Φαρμακωμένα χείλη

Αγαπητέ πιτσιρίκο, χαίρετε.
Πριν από μερικές μέρες, οι επτά ηγέτες -που δεν τους έχω ικανούς, ούτε για να χωρίσουν δυο γαϊδουριών τ΄ άχυρο, όπως λένε στο χωριό μου- συναντήθηκαν κάπου στη Γαλλία και συζήτησαν τα φλέγοντα θέματα της υφηλίου, όπως του εμπορίου, της παγκόσμιας οικονομίας, του Αμαζονίου και του Brexit.

Αν είναι δυνατόν.

Οι G7, οι επτά αρχηγοί, όχι των πλουσιότερων αλλά των πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χώρων του κόσμου, -Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Καναδάς-, μόλις πάτησαν το πόδι τους στο ξενοδοχείο, άρχισαν να χαριεντίζονται και να αλληλοκαμακώνονται, σαν κακομαθημένα κολεγιόπαιδα.

Πρώτα ο Τραμπ, με σουφρωμένα χείλη, βεντούζα, έτοιμα για όλα, φίλησε με πάθος και με πολλά υπονοούμενα την προστάτιδα μας -και όλων των καταπιεσμένων λαών- Μέρκελ.

Στη συνέχεια, είδαμε την Μελάνια, την γυναίκα του βαμμένα κόκκινα μαλλιά, να την πέφτει λάγνα, στον Τριντό τον Καναδό -1.88, παλικάρι είναι, στον Μπόρις τον Εγγλεζοχαλβά θα την έπεφτε;- που τον είχα για πιο σοβαρό και, πάρα τα τελευταία σκάνδαλα που αμαυρώνουν το τελευταίο καιρό την χώρα του (παραιτήθηκε ένας υπουργός του για μίζες), εξακολουθεί ακόμα να ηγείται μιας από τις καλύτερες -για να ζήσει ένας άνθρωπος- χώρες.

Δυστυχώς, τα ΜΜΕ δεν μας ενημέρωσαν για την συνέχεια των ειδυλλίων αυτών, όπως και για τις δραστηριότητες των άλλων τριών αρχηγών· των δυο μάλλον, γιατί για τον Γιαπωνέζο δεν χρειάζεται να ξέρουμε· θα έκανε ό,τι ο κάθε Ιάπωνας τουρίστας κάνει: θα έβγαζε φωτογραφίες.

Αφού λοιπόν, έφαγαν καλά καλά, έπαιξαν αρκετά και βαρέθηκαν, είπαν να βγάλουν και μια ανακοίνωση, για τα μάτια του κόσμου.

Πόνεσαν τόσο για τα δάση που χάθηκαν στον Αμαζόνιο, που αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν επείγουσα βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την πάρτη του!

Μέχρι εδώ το happy -αυτό- event, με την βοήθεια φυσικά των media, θα το καταπίναμε ευχάριστα και θα΄ χε ένα ωραίο τέλος.
Έλα, όμως, που μπήκε στο story την τελευταία στιγμή o Βραζιλιάνος -το ακροδεξιό κακομαθημένο κολεγιόπαιδο- και τους χάλασε τον έρωτα.

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει ο Γάλλος πρόεδρος με όλη την σοβαρότητα που αρμόζει σ΄ αυτές τις τραγικές στιγμές, την βοήθεια των 20 εκατ. και πετάχτηκε, σε στυλ σάμπα, ο Βραζιλιάνος και τον τάπωσε.

“Δεν τα θέλω, τα λεφτά σας!” του είπε.

“Να αναδασώσετε την Ευρώπη μ΄ αυτά, που θα μου πείτε εσείς, τι θα κάνω μεσ΄ το στο σπίτι μου”.

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται!

Ο Γάλλος τότε δεν έμεινε βουβός και με άπταιστα Γαλλικά του απάντησε -μπροστά στις κάμερες- ότι πρέπει ο λαός της Βραζιλίας να αποκτήσει «πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που θα είναι αντάξιος με τις περιστάσεις».

Ποιος είδε τότε τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, πρώην λοχαγό των αλεξιπτωτιστών, και δεν τον φοβήθηκε!

Ακόμα και για την Παναγία -όχι την Παναγία του- αλλά αυτή των Παρισίων του είπε.

“Τι ανακατεύεσαι με τις φωτιές μας, εσύ, που ούτε μια ψιλοφωτιά σε εκκλησία δεν είσαι ικανός να σβήσεις;”

Κανονικό ξεκατίνιασμα.

Μέχρι και για την γυναίκα του, του έσουρε.

