Ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου θα πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλω να προτείνω για το αξίωμα τον κ. Πέτρο Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου είναι ο ένας από τους πέντε Έλληνες υπηκόους από την Μήλο και την Σίφνο -τρεις γονείς και δυο παιδιά- που προσέφυγαν τον Ιανουάριο του 2018 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλοντας πως, για να απαλλαγούν τα δυο παιδιά από το μάθημα των Θρησκευτικών, έπρεπε να δηλώσουν ότι δεν ήταν Χριστιανές Ορθόδοξες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέτασε την “υπόθεση Παπαγεωργίου και άλλοι κατά της Ελλάδας” και έκρινε ομόφωνα πως το σύστημα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ελλάδα παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

Το ελληνικό κράτος υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 8 χιλιάδες σε κάθε μία από τις δυο μαθήτριες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και το ποσό των 6.566,52 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου -που κατοικεί στη Μήλο, είναι πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας- είναι ο ιδανικός άνθρωπος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γιατί ο κ. Παπαγεωργίου είναι ο ιδανικός πολίτης.

Ο κ. Παπαγεωργίου, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, βοήθησε τη χώρα του, την Ελλάδα, να κάνει ένα βήμα προόδου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες πολίτες, όταν θεωρούν πως παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι μια ευρωπαϊκή επιλογή.

Δεν αρκεί να διατυμπανίζουμε πως επιθυμούμε τις ευρωπαϊκές αξίες· θα πρέπει να το αποδεικνύουμε και στην πράξη.

Τώρα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει αυτό που συμβαίνει σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιληφθεί πως το σχολείο είναι σχολείο, και όχι κατηχητικό.

Και αυτό η ελληνική κοινωνία το οφείλει στον κ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου θα πρέπει να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

(Με την ευκαιρία, όλα αυτά τα πρόστιμα που πληρώνει το ελληνικό κράτος για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, τα πληρώνουμε εμείς, οι πολίτες. Αυτό δεν είναι σωστό. Τα πρόστιμα θα πρέπει να τα πληρώνουν οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά το ευρωπαϊκό δίκαιο.)

(Κρίμα που οι Έλληνες δεν εκμεταλλεύτηκαν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια μετά την χρεοκοπία της χώρας. Θα είχαμε πολύ πετύχει πολλές μικρές και ουσιαστικές νίκες.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.