Επέτειος

Φίλε μου, Πιτσιρίκο, μετά από καιρό σε χαιρετώ. Μετά από ένα λίγο δύσκολο καλοκαίρι, που ευτυχώς εξελίχθηκε μια χαρά.

Χαίρομαι που σας διάβαζα, κάνετε καλή παρέα. Μερικές φορές ήθελα να γράψω κι εγώ, να σχολιάσω αυτά που έβλεπα αλλά δεν ήξερα αν έχει νόημα. Όσο πάει απογοητεύομαι και πιο πολύ με αυτά που βλέπω.

Επέτειος από τη δολοφονία του Φυσσα εχθές και καθε χρόνο πείθομαι ότι τίποτα ποτέ δεν θα αλλάξει.

Κάθε χρόνο οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Κάθε χρόνο η εγκληματική οργάνωση θεωρείται πολιτική παράταξη.

Κάθε χρόνο “για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτα”.

Τα ίδια και τα ίδια.

Σε άλλα νέα, βλέπω να εκκενώνουν καταλήψεις μπάτσοι με φουλ εξοπλισμό και αλεξίσφαιρα μην τυχόν εκπυρσοκροτήσει κανένα νεροπίστολο από τα πεντάχρονα που πετάνε στο δρόμο.

Άλλοι μπάτσοι καταπολεμούν το παραεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ που καθώς φαίνεται είναι φαινόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άλλο που εγώ το θυμάμαι 10 χρόνια πριν που δούλευα στην περιοχή.

Η αριστεία έχει ξεφύγει, Πιτσιρίκο, και ο κόσμος πετάει χαρταετό.

Είναι ακόμα “εμείς και οι άλλοι”.

Στη φωτογραφία που σου στέλνω είναι ο πατέρας ενός άλλου θύματος, του Σαχζάτ Λουκμάν, που το 2013 δολοφονήθηκε από τους ίδιους θύτες. Αυτούς που κάθε χρόνο βλέπουμε να αλωνίζουν ελεύθεροι και δεν μας νοιάζει.

Μέχρι να σκοτώσουν το παιδί μας. Ίσως τότε καταλάβουμε. Ίσως και όχι.

Ο άνθρωπος αυτός είναι εκεί για να τιμήσει τον Παύλο που είχε την ίδια τύχη με το παιδί του. Ο ένας για τα τραγούδια του, ο άλλος για την καταγωγή του.

Ας περιμένουμε λίγο ακόμα, μην τους καταδικάσουμε.

Τα παιδιά μας δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε αλλοδαποί. Δεν κινδυνεύουν.

Κούνια που μας κούναγε.

Ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις, πάντα βρίσκει κάτι να σε ξεχωρίσει, να σε στοχοποιήσει.

Όπως και ο πόνος δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει φυλή, χρώμα και πολιτικές πεποιθήσεις.

Μην το συνειδητοποιήσουμε όταν θα είναι αργά.

Φιλιά

Ελένη

(Φίλη Ελένη, ο “δημοσιογράφος” που είχε μιλήσει για “σοβαρή Χρυσή Αυγή” που μπορεί να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη από τους Έλληνες βουλευτής. Και δεν είναι ο μόνος με τέτοιες απόψεις. Ελένη, η ελληνική κοινωνία είναι άρρωστη. Και αρρωσταίνει όλο και περισσότερο. Μαφιόζοι ολιγάρχες με “αριστερούς” και “κομμουνιστές” υπαλλήλους, χρυσαυγίτες σε διάφορα κόμματα, λούμπεν μικροαστοί σε όλα, και να απαγορεύεται να τα λες αυτά, γιατί κινδυνεύεις. Αχ Ελένη, πόσο χρήσιμοι είναι οι νεκροί και οι επέτειοι των δολοφονιών για τις καριέρες των “επαναστατών”. Που χέστηκαν για τους νεκρούς. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.