Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα ελληνικά ΜΜΕ

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Μαθαίνω πως μια ακόμη σχολική χρονιά άρχισε ξανά με αγιασμούς και δοξολογίες. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε μαζί με μια κουστωδία παπάδων σε σχολείο στην Αχαρνών όπου ευλόγησε τα παιδιά, τους δασκάλους, τα ντουβάρια, τις καρέκλες και τα θρανία, τους μαυροπίνακες, τις γόμες, τις ξύστρες και τα μολύβια.

Όλα θα πάνε καλά βλαστάρια μου, τους είπε, μέχρι να μεγαλώσετε να μπείτε στα πανεπιστήμια και μετά να φύγετε στο εξωτερικό, μπας και βρείτε καμιά δουλειά σχετική με το αντικείμενο των σπουδών σας και αξιοπρεπώς αμειβόμενη.

Μέχρι τότε, κάντε τον σταυρό και την προσευχή σας, δείτε τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, φιλήστε τα χέρια του πνευματικού σας και τα αρxίδια του πολιτικού σας.

Παίζει, πριν φύγετε για την Εσπερία, να προλάβετε να γίνετε τα ίδια κτήνη με τους γονείς σας, οπότε θα φροντίσουμε να σας δώσουμε και δικαίωμα ψήφου από το εξωτερικό, ώστε να έχετε την ευκαιρία να υποστηρίζετε την αγαπημένη σας πολιτική ομάδα και να βοσκάτε στο παχύ γρασίδι του ανύπαρκτου Ελληνο-Ορθόδοξου πολιτισμού.

Γνωστή και επαναλαμβανόμενη, άλλωστε, η ιστορία του παπά με την αγιαστούρα και του μαθητή που σηκώνεται για να πει την πρωινή προσευχή στο ιερό –όλα ιερά στην Ελλάδα, το είπαμε αυτό- της εκπαίδευσης.

Στον αγιασμό, σε ένα άλλο σχολείο μιας άλλης γειτονιάς, παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Άσχετο θα πείτε εσείς, αλλά δεν είναι. Αν συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο, θα δείτε προς τα πού το πάω.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν τα ενημερωτικά κανάλια των ολιγαρχών, χάιδεψε τα κεφαλάκια των μικρών μαθητών και αποθεώθηκε από τους δασκάλους του σχολείου και τους γονείς που παρευρίσκονταν στον αγιασμό των παιδιών τους.

Μια ζουμερή κυρία στα -άντα της πλησίασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του ψιθύρισε στο αυτί πως είναι πολύ γκαβλιάρης γκόμενος, εκτός από δεινός κολυμβητής και βαρκάρης.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα, όμως μας πληροφορεί η έγκυρη Προχθεσινή, στο «τελευταίο χειροκρότημα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα» προσήλθε πλήθος κόσμου και η συγκίνηση άγγιξε το κόκκινο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαϊδεύοντας τρυφερά την μουσούδα ενός αδέσποτου σκυλιού που ήρθε κοντά του, δήλωσε πως μεγάλωσε ακούγοντας τα τραγούδια του εκλιπόντος και πως υπήρξε κρυφός θαυμαστής του από την εποχή της εφηβείας του.

Σήμερα «απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο Αντώνης Λιβάνης» στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και συν-ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ το μακρινό 1974.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φορώντας μια ανοιχτόχρωμη γραβάτα γαρνιρισμένη με βιβλία και κονδυλοφόρους, δήλωσε συγκλονισμένος από τον αναπάντεχο χαμό του Αντώνη Λιβάνη.

Συμπλήρωσε πως αν ζούσε σήμερα ο λατρευτός του πατέρας θα είχε την ίδια ηλικία με τον εκλιπόντα και το γεγονός αυτό του προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη.

Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μια περαστική κυρία έτρεξε να το σκουπίσει χρησιμοποιώντας το κατάλευκο σάλι της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ακόμα πως δεν μεγάλωσε με τα τραγούδια του Αντώνη Λιβάνη, αφού δεν υπήρξε ποτέ τραγουδοποιός αλλά μονάχα εκδότης.

Στις οικονομικές ειδήσεις, «νέα εμπόδια για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» εμφανίστηκαν στον ορίζοντα σύμφωνα με την καλή εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν τον τρομάζουν τα εμπόδια αφού στα μικράτα του υπήρξε ταυτόχρονα άλτης στο ύψος, στο επί κοντώ και στο τριπλούν και ξεπερνούσε με μοναδική άνεση όλα τα εμπόδια που βρίσκονταν μπροστά του. Στο κολλέγιο όπου σπούδαζε όλοι τον ήξεραν με το παρατσούκλι «ο φτερωτός μικρός».

Μόνο τα κορίτσια τον φώναζαν «ο φτερωτός γκόμενος», κάνοντας τον να κοκκινίζει από ντροπή.

Πριν γίνει πολιτικός και βουλευτής, τους τρεις μήνες που εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα απέκτησε τεράστια εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων και στην υπερπήδηση επενδυτικών εμποδίων.

Με σκληρή δουλειά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τα καταφέρουμε.

Στο ρεπορτάζ μας από τον χώρο της υγείας, νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως «ο καφές μειώνει την εμφάνιση χολόλιθων».

