Όλη η αλήθεια για τους ελέγχους των αστυνομικών στους κινηματογράφους που παίζουν το Τζόκερ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως, μετά από αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε κινηματογράφους, για να διαπιστώσουν πόσοι ανήλικοι αγόρασαν εισιτήριο για να δουν την ταινία “Τζόκερ”.

Οι υπεύθυνοι των κινηματογράφων απάντησαν πως οι κάτω των 18 ετών δεν αγόρασαν εισιτήριο και μπήκαν δωρεάν -ενώ τους δόθηκαν δωρεάν ποπ κορν, νάτσος και αναψυκτικά-, οπότε δεν υπάρχει παραβίαση του νόμου περί επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πως οι έλεγχοι στους κινηματογράφους που παίζουν το “Joker” έγιναν για να απαγορευτεί η είσοδος σε όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι απαράδεκτο τα σημερινά παιδιά που έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο Διαδίκτυο να πηγαίνουν να δουν το Joker στον κινηματογράφο, λες και ζουν στην δεκαετία του ’60.

“Πώς θα οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη, όταν οι σημερινοί μαθητές πηγαίνουν στους κινηματογράφους για να δουν τις ταινίες και δεν τις βλέπουν διαδικτυακά, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν το χαρτζιλίκι τους και να ρίχνουν έξω τον οικογενειακό προϋπολογισμό;” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Δυνάμεις της αντίδρασης και του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τους ελέγχους των αστυνομικών στους κινηματογράφους -και να τις παρουσιάσουν σαν επιστροφή σε άλλες σκοτεινές εποχές- αλλά οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, αφού ο ελληνικός λαός τους έχει μάθει πια καλά.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως στο Χόλιγουντ γυρίζονται πια ταινίες που είναι μόνο για 13χρονους -όπως το Τζόκερ- αλλά απαγορεύεται να τις δουν αυτοί που είναι κάτω των 18 ετών.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.