Εργάτες νικημένοι, ηγέτες ψάχνουν

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, εκνευρισμό έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι μεγαλειώδεις απεργίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Σε κλειστή σύσκεψη στελεχών της ΝΔ για το θέμα, έπεσαν πολλές προτάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων μελλοντικών κινητοποιήσεων, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην εκτίναξη του ελατηρίου της ανάπτυξης.

Επικρατέστερη τελικά μάλλον είναι αυτή της πρόωρης και πλήρους συνταξιοδότησης όλων αυτών που προσελήφθησαν από το 1981 έως το 1989 και δεν πρόλαβαν -ελέω μνημονίων- να βγουν στη σύνταξη, ώστε ν’ απολαύσουν τα νιάτα και την ομορφιά τους.

Μοναδικό κριτήριο ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι η κάρτα μέλους κλαδικής του ΠΑΣΟΚ.

Προσοχή στους υποψηφίους μην μπερδευτούν και καταθέσουν καμιά του ΚΙΝΑΛ ή ακόμη χειρότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαύρο φίδι που τους έφαγε γιατί τους βλέπω να δουλεύουν μέχρι την πλήρη αναδάσωση του Αμαζονίου.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να πετύχει δύο πράγματα:

Πρώτον να ξεφορτωθεί από το σβέρκο του όλους αυτούς που διορίστηκαν τη χρυσή οκταετία του ΠΑΣΟΚ -και έχουν απ’ ότι φαίνεται τον ατελείωτο-, ενώ δεύτερον, ελπίζει και να τους εντάξει στη ΝΔ, αφού είναι γνωστό πως η ιδεολογία έχει πάει περίπατο εδώ και πολλά χρόνια, προς χάριν του ατομικού συμφέροντος.

Οι του ΠΑΜΕ, εν τω μεταξύ, μετά τις πιθανές εξελίξεις και λόγω της απογύμνωσης σωματείων και ομοσπονδιών από πρωτοκλασάτα στελέχη, σκέφτονται σοβαρά ν’ αρχίσουν να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής από τρεις, σε τρεις και ο κούκος.

Άλλωστε, βαρέθηκαν την Ομόνοια με τις περιθωριοποιημένες τριγύρω γειτονιές και θέλουν κι αυτοί να διαδηλώνουν στην Ερμού, βλέποντας τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το εργατικό μέτωπο

Άκης

Υ.Γ.1 Τον Ιούλιο που μας πέρασε, ο κύριος Παναγόπουλος έκλεισε 13 χρόνια ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Να τα χιλιάσει!

Υ.Γ.2 Κακώς οι της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι τόσο σκληροί με τους εργοδότες και την εκάστοτε κυβέρνηση, παραλύοντας τα πάντα επί 24 συνεχόμενες ώρες. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν προειδοποιητικά με μία μονόωρη -άντε με μία δίωρη- απεργία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε, όταν επιβληθούν καμιά δεκαριά μνημόνια και δύο κατοστάδες αντεργατικοί νόμοι, να φτάσουμε και στην 24ωρη, δείχνοντας τη δύναμή μας.

(Αγαπητέ φίλε, κανείς δεν ψάχνει για ηγέτες. Όλοι ψάχνουν για αφεντικό. Για να χτυπήσουν το σύστημα από μέσα. Κάνουν εισοδισμό. Κι αν δεν βρουν αφεντικό, τους πιάνει το παράπονο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.