Πνίγομαι αλλά ξέρω κολύμπι

Πνίγομαι!!!!
Είμαι 45 ετών, εργαζόμενη, μητέρα 2 κοριτσιών 13 και 15,5 χρονών αντίστοιχα και πνίγομαι.
Όχι λόγω οικονομικών συνθηκών. Άλλωστε, με την δουλειά μου τα βγάζω πέρα (όχι εύκολα). Σε κάθε περίπτωση, με το οικονομικό δεν απελπίζομαι. Ίσως γιατί μια ζωή παλεύω. Ίσως γιατί, όταν η κατάσταση δυσκολεύει πολύ, έχω την οικογένειά μου.

Πνίγομαι, όμως. Και πνίγομαι γιατί δεν αντέχω αυτά που συμβαίνουν γύρω μου.

Να ξεκαθαρίσω ότι χαρακτηρίζομαι ως Ελληνίδα σε βάθος γενεών.

Εγώ, όμως, από μικρή ηλικία αισθανόμουν απλά άνθρωπος και αυτό έχω μάθει και συνεχίζω και μαθαίνω στα παιδιά μου. Να μην αισθάνονται ελληνίδες. Απλά, άνθρωποι.

Πνίγομαι!!!

Και φοβάμαι ότι πνίγω και τα παιδιά μου μαζί με εμένα. Που μαθαίνουν να μην έχει σημασία αν είσαι Αλβανός, Ρωσοπόντιος, Αφγανός, Αφρικανός, Σύριος ή από όπου και αν είσαι.

Σημασία έχει να είσαι άνθρωπος. Και σκοπός είναι να είσαι άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο.

Και για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να αντιμετωπίζεις τις αδυναμίες και τους φόβους σου και να τους ξεπερνάς.

Αλλά μεγαλώνουν σε αυτήν την κοινωνία και στην ελληνική πραγματικότητα.

Πνίγομαι!!!

Γιατί τα παιδιά μου θα είναι μαζί με τα παιδιά αυτών που έψησαν χοιρινό κρέας και έπιναν αλκοόλ δίπλα στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών. Οι οποίοι νομίζουν ότι προάγουν τον πολιτισμό, λες και πολιτισμός σημαίνει φαϊ και ποτό.

Θα είναι μαζί με τα παιδιά που διαδήλωναν με τις ελληνικές σημαίες και με το σύνθημα «έξω οι ξένοι» (δεν κατηγορώ τα παιδιά).

Θα είναι μαζί με τα παιδιά που οι γονείς τους, τους έμαθαν ότι είναι φυσιολογικό να αποκαλούν τους συμμαθητές τους «Αλβανούς» και «Ρωσοπόντιους» και όχι με τα ονόματά τους (Για να μην ξεχνάμε και τι συνέβαινε πριν κάποια χρόνια).

Πνίγομαι!!!!

Ακούω περί διατήρησης της καθαρότητας της φυλής και διατήρησης του ελληνικού πολιτισμού (λες και ξέρουμε ποιος είναι!!!!). Εκφράσεις που τις διάβασα σε βιβλία ιστορίας και θεωρούσα ότι αφορούν μόνο το παρελθόν και όχι το παρόν και το μέλλον γιατί πάθαμε και μάθαμε.

Πνίγομαι!!!!

Γιατί βαρέθηκα να βλέπω και να ακούω ανθρώπους να πιστεύουν αξιωματικά ότι συμπεριφέρονται πολιτισμένα, λες και ο πολιτισμός είναι ιδιοκτησία τους. Λες και ο πολιτισμός είναι εθνικό μας προϊόν και όχι απόρροια παιδείας.

Χωρίς να έχω φοβερές περγαμηνές σπουδών, ανέκαθεν πίστευα ότι πολιτισμός είναι απόρροια σεβασμού στην διαφορετικότητα (ανεξαρτήτως φύλου, ιθαγένειας, καταγωγής, πεποιθήσεων, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής τάξης).

Σε κάθε περίπτωση, πίστευα και αυτό μαθαίνω στα παιδιά μου χρόνια τώρα (γιατί η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως): «μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα».

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται ή διαβάζεται: ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.

Μια Ελένη

Υ.Γ.1 Μακροσκελής η επιστολή. Αλλά κάποιος που πνίγεται λέει πολλά ή δεν λέει τίποτα.
Υ.Γ.2 Αναφέρω ενδεικτικά μόνο τα τελευταία ρατσιστικά περιστατικά. Δυστυχώς, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα στην «κανονικότητα» που ζούμε.

(Αγαπητή φίλη, υπάρχουν και άλλα παιδιά και άλλοι γονείς από αυτούς που σας έχουν τρομάξει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι όλοι οι Έλληνες έτσι. Το ξέρετε πως δεν είναι. Και δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα καθεστωτικά ΜΜΕ να περνούν την εντύπωση πως όλοι οι Έλληνες είναι φασίστες και ρατσιστές. Γιατί δεν είναι. Αν και υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος πια. Και πολλή αμορφωσιά. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.