Με τρομάζεις εσύ (Hey Pizziricco)

Γεια σου ρε Πιτσιρίκο,
δεν σου γράφω συχνά αλλά είχα δυο αφορμές και είπα να καθίσω να σου γράψω κάτι μετά από καιρό, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι με το σπορ.

Η πρώτη αφορμή είναι το ΟΧΙ. Ανοίγοντας σήμερα τα social για την καθιερωμένη ενημέρωση-κουτσομπολιό, βαρέθηκα να βλέπω σημαίες, περηφάνια και καταθέσεις στεφάνων (πάντα γελούσα με τα το τελευταίο).

Εκνευρίστηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί όλοι αυτοί οι συντοπίτες μου, είναι οι ίδιοι που έχουν δώσει μουvί-κώλo και όποια άλλη τρύπα έχουν σε μια καναδική εταιρία να κάνει ό,τι γουστάρει με αυτούς μπροστάρηδες.

Αυτοί που λες οι πατριώτες, τα τελευταία χρόνια που μας έχουν πάρει την πατρίδα και τα σώβρακα μαζί, βγήκαν δύο φορές στους δρόμους.

Μία για να μην χάσουν αυτό το βαμμένο με αίμα χιλιάρικο (και τότε χάσουν και την νέα BMW ή το καινούριο ταγέρ) που τους δίνουν, μαζί με τον υπουργό μας τον Άδωνι στην Αθήνα.

Η δευτερη φορά ήταν για την Μακεδονία την ξακουστή (ασχολίαστο).

Τα γράφετε συνέχεια στο μπλογκ σου και εσύ και τα άλλα παιδιά για την εθνομαλακία που μας δέρνει, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι μόνο ένα ωραίο τραγούδι του Αλκίνοου, που είναι από τους κορυφαίους των τελευταίων ετών.

Δεν θα σε κουράσω και θα αλλάξω θέμα και διάθεση.

Η δεύτερη αφορμή ήταν ένα τραγούδι, που άκουσα όταν ήμουν σε ένα Disco Party, σε μία ευρωπαική πόλη μαζί με άλλες 20-30 διαφορετικές εθνότητες και Djs ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που τους λάτρεψα και σε σκέφτηκα (θα πεις τι λέει αυτός τώρα).

Λοιπόν εγώ δεν το ήξερα και όταν το άκουσα χαιρόμουν μόνος μου και οι άλλοι δεν ήξεραν γιατί.

Αφιερωμένο λοιπόν και Keep on rocking σε εσένα και την υπόλοιπη παρέα.

Ο προδότης

Υ.Γ. Οι υπόλοιποι δεν χαίρονταν όπως εγώ γιατί δεν ήταν Έλληνες, αλλιώς όλοι ξέρουμε ότι είσαι ο σταρ της πατρίδας μας και σε ανάλογο ελληνικό πάρτι θα γινόταν ο χαμός!

(Αγαπητέ φίλε, όταν μια χώρα έχει τελειώσει, το μόνο που μένει είναι οι δόξες των προγόνων και οι σημαίες. Δύσκολο πράγμα η αλήθεια και ο καθρέφτης. Εξαιρετικό το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη αλλά τον περιμένω να γράψει και ένα τραγούδι ξεσηκωμού. Φτάνουν οι απολογισμοί και η μίρλα. Το Pizziricco των Mavericks είναι πολύ του γούστου μου γιατί είναι cha cha. Πρέπει να με δείτε να το χορεύω. Επίσης, τα λόγια του τραγουδιού πολύ ταιριάζουν με τον χαρακτήρα μου. Άντε, να βρεθεί κάποιος μουσικός -τόσοι διαβάζουν- να το κάνει και στα ελληνικά. Πάντως, με έχει κάνει τραγούδι ο γενναιόδωρος Σταμάτης Κραουνάκης -με τον οποίο δεν γνωριζόμαστε- το 2007.
Αυτό κι αν είναι του γούστου μου. Κρίμα που δεν βγήκε σε cd να το παίζουν στα ραδιόφωνα. Δεν πειράζει. Όταν τα τινάξω, κάποιος θα το βάλει αυτό το τραγούδι. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.