Γεια σου Αλέξη, επαναστάτη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Μιας και ο Αλέξης Τσίπρας περνάει πάλι την αντικαπιταλιστική του και αντιαμερικανική του φάση -που την είχε ξεχάσει όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας-, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή.

Τον Νοέμβριο του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει για το Πολυτεχνείο την ανακοίνωση που είχε εκδώσει και το 2013 αλλά μετά το μετάνιωσε και είχε εκδώσει νέα ανακοίνωση από την οποία έλειπε η αναφορά στα Μνημόνια αλλά και η εξής φράση:

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».

Λίγο πριν γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να ξαναγράψει την Ιστορία και να αθωώσει τους Αμερικανούς για την Χούντα των συνταγματαρχών, αν και οι Αμερικανοί -δια του προέδρου τους Μπιλ Κλίντον- είχαν αναγνωρίσει τις ευθύνες τους και είχαν ζητήσει συγγνώμη.

Το αστείο είναι πως φέτος, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως “Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών”.

Δηλαδή, για να καταλάβετε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, ή ετοιμάζεται να γίνει κυβέρνηση, η χούντα δεν είναι αμερικανοκίνητη.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση, η χούντα είναι αμερικανοκίνητη.

Μου προκαλούν εμετό οι “αριστεροί” που υποκρίνονται τους αγωνιστές και πετούν μεγάλα λόγια, ενώ στην πραγματικότητα είναι ξεπουλημένοι απατεώνες και οι μόνοι αγώνες που έχουν να επιδείξουν είναι οι αγώνες των άλλων.

Αυτό, βέβαια, δεν αφορά μόνο τους συριζαίους. Βρίσκεις ανάλογες συμπεριφορές και στο ΚΚΕ και στο “αριστερό” ΠΑΣΟΚ.

Βλέπεις ανθρώπους που υμνούν διαρκώς τον Μπελογιάννη, τον Βελουχιώτη, τον Κατράκη και τη μάνα του, δηλώνουν διαρκώς πόσο θαυμάζουν αυτούς που δεν προσκύνησαν και οι ίδιοι παίρνουν πίπα από όποιον περνάει από μπροστά τους, μπας και τσιμπήσουν τίποτα ευρώ.

Από τη μια οι εμετικοί “αριστεροί” και “κομμουνιστές” του κώλoυ, και από την άλλη οι μπατριώτες και οι φασίστες που έχουν καβατζώσει τη σημαία για να κάνουν μπίζνες.

Δηλαδή, σε γενικές γραμμές, οι αριστεροί έχουν καβατζώσει τους αγώνες και το αίμα των αριστερών αγωνιστών του παρελθόντος, και οι δεξιοί τις σημαίες· εντάξει, τη σημαία του Πολυτεχνείου την έχουν καβατζώσει οι πασόκοι.

Μείνετε μακριά από όλους αυτούς. Είναι επικίνδυνοι.

Ακόμα καλύτερα να φύγετε από τη χώρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.