Ούτε την ηλικία της σεβάστηκε, ούτε και το ότι είναι μια ταλαιπωρημένη κυρία, η Μπριζίτ Μακρόν (έκανε τελευταία μια μεγάλη πλαστική επέμβαση, τρεις ώρες χειρουργείο).

No mercy.

Το ξεκατίνιασμα καλά κρατούσε, μέχρι που οι πιο ψύχραιμες γειτόνισσες, μπήκαν και ησύχασαν κάπως τα πράγματα -εμένα, πάντως, αυτό μου θύμισε συνοικιακό καβγά, όπως τότε που υπήρχαν ακόμα γειτονιές και πιτσιρικάδες βγαίναμε με χαρά να τις παρακολουθήσουμε και όχι συμπεριφορά Προέδρων- και ο Βραζιλιάνος, σαν παιδάκι που του πήρες την μπάλα, απαίτησε, για να δεχθεί τη βοήθεια της G7, να του ζητήσει συγγνώμη, ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακόμα τους είπε ότι θα δεχτεί την βοήθειά τους, υπό ένα όρο.

«Το σημαντικό είναι πως, αφού τα χρήματα αυτά εισέλθουν στη Βραζιλία, την ευθύνη για τη διαχείρισή τους θα την έχουμε εμείς».

Τώρα γιατί πάει κατά διάβολου ο πλανήτης, μ΄ όλους αυτούς τους φλούφληδες, δεν θέλει και πολλά να το καταλάβεις.

To tip, πάντως, της συνάντησης των επτά για μένα, είναι οι δηλώσεις του Μακρόν, την τελευταία ημέρα της συνάντησης.

Διερωτήθηκε, αν θα μπορούσε να αποδοθεί διεθνές καθεστώς στο τροπικό δάσος!

Να γίνει δηλαδή ο Αμαζόνιος, «οικουμενικό αγαθό», όπως τόνισε, σε περίπτωση που οι ηγέτες των κρατών όπου εκτείνεται παίρνουν αποφάσεις που βλάπτουν τον πλανήτη (δεν ακούνε τις υποδείξεις).

Το πιο ωραίο θα ήταν πάνω στο παιγνίδι τους, σε κανένα ξενοδοχείο όπως είναι μαντρωμένοι, κάποιο κακομαθημένο απ΄ αυτά να πει “δεν κάνουμε μια εισβολή, σαν αυτές που κάνουμε για την τρομοκρατία, αλλά αυτή την φορά να την κάνουμε για την αναδάσωση;”.

Πλάκα δεν θα ΄χε -λέτε να το δούμε και αυτό;- να βλέπεις αλεξιπτωτιστές να πέφτουν στον Αμαζόνιο κρατώντας, φυτά ανά χείρας, μαζί με τα όπλα τους;

Η πιο οικολογική εισβολή θα ΄ναι!

Είμεθα καλά, το ίδιο επιθυμούμε και δι’ υμάς…

Αναξαγόρας

Υ.Γ.1 Eνα δίκαιο το ΄χει ο Ζαΐχ· εδώ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έδωσε 5 εκατ. για το δάσος και ολόκληρη G7, 20 μόνο, ξεφτίλα.
Y.Γ.2 Την ώρα που φλέγεται η Αμαζονία και τα δάση στη Σιβηρία, ο βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Ντόναλντ Τραμπ, είναι στο τσακ, να ανάψει το πράσινο φως, σε εταιρείες ξυλείας για υλοτόμηση σε μια τεράστια έκταση δασών βροχής στην Αλάσκα.

(Αγαπητέ φίλε, οι “ηγέτες” είναι όλο και πιο διακοσμητικοί. Οι “ηγέτες” είναι οι πλασιέ των μεγάλων εταιρειών. Οπότε, κάπως θα πρέπει να “ψυχαγωγήσουν” το κοινό τους, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Ο Μακρόν -που είναι έξαλλος με τον Μπολσονάρο και είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα του Αμαζονίου- ξέχασε να αναφερθεί στη Γαλλική Γουιάνα, όπου στο δικό της τμήμα της Αμαζονίας, οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού -που έχουν πάρει άδεια από τη γαλλική κυβέρνηση- ξεσκίζουν το δάσος του Αμαζονίου, ενώ δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πού καταλήγουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του χρυσού. Υποθέτω πως το γαλλικό κομμάτι της Αμαζονίας θα είναι έξω από το διεθνές καθεστώς που ζήτησε ο Μακρόν για την Αμαζονία. Πάντως, δεν ξέρω ποιον κοροιδεύουμε με την ευαισθησία μας για την Αμαζονία. Η Χαλκιδική είναι πιο κοντά. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.