλεια δική τους φυσικά.

Δεν γνωρίζω αν ο κινηματογράφος είναι προάγγελος εξελίξεων αλλά σίγουρα αυτό το σενάριο κόβει βόλτες στο κεφάλι των 8 πλουσιότερων ανθρώπων που κατέχει όσο το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού (το 2010 ήταν 43).

Ενώνονται με τους πλούσιους του υπόλοιπου 50% και δημιουργούν εύκολα μια παρόμοια εξω-πολιτεία, παρά το τεράστιο κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Είμαι σίγουρος ότι προτιμούν το παραπάνω σενάριο από το να μοιράσουν λίγη από την τερατώδη περιουσία τους στην πλέμπα· τα αρρωστημένα μυαλά τους ψοφάνε για χρήμα και εξουσία.

Καλή συνέχεια στα μπάνια σου.

Ευτυχώς, έκανα αρκετά μπάνια το φετινό καλοκαίρι· για να δούμε, θα με βοηθήσουν στο βαρύ χειμώνα που έρχεται;

Λέω βαρύ γιατί οι «μερομηνολόγοι» μιλούν για βαρύ χειμώνα, πιο βαρύ από πέρσι, με χιόνια από Οκτώβρη και στο κέντρο της Αθήνας το Δεκέμβρη· ίδωμεν.

Adriano

Υ.Γ. «Πιστεύω πως το πρόβλημα της ελευθερίας του ανθρώπου ξεκινάει από το σώμα του», Χρόνης Μίσσιος στο μοναδικό «… καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς»… ΜΕΓΑΛΗ φράση, ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλήθεια.

(Αγαπητέ φίλε, δεν σηκώνει ανάλυση η ελληνική κοινωνία. Είναι σε απόλυτη αφασία. Πάντως, φέτος το καλοκαίρι θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Μπορεί και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.