Έλληνες μισούν Έλληνες, δε θα μισούν τους ξένους;

Καλημέρα Πιτσιρίκο,
Μετά τα γεγονότα της μαχαιριάς από παιδιά σε μικρό Ιρανό, και την εντύπωση που μου δίνουν οι μισοί Έλληνες (καθώς η Αθήνα έχει τους μισούς) για 6 συναπτούς μήνες, έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.

Πως άδικα κατηγορούνται οι Έλληνες ως ρατσιστές.

Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές με τον αλλοδαπό, και δεν θα πω αυτό της μόδας το τελευταίο, ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές με τη φτώχεια.

Η αλήθεια είναι ότι μισούν τα πάντα ξένα προς αυτούς, και ότι το θεωρούν εμπόδιο για τη προσωπική τους άνεση.

Ένα μικρό αντιπαράδειγμα για τους πλούσιους, είναι το River Party στο Νεστόριο.

Πολλά άτομα έβγαιναν εκτός, από την τοποθεσία του River Party και κατευθύνονταν προς το χωριό. Στο οποίο χωριό, πέραν ενός φούρνου, οι περισσότεροι είχαν κατεβασμένα ρολά και έφευγαν τις ημέρες του «νταβαντουριού», πράγμα αντίθετο με τη λογική, καθώς με 2.000 κοσμο, μπορούσαν να βγάλουν ένα καλό εισόδημα, απλά πουλώντας μια τσίχλα.

Παρ’όλα αυτά, «μακρυά».

Δεν γούσταραν κανένα οι επιχειρηματίες. Ούτε τη φάτσα μας, ούτε τα λεφτά μας, ούτε την όρεξή μας είχαν.

Στη δουλειά μου, ενώ έχουν πάρκινγκ όλοι δικό τους εσωτερικά, γεμίζουν και το προαύλιο χώρο με κάδους για να μην παρκάρουν κοντά τους τα αυτοκίνητα των εργαζομένων σε γειτονικές δουλειές.

Όλοι έχουν καλά αμάξια, κοστουμαρισμένοι καθημερινά σαν Μάρτυρες του Ιεχωβά και Έλληνες· παρ’όλα αυτά, κανένας δε θέλει κανέναν να παρκάρει κοντά του.

Στη ΛΕΑ κάθε μέρα γίνεται της τρελής το πανηγύρι, και παρ’ όλα αυτά δε νοιάζεται κανένας που μπορεί ένας Έλληνας να έχει την ανάγκη του ασθενοφόρου λίγο παρακάτω.

Όπως τόνισες σε ένα παλιότερο αρθάκι μου, «το καλό με τους Αθηναίους είναι ότι δε νοιάζεται κανένας για τον άλλον».

Άρα, γιατί να νοιαστούμε για τους μετανάστες;

Δεν μας νοιάζουν ούτε οι επενδυτές, δε μας νοιάζουν οι υπάλληλοί μας που σηκώνουν την εταιρεία κάθε μέρα στα πόδια της.

Δεν μας νοιάζει να τηρήσουμε τον ΚΟΚ, δε μας νοιάζει που μπορεί να πεθαίνει κάποιος παρακάτω.

Δεν μας νοιάζει που καπνίζουμε στη μούρη του άλλου την ώρα που τρώει, και κυρίως δε μας νοιάζει που είμαστε ένα προτεκτοράτο και έχουν ξεπουληθεί τα πάντα.

Άλλωστε, με μια θεσούλα στο Δημόσιο με ΦΕΚ από τον φίλο μας τον Υπουργό, θα σώσει τη κωλάρα μας. Τι μας νοιάζει που περιμένουν τόσοι καλύτεροι από εμάς;

Ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής, είναι ωχαδερφιστής, παρτάκιας, εγωιστής, και όλα αυτά συνετέλεσαν στο να φτιάχνει και τις θεωρίες της ανώτερης ράτσας, ειδικά την τελευταία περίοδο που στρώθηκε ο δρόμος προς τον φασισμό. Ένας δρόμος, που με τέτοια συμπεριφορά, ήταν εύκολος να στρωθεί.

Αμπαλαέας

ΥΓ1 Οι κάτοικοι της Αθήνας, είναι απόγονοι των ανθρώπων που έφυγαν από τα χωριά τους για να χτυπήσουν μια πόρτα ενός υπουργού και να μπουν στο Δημόσιο. Έκλεψαν σειρά γιατί προφανώς δε τους ένοιαζε. Αυτό το «δε με νοιάζει» πέρασε στα τρισέγγονα και φαίνεται παντού!

ΥΓ2 Αν οι πόρτες των υπουργείων πηγαίναν π.χ. στα Γιάννενα το 2020, το 2025 τα Γιάννενα θα είχαν 3-4 εκ. κόσμο, και αυτό που κατάντησε η όμορφη κατά τα άλλα Αθήνα, θα ερειπωνόταν με την ίδια ταχύτητα που έγινε.

(Αγαπητέ φίλε, είναι άλλο να μη νοιάζεται κάποιος για τους μετανάστες και άλλο να τους επιτίθεται. Εν προκειμένω, το θέμα τώρα είναι αυτοί οι Έλληνες που θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εκπληρώσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να μου επιτρέψετε να σας πω πως οι Έλληνες -και όχι μόνο οι Έλληνες- είναι ρατσιστές μόνο με τους φτωχούς. Δεν είναι μόδα να το λες. Άλλωστε, δεν βλέπω και πολλούς να το λένε. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.