Ημέρα μνήμης;

Καλησπέρα Πιτσιρίκο, από την εξωτική Μακεδονία, που είναι μια και ελληνική και καμιά σχέση δεν έχει με τη βόρεια Μακεδονία.

Πλήθος ανθρώπων κατέκλυσαν την παραλία χθες ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούσαμε να διπλοπαρκάρουμε τη Μερσέντα μας (του 2003), για να πιούμε την φραπεδιά μας (με το κίτρινο καλαμάκι, αυτό που ρουφάει όχι το ξύλινο που έχει και κρέας γύρω του).

Ημέρα μνήμης λοιπόν για όλους τους Έλληνες, το ΟΧΙ του Μεταξά το οποίο ήταν Όχι Όχι σε αντίθεση με το Όχι Ναι του Αλέξη.

Ημέρα μνήμης γιατί μπορεί, με την ανδρεία μας, να τους πήγαμε καροτσάκι μέχρι τη Τεργέστη τους Ιταλούς αλλά ξεχνάμε ότι δεν ήταν η ανδρεία μας που ξεκίνησε την άμυνα, αλλά τα δανεικά προς την Αγγλία που παραλίγο να τρώγαμε επίσημα ξύλο.

Άλλωστε, αν χρωστάς πολλά, ή παρακαλάς να πεθάνει ο δανειοδότης σου, ή περιμένεις να τον πλακώνουν και να τον σώσεις, μήπως και σου σβήσει τίποτα χαριστικά.

Στο θέμα μας, λοιπόν, στην Ελλάδα θα έπρεπε ή κάθε μέρα να είναι ημέρα μνήμης, ή καμία.

Ας το παραδεχτούμε, από μνήμη δεν τα πάμε καθόλου καλά.

Χειροκροτήματα έπεσαν στην ομιλία του μουγκού Βούδα, Κώστα Καραμανλή, επειδή ίσως έγινε το θαύμα και μίλησε αυτός που ήπιε το αμίλητο νερό.

Χειροκροτήματα έριξαν -και ψήφο μάλιστα- σε Γιώργο Παπανδρέου και σε Χρυσοχοΐδηδες.

Κυβέρνηση μετά από μικρή στάση, το ίδιο κόμμα που έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού για να το πάρει ο Γιώργος και να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Δεν θα μάθουμε ποτέ.

Προτείνω λοιπόν, να θεσπιστεί η “Παγκόσμια Ημέρα Αμνησίας” και να γιορτάζεται στην Ελλάδα ως εθνική επέτειος.

Ίσως έτσι είναι ο μοναδικός τρόπος να μοιάζουμε λίγο στη Γερμανία, ήτοι να κυνηγήσουμε τον ίδιο ετήσιο αριθμό αργιών.

Να δουλεύουμε μια μέρα λιγότερο.

Να τη βάλουμε πάντα Πέμπτη.

Ώστε να παίρνουμε και του Αγίου Ανάμεσα.

Να κινηθεί λίγο η οικονομία και να εκτιναχτεί το ελατήριο της.

Καληνύχτα Πιτσιρίκο, σ’ αυτήν την υπέροχη ημέρα αμνησίας!

Αμπαλαέας

(Αγαπητέ φίλε, όποιος δεν έχει Μνήμη, δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Και είναι καταδικασμένος να κάνει συνέχεια τα ίδια λάθη, μέχρι να τα τινάξει. Και να ξεχαστεί. Από όλους. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.