Τι είναι η κανονικότητα

Φίλε μου Πιτσιρίκο, θέλω να σου πω δυο λόγια για την κανονικότητα, για την οποία πολύς λόγος γίνεται.
Αυτή που θα μας φέρει η νέα κυβέρνηση.
Τι είναι η κανονικότητα, όμως; Και γιατί την θέλουμε;

Κανονικότητα είναι να μαθαίνουν τα παιδιά ήδη από το νήπιο να ζωγραφίζουν μέσα στις γραμμούλες.

Να χρωματίζουν τον ήλιο κίτρινο, γιατί πού είδες εσύ μωβ ήλιο;

Τα κοριτσάκια να έχουν μακριά μαλλιά και τα αγόρια να απαγορεύεται να φορέσουν το τσιμπιδάκι της αδερφής τους.

Κανονικότητα είναι να πιστεύεις ότι μπορείς εσύ να αποφασίσεις αν κάποιος θα μείνει σε μία χώρα που φλέγεται ή αν θα του επιτρέψεις να περάσει πάνω από τις γραμμές που κάποιος ονόμασε σύνορα για να σωθεί.

Να νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να βυθίσεις βάρκες που κουβαλούν ανθρώπους, γιατί μπορείς να αποφασίσεις ότι η ζωή τους δε μετράει.

Κανονικότητα είναι δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και 15χρονα να μην μπορούν να περπατήσουν στα Εξάρχεια.

Κανονικότητα είναι να διώχνεις πρώτα κάτι ταλαίπωρους από τις καταλήψεις και να απομακρύνεις κοντέινερ με βιβλία και μετά, αν περισσέψει χρόνος. να ασχοληθείς και με τους εμπόρους ναρκωτικών, γιατί όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Κανονικότητα είναι να καταδικάζεις την απεργία των λίγων γιατί ταλαιπωρούν τους πολλούς.

Να δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα, γιατί αυτό πρέπει να κάνεις ως σωστός και φιλελεύθερος πολίτης.

Κανονικότητα είναι μία εκπαιδευτική ψυχολόγος να έχει το ελεύθερο να επιτεθεί χυδαία σε μία γυναίκα που έκανε το αυτονόητο, επειδή αυτό δεν της άρεσε. Να την βρίζει και να την απειλεί.

Κανονικότητα είναι να μεγαλώνεις το παιδί σου έτσι ώστε να ξέρει ότι αυτό ανήκει σε μια κατηγορία ανώτερη, ότι είναι καλύτερο από τους άλλους.

Να ξέρει ότι το Περιστέρι βγάζει ψυκτικούς, ενώ η Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία κτλ καθαρίστριες ή χορεύτριες σε κωλόμπαρα.

Να ξέρει πως, αν κάποιος πειράξει το ίδιο ή τη μαμά του, τότε θα έρθει ο μπαμπάς του να τον γ@μήσει. Γιατί, αν είσαι άντρας, έχεις αυτό το προνόμιο, μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον έτσι.

Μετά απορούμε για ποιο λογο τα παιδιά μεγαλώνουν και δε μπορούν να ξεχωρίσουν τη βούρτσα από αυτό που κατάλαβες.

Για ποιο λόγο δε μπορούν να αγαπήσουν, να αγκαλιιάσουν, να καταλάβουν, να συναισθανθούν.

Αυτή είναι η κανονικότητα.

Και δε μας γυρίζει σε αυτή ο Κούλης. Ποτέ δε φύγαμε από αυτή.

Εγώ δεν τη θέλω. Όχι ότι μου πέφτει λόγος, ούτε και θα κάνω τη διαφορά. Αλλά τα παιδιά μου μεγαλώνουν μακριά από κάθε κανονικότητα.

Φιλιά

Ελένη

(Φίλη Ελένη, για να παραφράσω τον ποιητή, όταν ακούς για κανονικότητα, ανθρώπινο κρέας μυρίζει. Η αναφορά στην κανονικότητα σημαίνει πως κάποια πράγματα και κάποιοι άνθρωποι δεν είναι κανονικοί. Αλλά ήταν κανονικό ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε, δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη και σήμερα είναι πάλι κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία· και μάλιστα σήμερα, αυτό το κόμμα είναι “εμπλουτισμένο” με ακροδεξιούς. Ελένη, μείνε μακριά από την Ελλάδα, το βασίλειο του μικροαστισμού και της υποκρισίας. Μακριά από τη χώρα που κάποιοι πατεράδες κάνουν δημόσια τους θλιμμένους και τους απαρηγόρητους επειδή ο γιος τους είναι γκέι, αλλά οι ίδιοι φασώνονται με κάποιον άλλον πατέρα ή κάποιον άλλο γιο. Ελένη, βαρέθηκα τους “κανονικούς”. Για την ακρίβεια, τους σιχάθηκα. Είμαι με αυτούς που η ελληνική κοινωνία θεωρεί περιθωριακούς και αποσυνάγωγους. Ελένη, κράτα τα παιδιά σου μακριά από την Ελλάδα. Ελλάδα, μόνο για διακοπές. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.