Ερωτώμενος για τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι το είχε υποψιαστεί τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ αφού κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων είχε σπάσει μονάχος τους ισάριθμους χολόλιθους, ακολουθώντας τις αρχές του βουδιστικού διαλογισμού και κρατώντας σταθερά το μεσαίο του δάκτυλο μέσα σε μια κούπα με ζεστό καφέ.

Παίρνοντας αφορμή από την ερώτηση που του έγινε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άρπαξε την ευκαιρία για να επαναλάβει πως η κυβέρνηση του παραμένει βαθιά προσηλωμένη στην διαρκή και χωρίς όρια ανάπτυξη.

Σε πηγαδάκι έξω από το Βελλίδειο ίδρυμα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι διδάσκει στον Άδωνη τεχνικές επηρεασμού της σκέψης των σοβαρών επενδυτών, προκειμένου να τους φέρει γρήγορα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην συμπρωτεύουσα που την αγαπά πολύ.

Μια νεαρή δημοσιογράφος, πρώην νοσοκόμα στο ΠΕΠΑΓΝΥ που τώρα εργάζεται στο κανάλι του κυρίου Μαριδάκη, δεν άντεξε και έπεσε στην αγκαλιά του πρωθυπουργού ξεσπώντας σε αναφιλητά ανακούφισης. Εσύ θα μας σώσεις, του είπε. Δεν είσαι μονάχα γκόμενος, είσαι ένας ιδιοφυής γκόμενος.

Στα διεθνή τώρα, η ξαφνική αποπομπή του εθνικού συμβούλου για θέματα ασφάλειας, Τζον Μπόλτον από τον πρόεδρο Τράμπ, προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μωρό έξι μηνών, έκανε σαφές πως, αν ήταν στην θέση του Αμερικανού προέδρου, δεν θα απέλυε τον Τζον Μπόλτον για δύο πολύ απλούς λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι οι περισσότεροι φίλοι του στο Χάρβαρντ όπου σπούδασε, είχαν το όνομα Τζον και αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει στην ζωή του.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι του άρεσε πολύ η μουστάκα του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου.

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να μιλάει κρατώντας στην αγκαλιά του το μωρό, η πυροβολημένη δημοσιογράφος του ΣΠΑΕΙ που έπαιρνε την συνέντευξη, φώναξε εκστασιασμένη κάνοντας τον σταυρό της: «Σαν την Παναγιά είστε απόψε κύριε Κυριάκο»!

Ο πρωθυπουργός χαμογέλασε με τον τρόπο που μονάχα αυτός -κι ένας Άγγλος κωμικός- ξέρει να κάνει, και ύστερα συνέχισε λέγοντας ότι θα μπορούσε να δανείσει στον πρόεδρο Τραμπ τον νέο διοικητή της ΚΥΠ που διαθέτει στο βιογραφικό του πλούσια εμπειρία και προϋπηρεσία σε εταιρείες security.

Κλείνουμε το αποψινό μας δελτίο με τα αποτελέσματα μιας καινούργιας δημοσκόπησης που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις και την εικόνα της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την επόμενη βδομάδα, στοιχεία από την έρευνα για τις επιπτώσεις της καθημερινής κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων σανού στην πνευματική υγεία.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Σε ευτυχισμένο τόπο ζείτε. Σε ευτυχισμένο τόπο ζούσαμε (χαχαχαχαααα).

Υ.Γ.2 Κλείνω με quiz. Γιατί οι περισσότεροι «αριστεροί» και «επαναστάτες» στην Ελλάδα καταλήγουν στην δούλεψη ενός ολιγάρχη; Είναι επειδή τα χρήματα για τον «αριστερό» είναι απαραίτητα για την επιβίωση της οικογενείας του, ενώ για τον «δεξιό» είναι ιδεολογία και υπαλληλίκι. Στις παλιές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60, οι δικαιολογίες ήταν πιο straight από ό,τι σήμερα. «Έγινα πουτάvα για τα παιδιά μου!» ούρλιαζε βουρκωμένη η Μάρθα Κλάψα. Όμως εδώ θα σταματήσω και δεν θα συνεχίσω με το τι θα δήλωνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Φίλε Ηλία, τρομερή η αποθέωση του Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ των μαφιόζων. Ηλία, η Ελλάδα είναι η χώρα των εθελόδουλων ραγιάδων που νομίζουν πως είναι γενναίοι και επαναστάτες. Η Ελλάδα είναι η χώρα που οι αριστεροί και οι “κομμουνιστές” αποθεώνουν τον Βελουχιώτη και τον Μπελογιάννη επειδή δεν προσκύνησαν αλλά οι ίδιοι παίρνουν πίπες από όποιον ολιγάρχη και όποιο αφεντικό βρουν μπροστά τους. Με επαναστατική, βέβαια, διάθεση. Και με δικαιολογίες που επιτρέπουν μόνο στους εαυτούς τους. Στους άλλους, οι ίδιες δικαιολογίες τους κάνουν έξαλλους. Ηλία, θα έχεις καταλάβει πως δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Η Ελλάδα είναι η χώρα των γελοίων. Αλλά είναι μια χώρα με όμορφη φύση. Να είσαι καλά, Ηλία.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.