Σκόρπιες σκέψεις για την ελληνική πολιτική σκηνή

Καμιά φορά το παθαίνουν αυτό οι άνθρωποι, φίλε πιτσιρίκο. Δεν βρίσκουν τις λέξεις να επικοινωνήσουν τις σκέψεις τους.
Θα κάνω την προσπάθεια μου.

Τι να πεις για μια χώρα με 11 χρόνια “κρίση”, 360 δισ. χρέος, 110 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, 90 δισ κόκκινα δάνεια, 3 μνημόνια και ένα 4ο που θα τρέχει μέχρι το 2060; Μια χώρα ενέχυρο. Μια χώρα υποθήκη.

Τι σημασία έχει, όμως; Κάναμε εκλογές. Η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία κάνει εκλογές. Και έχει και πρόεδρο της δημοκρατίας.

Πόσες μ@λακίες χωράνε σε μια πρόταση είναι να απορείς.

Ας δούμε τώρα τι ψηφίσαμε.

ΝΔ. Νέα Δημοκρατία. Είναι Νέα; Είναι Δημοκρατία;

Τι σκέφτεσαι, όταν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία;

Την Δεξιά, την πατρίδα (what?) , την θρησκεία;το άγιο φως, το Βατοπέδι, τον Άνθιμο, την εκκλησία; Εμετός.

Την οικογένεια; Την ελληνική οικογένεια όπως την φαντασιώνεται ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ. Φαρσοκωμωδία. Όλοι μισιούνται μεταξύ τους και όλοι μαζί φωνάζουν πόσο αγαπιούνται.

Τι άλλο; Τι άλλο; Τον Σαμαρά; Τα Ζάππεια, το μαύρο της ΕΡΤ, την ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ, τα Δεκεμβριανά; Σκόρπιες λέξεις που περιγράφουν την θλιβερή πραγματικότητα αυτού του κόμματος και δεν αναφέρω άλλες τόσες.

Φίλοι μου νεοδημοκράτες, βγείτε και πείτε απλά ότι σας έλειψε η μάσα και ότι στην πραγματικότητα δεν έχετε τίποτα να πείτε για τα προβλήματα μας όπως δεν είχατε ποτέ.

Φιλελέ κόμμα να αγαπάει τόσο το κράτος. Ο ορισμός του οξύμωρου σχήματος.

Μια ερώτηση μόνο. Πώς θα μειώσετε το ΦΠΑ; Φαντάζομαι θα βοηθήσει ο Θεός. Η το σύμπαν γιατί το θέλετε πολύ. Ωραία. Εμετός.

Για σένα φίλε ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Πρέπει να γ@μησε η επανάσταση ε; Τέτοια ελπίδα και αξιοπρέπεια ούτε οι Ζαπατίστας στο Μεξικό. Τέτοιο σθένος απέναντι στον ισχυρό ούτε η Κούβα. Τόσο περήφανη αριστερά που θα μείνει στην ιστορία ως η πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Αδιάβαστοι σύντροφοι, δεν ξέρατε τον ρόλο που έπαιξαν πολλές σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Δεκανίκια.

Αυτό έχει γράψει η ιστορία και τα παραδείγματα πολλά. Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

Η συμπεριφορά σας είναι υπαίτια για ό,τι συμβεί σ’ αυτό που λέγεται αριστερά στην Ελλάδα. Περίμενα με υπομονή να ακούσω τον αντιπολιτευτικό σας λόγο. Αλήθεια με τι μούτρα; Εμετός.

Ευτυχώς δεν ζουν οι παππούδες μου.

ΚΙΝΑΛ,ΕΛΙΑ,ΠΑΣΟΚ Σοσιαλισμός. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Πάγκαλος, Σημίτης, Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Παπαντωνίου, Άκαρος(Τσοχατζό) και λοιπά παιδόπουλα.

Και εσύ ρε Έλληνα 50άρη μην κρύβεσαι άλλο. Παραδέξου πόσο αγαπάς το φαινόμενο με όνομα ΠΑΣΟΚ. Εμετός.

ΚΚΕ. Για εσάς ρε μωράκια όλα θα είναι καλά. Όσο θα περιμένουμε την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου, θα περιμένουμε να ωριμάσουν και οι συνθήκες. Ξέρετε εσείς.

Ευτυχώς δεν ζουν οι παππούδες μου.

