Καπνίζεις-δεν καπνίζεις, υπουργό τον Άδωνι έχεις

Γεια σου πιτσιρίκο.
Με τον αντικαπνιστικό νόμο, ο Κούλης, αποδεικνύει την πολιτική του ευφυία.
Από τη στιγμή που η Ν.Δ. αποφάσισε -εκτός από το να βοηθήσει τους απατεώνες, τους ναρκέμπορους, τους καταχραστές και άλλα μπουμπούκια (που άλλωστε τους το είχε τάξει) στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου τους- να μας σαπίσει και στο ξύλο, μια ανησυχία είχαν στο Μαξίμου για το πώς θα μας κάνουν να μην αντιδράσουμε και τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει.

Βλέποντας τι συμβαίνει στη Χιλή, το Χονγκ Κόγκ, το Ιράν, τη Γαλλία, την Κολομβία, οι φωστήρες της κυβέρνησης, είχαν να αντιμετωππισουν την -έστω αμυδρή- πιθανότητα οι αποβλακωμένοι Έλληνες να παραδειγματιστούν και να βγούν στο δρόμο και έτσι, να αναγκαστούν να στήσουν πάλι καμια Μαρφίν για να μαζέψουν την κατάσταση.

Το αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο του Μητσοτακέικου όμως, βρήκε τη λύση.

Θυμήθηκε πως, όταν ο έτερος πολιτικός ογκόλιθος, ο Γιωργάκης, προσπάθησε -με πολύ ταρατατζούμ- να επιβάλει αντικαπνιστικό νόμο, σύσωμοι οι Έλληνες ανάλωσαν όλη τους την ενέργεια στο να βρούν διάφορες κουτοπονηριές για να συνεχίσουν να καπνίζουν, ενώ όλη η αναλυτική τους σκέψη επενδύθηκε σε θεωρίες για τα δικαιώματα (και μη) των καπνιστών (και μη).

Με λίγα λόγια, δεν είχαν απολύτως τίποτε άλλο να τους απασχολεί.

Ήταν εκείνη την περίοδο, νομίζω, που προετοιμαζόταν να μας σερβίρει την συνταγή του Δ.Ν.Τ.

Κατέληξαν, λοιπόν, πως ένας καλός τρόπος να ανέχονται οι Έλληνες να σπάνε οι μπάτσοι στο ξύλο τα παιδιά τους, να ακούν τον Βορίδη και τον Μπογδάνο να μιλάνε για δημοκρατία αλλά και ξερονήσια στην ίδια φράση, να εγκληματεί η χώρα τους -επίσημα και δια πατριωτικών γκρουπούσκουλων- κατά προσφύγων και μεταναστών και να ετοιμάζεται το κουκούλωμα της Νοβάρτις και κάτι ασήμαντων υποθέσεων ναρκεμπορίου, είναι να το παίζουν ψευτοτσαμπουκάδες στον καφετζή που θα φοβάται το πρόστιμο, αφού ο καλός του γείτονας θα τον ρουφιανέψει για τον καπνιστή πελάτη.

Άψογο σχέδιο, άσε που φαίνεται και να δουλεύει.

Και αφού μείνει για μερικές εβδομάδες σαν το μείζον ζήτημα με το οποίο όλοι θα ασχολούνται αποκλειστικά, θα το ξανααφήσουν να ξεφτίσει, μια που, όπως σωστά γράφεις, η μη συμμόρφωση με τον νόμο είναι μέρος του τουριστικού πακέτου.

Στην Ιταλία, τη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, κανείς δεν ασχολείται με την καπνιστική απαγόρευση, αλλά στη Μπολόνια μέσα σε ένα απόγευμα μαζεύτηκαν δεκαέξι χιλιάδες άτομα κατά του Σαλβίνι, στο Χονγκ Κονγκ οι διαδηλωτές λέγεται ότι πλησίασαν το εκατομμύριο, ενώ στο Μονπελιέ έστειλαν στο νοσοκομείο περισσότερους ματατζήδες απ’ ότι δαδηλωτές. Όλοι αυτοί οι ξενέρωτοι όμως, ανέχονται αντικαπνιστικούς νόμους. Τα γίδια!

Να είστε όλοι χαρούμενοι (καπνιστές και μη) και μπάνια ως τα Χριστούγεννα!

Αλέξανδρος

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, υπήρχε μια εποχή που νόμιζα πως οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους Αδώνιδες. Δεν συμβαίνει αυτό. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι χειρότεροι και από τους Αδώνιδες. Αυτό είναι που δεν έχουμε αντιληφθεί. Και αυτό δεν πρόκειται να διορθωθεί. Τουλάχιστον όχι πριν περάσουν 2-3 γενιές, οπότε εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Επίσης, σκέψου πόσοι Έλληνες έχουν ανάγκη τους Αδώνιδες για να σου λένε καθημερινά επί χρόνια τι είπε ο Άδωνις, να σε ενημερώνουν για κάθε λέξη του Άδωνι, για να σου πουν ότι αυτοί είναι ανώτεροι από τον Άδωνι αλλά έχουν ανάγκη τον Άδωνι για να υπάρχουν και να ετεροκαθορίζονται. Είναι σαν τους αντιφασίστες που έχουν ανάγκη τους φασίστες για να υπάρχουν αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.