Μετανάστες

Γεια σου, καλέ μου Πιτσιρίκο! Μπαίνω στον πειρασμό να σου γράψω μετά από την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου για το προσφυγικό, τις σχετικές ανακοινώσεις και τις τσεκουράτες δηλώσεις του νεο-«δημοκράτη» Βορίδη.

«Κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό», δήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και ο υπουργός Βορίδης έσπευσε να συμπληρώσει με αποφασιστικότητα: «Η ανάλυση των συγκεκριμένων ροών είναι 65% Αφγανοί, 15% από χώρες της Αφρικής, 10% από την Τυνησία, το Μαρόκο κλπ, υπάρχουν Τούρκοι που ζητούν άσυλο γιατί διώκονται από τον Ερντογάν και οι Σύροι είναι πλέον ελάχιστοι. Αυτοί λοιπόν είναι παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας. Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί».

Ως εκεί να σας γ@μήσω σκέφτηκε, αλλά δεν το είπε.

Οπότε δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το πώς θα είναι και τι θα περιέχει το υπό κατάθεση στην Βουλή νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη (άλλος δημοκράτης κι αυτός!).

Περιορισμό του δικαιώματος ασύλου των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα, κράτηση των «παράνομων αλλοδαπών» σε καινούργιες «δομές» -δηλαδή, στρατόπεδα συγκέντρωσης- όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην ενδοχώρα, επίσπευση των απελάσεων, επαναπροσδιορισμό της λίστας με τις «ασφαλείς» χώρες σαν την Τουρκία και το Αφγανιστάν, κλπ.

Και συμπληρώνει ο Άδωνις για να μην χάσουμε το νόημα της «ασφαλούς χώρας» ότι «Οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες. Το Αφγανιστάν δεν θεωρείται χώρα εμπόλεμη, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες. Πρόσφυγες για εμάς θεωρούνται μόνο οι προερχόμενοι από τη Συρία και αυτοί είναι το 7%. Το 93% είναι μη πρόσφυγες, είναι λαθρομετανάστες, έρχονται για οικονομικούς λόγους».

Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερο εκείνα που το νέο νομοσχέδιο φέρεται να προβλέπει για τις διαδικασίες παροχής ασύλου, είναι πέρα για πέρα παράνομο και αντίκειται των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά προσδιορίζονται από την διεθνή αμνηστία και άλλους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου.

Θα γίνουν όμως πράξη γιατί προωθούνται από μια κρυφο-φασιστική κυβέρνηση -χορέψτε ένα βαλς όσοι πανηγυρίζατε που η ΧΑ … δεν μπήκε στο κοινοβούλιο- που επιχειρεί εντός μιας ΕΕ που έχει την σφραγίδα του Όρμπαν και ζει, υποτίθεται, με τον φόβο της επικειμένης επέλασης της Λεπέν και του Σαλβίνι.

Θα γίνουν όλα πράξη γιατί το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται την χώρα -κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί- εκλέχτηκε από έναν λαό που δεν ντρέπεται να λειτουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης, κράτησης και ψυχο-σωματικής εξόντωσης άμοιρων πάμπτωχων και βασανισμένων ανθρώπων που ξεβράστηκαν σε αυτόν τον καταραμένο -για κάθε άλλον εκτός από τους τουρίστες- τόπο.

Η ελληνική κυβέρνηση –με τις επιδοκιμασίες της ελληνικής κοινωνίας– εκτελεί χρέη δεσμοφύλακα στην υπηρεσία των Γερμανών και λοιπών Κέντρο-Ευρωπαίων.

Κατά τ’ άλλα, ετοιμάζει φιέστες για το ’21, πουλάει μούρη σε Αλβανούς και Βορειο-Μακεδόνες, και καλλιεργεί αναπτυξιακές αυταπάτες.

Το αναπτυξιακό μοντέλο «η ωραία Ελλάς», αποχωρητήριο και κολαστήριο ψυχών μαζί και τόπος αναψυχής της μικρο-αστικής τάξης της Δυτικής Ευρώπης!

Η κρυφο-φασιστική κυβέρνηση, βέβαια, μαζί με τα ΜΜΕ των ολιγαρχών έχουν αρχίσει να φωνάζουν δυνατά πως δεν πρόκειται για προσφυγικό αλλά για μεταναστευτικό πρόβλημα.

Λες και το ένα διαχωρίζεται με τρόπο απόλυτο από το άλλο.

Πάνε να αντικαταστήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αιτηθεί παροχής ασύλου παρουσιάζοντας την ιστορία του και τα επιχειρήματα του.

Θα τους φτάνει μόνο το nationality! Σύρος; Περάστε. Αφγανός; Να πάτε να γ@μηθείτε.

Βέβαια, το οικονομικός μετανάστης -ή λαθρομετανάστης όπως αλλιώς λέγονται οι φτωχοί που στοιβάζονται στα ευρωπαϊκά στρατόπεδα συγκέντρωσης- που ανερυθρίαστα προβάλει ως ταυτότητα το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι καθόλου αληθές.

