Η Ελλάδα υπάρχει για να λεηλατείται

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Τελικά παραιτήθηκε ο γηραιός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας/ΑΝΕΛ/ΛΑΟΣ.
Και γιατί; Επειδή είναι γηραιός; Δηλαδή, τι διαφορά έχει αυτός από τους άλλους;

Να εξηγηθώ.

Πολιτευτής σημαίνει να ξοδεύεις τις μέρες σου κάνοντας δημόσιες σχέσεις αμφιβόλου ποιότητας με τους συμπολίτες ή συγχωριανούς σου, με στόχο να αποσπάσεις θετικά σχόλια και υποσχέσεις.

Με αυτά και με την διεύρυνση του κύκλου σου, όταν έρθει στο καφενείο το στέλεχος του κόμματος, μπορείς να του πεις “ορίστε, είμαστε 500 εδώ, σου έχω 150 σίγουρες ψήφους, κάνε κάτι και για μένα τώρα”. Σιχαμένο; Πολύ!

Και τότε γιατί όταν κάνουν τα ίδια οι “πολιτευτές” του facebook και του twitter δε λέει κανείς κουβέντα;

Ξοδεύουν τις μέρες τους κάνοντας δημόσιες σχέσεις αμφιβόλου ποιότητας με τους ακολούθους του μικροσύμπαντός τους με στόχο να αποσπάσουν θετικά σχόλια και likes.

Με αυτά και με τη διεύρυνση του κύκλου τους, όταν έρθει στο dm το στέλεχος του κόμματος, μπορείς να του πεις “ορίστε, έχω 5000 φίλους εδώ, κάθε πολιτικό ποστ που κάνω παίρνει χίλια likes, αυτά θα γίνουν ψήφοι, κάνε κάτι και για μένα τώρα”.

Ποια είναι η διαφορά; Η ηλικία; Για να καταλάβω, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τις θέσεις και τα χρήματα να τα παίρνουν οι νέοι ή οι ικανοί;

Η Ελλάδα υπάρχει για να λεηλατείται. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Όχι ποιος την λεηλατεί. Η ίδια η λεηλασία είναι το πρόβλημα. Και αυτή τη στιγμή αυτό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν κάποιος είναι άξιος και πάνω απ’ όλα τίμιος, λυπάμαι, αλλά πρέπει να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι 25-30-35 χρονών, να σπουδάζεις και να μορφώνεσαι όλη σου τη ζωή, να εργάζεσαι σαν σκύλος και να έχεις τον κάθε μ@λάκα influencer πάνω από το κεφάλι σου, να σου λέει πώς να σκέφτεσαι, πώς να εργάζεσαι και πώς να ζεις.

Δεν είναι δυνατόν εσύ από τη μια να πρέπει να ιδρώνεις για τα πάντα και να βλέπεις άλλους να κάνουν τέσσερα χρόνια καφενόβιο αντικυβερνητικό PR και να τους δίνεται κρατικό χρήμα για ποζούλες με τον Κούλη.

Η μετανάστευση για τον μη προνομιούχο Έλληνα δεν είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης. Είναι θέμα ποιότητας, πολιτισμού και στοιχειώδους προσωπικής αξιοπρέπειας.

Όσοι, ακόμα με εντός αυτού του αίσχους, μένετε ανεπηρέαστοι, να ξέρετε σας ζηλεύω. Η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες χώρες για να ζει κάποιος χωρίς προβλήματα.

Απλά, δεν είμαι σίγουρος πόσο Μεσαίωνα μπορεί αν αντέξει ακόμα και ο προνομιούχος Έλληνας που βλέπει τι γίνεται γύρω του.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, είναι όπως τα γράφετε. Δεν μαθαίνουμε τίποτα. Γι’ αυτό δεν θα μείνει νέος αξιοπρεπής Έλληνας στην Ελλάδα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.