Πείτε ρε άλλα κόμματα! ΧΑ; Λεβένταρος; Βελόπουλος; ΠΟΤΑΜΙ; ΓιάΝης; Ζωή; Λαφαζάναρος; Ψεκασμένοι Έλληνες; Αλήθεια τώρα; Ο μόνος που εκφράζει κάπως έναν λόγο άξιο της εποχής μας είναι ο ΓιάΝης αλλά και αυτός θα το ρίξει το σύστημα από μέσα. ΟΚ.

11 χρόνια μνημόνια και η σαπίλα μας έχει φέρει εσάς στην επιφάνεια;

Αλλά τι φταίτε και εσείς. Εμείς να δείτε τι είμαστε.

Γκόμενοι, γκόμενες, πτυχιούχοι, άνεργοι, εργάτες, εργοδότες, ινφλουένσερς, εντερπρένερς, λούμπεν, χωριάτες, αστοί, ψυκτικοί, άριστοι, πρωτευουσιάνοι, συμπρωτευουσιάνοι, Νοτιο-Μακεδόνες.

Ισχυροί ρε, τέτοιοι είμαστε. ΓAMAΜΕ! Όταν ο απέναντι μας είναι ανίσχυρος. Αλλού είμαστε κότες. Είμαστε και μικρή χώρα βλέπεις, φίλη Ισλανδή και φίλε Ισλανδέ, και το μέγεθος παίζει ρόλο.

Τι άλλο είμαστε ρε;

Μήπως είμαστε μ@λάκες; Το τελευταίο μνημόνιο το ψήφισαν 222 βουλευτές και ταυτόχρονα αυτοί είναι που μαλώνουν;

Όχι ρε ο Κούλης ξέρει έχει πρόγραμμα, θα φέρει ανάπτυξη και δουλειές.

Ναι ρε Κούλη, ναι ρε αγόρι. Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε η νέα Silicon Valley όσο περιμένουμε τα Χριστούγεννα να γεννηθεί ο Χριστός και το Πάσχα να έρθει το άγιο ΦΩΣ ενώ στο ενδιάμεσο βρίζουμε όποιον δεν μας μοιάζει, δηλαδή όλους.

Έτσι αναπτυσσόμαστε εμείς. Με 8 μέρες εργασία και χαμηλό μισθό.

Πάντα ονειρευόμουν να περάσω τα νεανικά μου χρόνια σε εργασιακούς χώρους και μεροκάματα. Τι τα θες τα ταξίδια, τους έρωτες , την μουσική, αυτά είναι για τους κουλτουριάρηδες και τους άπλυτους.

Η δουλεία είναι τιμή και δόξα. Δουλειά συγγνώμη. Άκου δουλεία. Σίγα μην είναι και κατάλοιπο των σκλάβων. Σιγά μην υπάρχει η μισθωτή σκλαβιά στην ελεύθερη αγορά. Αυτά τα λένε κάτι αριστεροί με δεξιά τσέπη.

Θερμή παράκληση.

Να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να παραδεχτούμε ότι οι εκλογές κάθε 4 χρόνια δεν έχουν κανένα νόημα όσο οι αγορές αποφασίζουν κάθε μέρα. Να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θα γυρίσουμε στο 2006 που τόσο φαντασιώνονται κάποιοι.

Έχουμε χρεοκοπήσει 3 φορές απ’ το 2009, δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας όσο ο κόσμος αυτοματοποιείται.

Η Ε.Ε που τόσο αγαπάτε μοιάζει με την Σοβιετική Ένωση που τόσο μισείτε. Κεντρική Διοίκηση και επιβαλλόμενες πολιτικές από πάνω προς τα κάτω.

Η ζωή μας δεν είναι αναβλητή. Συμβαίνει τώρα. Να μάθουμε να ζητάμε και να απαιτούμε νέα πράγματα απ’ την πολιτική και κατ’ επέκταση απ’ τους πολιτικούς.

Αλλιώς, ας γουστάρουμε με τα μνημόνια αγκαλιά.

Πασχάλης

Υ.Γ. Κάπου από μέσα ακούω τις φωνές των ανθρώπων.
Έλα μας τα ‘πρηξες πάλι με τα πολιτικά.
Δεν αλλάζει τίποτα.
Τι να κάνουμε;

(Αγαπητέ φίλε, η σκέψη δεν είναι και το πολύ δυνατό σημείο των σημερινών Ελλήνων. Το γερό τους σημείο είναι η αφασία. Οπότε, μια χαρά τα πάνε. Κάντε αυτό που εγώ το κάνω συνέχεια, να στήνετε δηλαδή αυτί να ακούτε τις συζητήσεις των ανθρώπων γύρω σας, και θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.