Ευτυχώς που υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για να αισθάνονται και οι Έλληνες ανώτεροι από κάποιους

Η μεγαλύτερη ανοησία και το μεγαλύτερο ψέμα που λέγεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας είναι πως έρχονται στην Ελλάδα. Δεν έρχονται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τους σταματάει στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι ανόητοι να έχουν φύγει από τις κατεστραμμένες ή εξαθλιωμένες χώρες τους και να θέλουν να μείνουν σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα.

Πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες του βορρά.

Όπως θέλουν και πάρα πολλοί Έλληνες, αφού σε αυτές τις χώρες βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 500 χιλιάδες Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα μας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους, και Ελλάδα και Ιταλία απέμειναν να παλεύουν σχεδόν μόνες τους με το μεταναστευτικό θέμα που είναι θέμα για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αθλιότητα να εμποδίζεις πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα και να τους κατηγορείς, παράλληλα, πως έχουν ως προορισμό την Ελλάδα.

Δεν έχουν προορισμό την Ελλάδα και το ξέρουμε όλοι.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτοί που ουρλιάζουν κατά των μεταναστών και των προσφύγων είναι να ταχθούν υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ώστε αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε εκεί που επιθυμούν.

Να πάνε στα σύνορα, να τα ανοίξουν και να αφήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν.

Βέβαια, μάλλον πολλοί από αυτούς που είναι κατά των μεταναστών και των προσφύγων, σκέφτονται πως σύντομα θα φύγουν και οι ίδιοι από την Ελλάδα, οπότε δεν θέλουν να πάνε στην Γερμανία ή την Ολλανδία και να βρίσκονται ανάμεσα σε Σύρους, Αφγανούς και Πακιστανούς.

Και κάποιοι άλλοι θέλουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα, για να αισθάνονται οι ίδιοι ανώτεροι από κάποιους, τώρα που η χώρα τους είναι και επίσημα ένα προτεκτοράτο.

Πάντως, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Οι Έλληνες είναι ρατσιστές με τους φτωχούς.

Με τους πλούσιους δεν είναι ρατσιστές.

Αν ο μετανάστης ή ο πρόσφυγας είναι πλούσιος -από τις χώρες που γίνεται πόλεμος ή είναι εξαθλιωμένες δεν φεύγουν μόνο οι φτωχοί, φεύγουν όλοι- μπορεί να αγοράσει στην Ελλάδα ένα σπίτι αξίας 250 χιλιάδων ευρώ και να πάρει τη χρυσή βίζα, ενώ, αν αγοράσει ακίνητα αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Ο πλούσιος Άραβας αγοράζει νησιά στην Ελλάδα, τον σέβονται όλοι οι Έλληνες και κάνει ζωάρα, ο φτωχός Άραβας είναι στη Μόρια και περιμένει να πεθάνει.

Δεν είναι οι Έλληνες ρατσιστές, οι άλλοι είναι φτωχοί και εξαθλιωμένοι.

(Το κείμενο είναι αφιερωμένο σε έναν Πακιστανό που γνωρίσαμε στην Βαρκελώνη τον Μάιο. Δούλευε σε ένα μπαρ, μας κέρασε τα ποτά επειδή ήμασταν Έλληνες, μας είπε πως ήθελε να μείνει στην Ελλάδα γιατί είναι η πιο όμορφη χώρα που υπάρχει αλλά πήγε στην Βαρκελώνη, παντρεύτηκε Καταλανή και έκανε και παιδιά. Πάντως, όταν είπε σε άπταιστα ελληνικά “όμορφη η Ελλάδα αλλά οι Έλληνες είναι ρατσιστές, ενώ εδώ κανείς ποτέ δεν μου φέρθηκε ρατσιστικά”, εγώ δεν είχα τίποτα να πω.)

(Όλες αυτές τις αθλιότητες και τα ψέματα που έλεγαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες -λες και δεν ήξεραν πως στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών η Ελλάδα είναι στο χέρι της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τα τρώνε τώρα στα μούτρα τους. Έσπειραν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ελληνική κοινωνία, και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν νεκροί. Αν υπάρξουν, ξέρουμε από τώρα ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.