Α-νά-ξι-οι

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, τόσα πολλά τα θέματα, από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Προσφυγικό, αστυνομική βία, καταχραστές εκατοντάδων εκατομμυρίων ελεύθεροι λόγω «ειλικρινούς μεταμέλειας», πτυχιούχοι υπουργοί άνευ πτυχίων, μούμιες στην κορυφή της υγειονομικής διοίκησης, φοροελαφρύνσεις για τους έχοντες, Κρήτη-Γαύδος-Καστελόριζο εξαϋλώνονται στους τουρκικούς χάρτες, εφόσον ο σουλτάνος βλέπει ότι οι κλασόμαγκες μόνο στους αδύναμους ξέρουν να υψώνουν φωνή και ανάστημα -αλήθεια, που είναι οι μακεδονομάχοι, οέοοο;

Στροβιλίζουν όλα τα παραπάνω – μαζί με άλλα πολλά – μέσα στο μυαλό μου, κι εκεί που αρχίζουν να με πνίγουν, πάω να δω το «Official Secrets» και μου πέφτουν τα σαγόνια με αυτό που τόλμησε η Κάθριν Γκαν.

Αυτομάτως, σκέφτομαι τον Snowden, τον Assange, αλλά και τον δικό μας Μπελογιάννη με το καταπληκτικό «Το Ξένο Κεφάλαιο στην Ελλάδα», ανθρώπους που κατέστρεψαν ή και έχασαν τη ζωή τους, προκειμένου ν’ ανοίξουν τα μάτια σε ζώα σαν του λόγου μου.

Κι εγώ; Κι εμείς; Τι κάναμε; Τι κάνουμε;

Τίποτα; Μα ακόμη κι αν κάναμε τίποτα, πάλι καλύτερο θα ήταν από αυτό που πραγματικά κάναμε, κάνουμε και απ’ ότι φαίνεται θα κάνουμε στο διηνεκές.

Θα επιβραβεύουμε τους ίδιους ψεύτες, θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιός είναι καλύτερος υπάλληλος των πραγματικών αφεντικών, θα παρακολουθούμε τα ίδια ΜΜΕ, θα βλέπουμε τις ίδιες ομάδες, θα ανάβουμε τα ίδια κεριά, ελπίζοντας πως μία από τις 978 (!!) Παναγίες θα κάνει το θαύμα της και όλα θα ισιώσουν.

Α-νά-ξι-οι, Πιτσιρίκο μου. Τόσο ανάξιοι, που δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τη βία αυτών που είναι εντολοδόχοι της προστασίας και όχι της τρομοκρατίας μας, που δεν μπορούμε να εξαλείψουμε από την ζωή μας τα μέσα μαζικής προπαγάνδας, που δεν μπορούμε να τους γράψουμε στα φρύδια μας όταν μας καλούν να εκλέξουμε τον «άριστο» από αυτούς, που δεν μπορούμε ούτε καν να διαχειριστούμε το σώμα μας μετά θάνατον όπως θέλουμε, αφού κάτι τύποι με μαύρα θέλουν μερτικό από τ’ απομεινάρια μας.

Και πώς να γίνουμε άξιοι, όταν πετάμε τα σκουπίδια μας όπου λάχει, όταν οδηγούμε ως επίδοξοι δολοφόνοι και κυρίως, όταν βγάζουμε όλη μας τη σκατοψυχιά εκεί που μας παίρνει, εκεί μόνο που νιώθουμε δυνατοί, ως σιχαμερά σκουλίκια που έρπουν μέσα στο χώμα, αποφεύγοντας τον ζωοδότη ήλιο; (όχι του ΠΑΣΟΚ βέβαια, χα-χα-χα)

Edward, Julian, Katharine, Νίκο, συγγνώμη. Συγγνώμη που καταστρέψατε ή χάσατε τη ζωή σας για το τίποτα. Για τους τίποτα.

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, ο καθένας σε αυτή τη ζωή κάνει ό,τι κάνει, γιατί αυτό του λέει η συνείδησή του. Δεν το κάνει για τους άλλους. Την δική του ψυχή θα παραδώσει, στον εαυτό του έχει να δώσει αναφορά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.