Ο οικονομικός μετανάστης επιθυμεί να μείνει στην χώρα όπου καταφθάνει, να εργαστεί, να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή.

Το ξέρω καλά αυτό γιατί κι εγώ οικονομικός μετανάστης είμαι. Δεν είμαι περιηγητής στην Εσπερία.

Όμως, ετούτοι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν στιγμή να μείνουν στην Ελλάδα. Έχουν εγκλωβιστεί εδώ.

Τους έτυχε να βρεθούν σε ένα εξαθλιωμένο ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά προτεκτοράτο. Τους κόπηκε ο δρόμος εδώ, δεν είναι οικονομικοί μετανάστες.

Οικονομικοί μετανάστες είναι οι πάνω από 500.000 Έλληνες που την πούλεψαν στο εξωτερικό, μετά την οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010.

Οικονομικοί μετανάστες θα γίνουν κι αυτοί που περιμένουν καρτερικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να την πουλέψουν κι εκείνοι με την σειρά τους.

Οικονομικοί μετανάστες –λαθρομετανάστες για την ακρίβεια– είναι και τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Εσπερία, παιδιά από γονείς που ζούσαν κάποτε στην Ελλάδα αλλά την πούλεψαν.

Αυτό είναι το μεταναστευτικό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σήμερα!

Πες το, όμως, αυτό στον κρυφο-φασίστα πολιτικό. Πες το στο πουταvάκι των Βρυξελλών που το παίζει επαναστάτης. Πες το αυτό στον κρετίνο ψηφοφόρο που κοιτάζει τα τετρακόσια κιλά του στον καθρέφτη και νομίζει ότι κάπως έτσι έμοιαζαν ο Αλέξανδρος και ο Λεωνίδας.

Αν υπάρχει κάποτε κάποια περίπτωση να αλλάξει η Ελλάδα, θα συμβεί μόνο όταν μαζευτούν αρκετοί Έλληνες που, όταν τους ρωτάς αν ντρέπονται που είναι Έλληνες, θα σου απαντούν καταφατικά.

Μόνο τότε θα μπορεί να τεθεί το επόμενο και πιο ουσιαστικό ερώτημα: τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό;

Αν δεν γνωρίζεις ότι είσαι ραγιάς, αν δεν νιώσεις ντροπή για αυτό που είσαι, δεν πρόκειται ποτέ να επιθυμήσεις και να αγωνιστείς για την ελευθερία.

Είναι κανόνας στην ανθρώπινη ιστορία. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Καθετί που αλλάζει ακολουθεί πρώτα το μακρύ μονοπάτι της συνειδητοποίησης.

Το καλό και το κακό, το πιθανό και το απίθανο βρίσκονται μέσα στην ανθρώπινη φύση. Ταυτόχρονα.

Ο άνθρωπος έλεγε ο Αριστοτέλης είναι ον κοινωνικό. Ανθίζει και σαπίζει ταυτόχρονα μέσα στην κοινωνία, την διαμορφώνει και τον διαμορφώνει.

Μοιάζουμε με μέλισσες μέσα σε μια κυψέλη. Ο καθένας ένα ξεχωριστό βουητό, μια «σπουδαία» παρουσία και μια σταγόνα μέλι.

Από μακριά, όμως, και μέσα στο χωνευτήρι του χρόνου που καταβροχθίζει ζωές και σπουδαιότητες, μοιάζουμε όλοι ίδιοι και ο σκοπός της ύπαρξης μέσα από το πρίσμα κάποιου που μας παρακολουθεί από απόσταση δεν είναι άλλος από το μελίσσι, την κυψέλη.

Πολλά φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Στο μυαλό των ακροδεξιών και των «νοικοκυραίων» μικροαστών οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι ξένοι είναι ακρίδες που έρχονται να καταστρέψουν τα ευρωπαϊκά τους χωράφια. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Για τις γερασμένες και εκφυλισμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες οι μετανάστες μπορεί να είναι ακρίδες, μπορεί όμως να είναι και μέλισσες που θα κάνουν την χέρσα γη να ανθίσει. Εξαρτάται από τον ρόλο που δίνεις στον ξένο. Το μόνο που ζητά είναι μια θέση στην κυψέλη. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φυλακές ποτέ δεν ήταν η λύση.

(Φίλε Ηλία, φαντάσου να έλεγες πριν μια δεκαετία πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και υπουργοί θα είναι ο Άδωνις και ο Βορίδης με κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος. Είναι άθλια και τραγική η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά της αρέσει. Αυτό ζήτησε, αυτό έλαβε. Ηλία, χρήσιμοι οι μετανάστες γιατί πολλοί Έλληνες έχουν ανάγκη να αισθάνονται ανώτεροι από κάποιους. Και βρήκαν τους εξαθλιωμένους. Καθόλου ελληνικό αυτό αλλά αυτοί είναι οι νέοι Έλληνες. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.