Ο αντικαπνιστικός νόμος κάνει καλό στο ελληνικό τραγούδι

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι -μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου- οι θαμώνες των νυχτερινών κέντρων βγαίνουν έξω από τα κέντρα για να καπνίσουν, με αποτέλεσμα να μένουν οι τραγουδιστές μόνοι τους μέσα στο μαγαζί και να τραγουδάνε για τα γκαρσόνια, τις λουλουδούδες και για κάτι ξενέρωτους που ούτε πίνουν, ούτε καπνίζουν.

Οι τραγουδιστές δεν χρειάζεται να βγουν έξω από το μαγαζί για να καπνίσουν, αφού οι περισσσότεροι τραγουδιστές δεν καπνίζουν αλλά παίρνουν κοκαΐνη, LSD και άλλα τέτοια, γιατί δεν γίνεται να λες όλα αυτά τα κωλοτράγουδα αν δεν έχεις πάρει βαριά ναρκωτικά.

Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων σκέφτονται να βγαίνουν και οι τραγουδιστές έξω από το μαγαζί για να τραγουδάνε για τους καπνιστές, αλλά αυτό μπορεί να διώξει και άλλους πελάτες από τα νυχτερινά κέντρα, γιατί πολλοί βγαίνουν έξω με την δικαιολογία πως θέλουν να καπνίσουν αλλά στην πραγματικότητα βγαίνουν έξω γιατί δεν αντέχουν άλλο να ακούν όλα αυτά τα βλακώδη τραγούδια των Ρέμων και των Σφακιανάκηδων.

Πάντως, η απαγόρευση του καπνίσματος στα νυχτερινά κέντρα θα κάνει καλό στο ελληνικό τραγούδι, αφού θα δημιουργηθούν παράνομοι χώροι, όπου οι θαμώνες θα μπορούν να καπνίζουν, οπότε και οι μουσικοί θα αρχίσουν να γράφουν και πάλι τραγουδάρες, όπως αυτές που έγραφαν ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης και οι άλλοι σπουδαίοι ρεμπέτες στους τεκέδες.

Αν μάλιστα μαζί με το κάπνισμα απαγορευτεί και το τραγούδι, δεν θα αργήσει η στιγμή που οι Έλληνες θα γράφουν πάλι αριστουργήματα, θα χτυπάνε τα Νόμπελ δυο δυο, οι μουσικές των Ελλήνων θα “ντύνουν” τις ταινίες του Χόλιγουντ και η Ελλάδα θα γίνει και πάλι τρελή μόδα.

Ωραία φάση θα είναι να απαγορευτεί και το αλκοόλ, ώστε οι θαμώνες των νυχτερινών κέντρων να πίνουν χαμομήλι και να ακούνε τα τσιφτετέλια με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ οι φωτογραφίες που θα ανεβάζουν στο Facebook θα μοιάζουν σαν να μην είναι τραβηγμένες σε μπουζουξίδικο της Ιεράς Οδού αλλά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σε άλλα νέα από τον αντικαπνιστικό νόμο, εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση του Noor 1 και αποδείχτηκε πως ήταν ψέμα ότι στο Noor 1 επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Στο Noor 1 απαγορευόταν το κάπνισμα. Κανείς δεν κάπνισε στο Noor One. Η αλήθεια έλαμψε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.