Κερδίσαμε τα γλυπτά και δεν το ξέρουμε

Καλημέρα, πατριώτη Πιτσιρίκο, μετά από καιρό,
Με μία ακόμα τρομακτική Νίκη ξεκινάει τη θητεία της η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχουν περάσει αιώνες από τότε που ο Λόρδος Έλγιν, έκλεψε τα μάρμαρα από τον Παρθενώνα.

Και τώρα, μετά από χρόνια και αιώνες, ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που όλως τυχαίως έγινε κι αυτός πρωθυπουργός με την αξία του και όχι με τις πλάτες μιας οικογένειας (τεμπέλη Έλληνα), καταφέρνει και τα επιστρέφει.

Βγαίνουν κάτι τυχάρπαστοι και λένε ότι με το να δανειστούμε τα μάρμαρα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ότι ο κύριος ιδιοκτήτης τους είναι οι Άγγλοι.

Φουκαρά Έλληνα…

Ο Κυριάκος ξέρει… Ότι στην Ελλάδα τα δανεικά είναι και αγύριστα.

Τόσα χρόνια μέλος της Νέας Δημοκρατίας, έχουν περάσει από τα γλυκά μάτια του χιλιάδες ευρώ, τα οποία ποτέ δεν θα γυρίσουν πίσω στον κάτοχό τους.

Τόσα δάνεια πήρε ο Κήρυκας Χανίων, και δεν επιστράφηκε δραχμή.

Και θα γυρίσει τα δανεικά γλυπτά τα οποία στη τελική δεν ανήκουν καν στους Άγγλους;

Φουκαράδες Άγγλοι.

Ο Κυριάκος θα βάλει και υπογραφή ότι σας ανήκουν, και ότι ο γλύπτης ήταν ο Sir Pheidation, και μετά σαν σύγχρονος Λεωνίδας «Μολών Λαβέ».

Και θα πάρετε τόσα γλυπτά πίσω, όσα τα δανεικά που θα επιστρέψει στις τράπεζες ή όσα αναγνωρισμένα πτυχία έχει ο νέος αρχηγός της ΕΥΠ.

Βρείτε και κάντε τους συνδυασμούς.

Άλλωστε και οι Άγγλοι τα έκλεψαν, και εμείς αρκεί να τα ξανακλέψουμε που δεν πιάνεται και σαν αμαρτία σύμφωνα με τις γραφές.

Στιγμές συγκίνησης σε αυτό το υπέροχο κρατίδιο με αυτόν τον υπέροχο λαό του!

Χαιρετισμούς και την αγάπη μου.

Αμπαλαέας

(Αγαπητέ φίλε, έχουμε συνηθίσει στις επιτυχίες και στους θριάμβους, οπότε δεν μας κάνει τίποτα πια εντύπωση. Κρίμα που δεν χάνουμε ποτέ, ώστε να εκτιμήσουμε ξανά τη χαρά της νίκης. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.