Βυθίζεται η Θεσσαλονίκη

Φίλε Πιτσιρίκο σε χαιρετώ.
Σε γνωστό ειδησεογραφικό ιστότοπο, αναρτήθηκε η είδηση ότι λόγω κλιματικής αλλαγής, πολλά μέρη της Ελλάδας θα βυθιστούν μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αρμόδιοι φορείς και υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης που πηγαίνει στο Frappe-port SKG θα ξανασχεδιαστεί, ώστε να μετρέπονται τα βαγόνια σε μίνι υποβρύχια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Την μετατροπή θα αναλάβει γνωστή εταιρία, η οποία είχε και στο παρελθόν προμηθεύσει υποβρύχια την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σχηματιστεί μια επιτροπή μελέτης των συνεπειών σε πανελλήνια κλίμακα, ώστε να επαναδημοπρατηθούν με νέους όρους και προδιαγραφές όλα τα δημόσια έργα.

Ο υπουργός δημοσίων έργων ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στην Έλλάδα είναι άλλη μια ευκαιρία για να αναπτυχθεί η χώρα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να τα κάνουμε όλα ξανά από την αρχή.

Είπε χαρακτηριστικά ότι “οι λιωμένοι πάγοι είναι φίλοι μας” και στο ίδιο κλίμα, πρωτοκλασσάτο μέλος της κυβέρνησης δήλωσε πως “η φύση είναι σύμμαχος μας και το λίωσιμο των πάγων θα επαναφέρει όλο τον πλανήτη στην κανονικότητα”.

Το ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για την κοινωνία, αποδίδοντας ψευδή ταξικά χαρακτηριστικά στα παγόβουνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως “δεν θα αφήσουμε την κλιματική αλλαγή να καταστρέψει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα βγούμε σε δρόμους παραλιακούς και θα ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην παλίρροια του Νεοφιλελευθερισμού”.

Παρέμβαση έκανε και άλλος αρχηγός κόμματος, ο οποίος σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασε πρωτοχριστιανικό χάρτη του γνωστού γεωγράφου Αγ. Σωφρονίου, που δείχνει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου δίπλα στη θάλασσα με τον Νέστορα να κάνει ψαροντούφεκο στις κατακόμβες.

Η αρχαιολογική υπηρεσία, με ανακοίνωσή της, κάλεσε τους φορείς να εκπονήσουν ένα σχέδιο ώστε να γκρεμιστεί προκαταβολικά όλη η συμπρωτεύουσα για να μεταφερθούν με ασφάλεια όλα τα αρχαία που βρίσκονται από κάτω πριν έρθει η άνοδος της στάθμης της θάλασσας.

Το νεο μουσείο που θα στεγάσει τα ευρήματα θα είναι εκατό φορές μεγαλύτερο από εκείνο της Ακρόπολης των Αθηνών και προτάθηκε ως τοποθεσία ανέγερσης η πίσω πλαγιά του Χορτιάτη, είναι όμως άγνωστο αν η Δασική υπηρεσία θα δώσει άδεια, καθώς στην ίδια τοποθεσία είναι να κτιστεί και «το σπίτι του αγριογούρουνου» που θα φιλοξενεί τα υπό εξαφάνιση συμπαθή τετράποδα της περιοχής.

Καθώς η Γιάννα Αγγελοπούλου βρίσκεται σε πλήρη απασχόληση για την προετοιμασία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η θέση της επιτρόπου του νέου μουσείου θα δοθεί στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε πως είναι τιμή της να είναι επίτροπος του μουσείου και πρότεινε να ονομαστεί «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Θεσσαλονίκη».

Χαιρετισμούς έστειλαν η ΕΕ, η Ουνέσκο, ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Ζαΐρ Μπολσονάρου και εξέφρασαν την ικανοποιήσή τους πως η Ελλάδα και πάλι πρωτοπορεί στην διάσωση του πολιτισμού με ιδέες καινοτόμες και ρεαλιστικές.

Ωστόσο, νομικά αναμένεται να κινηθούν άλλες παραθαλάσσιες πόλεις και νησιωτικές περιοχές της χώρας, που οι εν λόγω χάρτες καταποντισμού δεν τις έχουν συμπεριλάβει με το επιχείρημα πως χάνουν σημαντικά κονδύλια ανάπτυξης εξ αιτίας της μεροληπτικής δράσης των παγόβουνων.

Έναντι συμβολικού ποσού, την εκπροσώπησή τους θα αναλάβει ο γνωστός έγκριτος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Η συνέχεια στις οθόνες σας.

Καλό και σύντομο φθινόπωροχείμωνο

Παντελής

(Αγαπητέ φίλε, πολύ χρήσιμο το ρεπορτάζ που κάνατε. Να συμπληρώσω πως η στάθμη της θάλασσας στην Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς όχι λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά επειδή εκατομμύρια τουρίστες κατουράνε μέσα στις θάλασσές μας. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.