Δεν έχει πάτο (Το είπε και η κόρη του δράκουλα)

Γεια σου ξανά, φίλε μου Πιτσιρίκο! Σήμερα το πρωί διάβασα την απάντηση του ΟΗΕ στις ελληνικές διαμαρτυρίες για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβυης η οποία καταργεί de facto την ελληνική ΑΟΖ.

Τα καθεστωτικά -και όχι μόνο- ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα μυξοκλαίγοντας για την στάση Πόντιου Πιλάτου την οποία υποτίθεται ότι υιοθετεί ο ΟΗΕ και στην συνέχεια απέσυραν την είδηση από τις πρώτες θέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΗΕ δεν υιοθέτησε καμία μεσοβέζικη στάση.

Στην ουσία, αποδέχτηκε με έμμεσο τρόπο το νομικο-πολιτικό υπόβαθρο των τουρκικών διεκδικήσεων. Μόνο άμα είσαι ραγιάς ή κρετίνος -ή και τα δυο μαζί- δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Ήρθε και η κόρη του Δράκουλα να επιπλήξει όσους επιμένουν σε μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος πέρα από την εθελόδουλη υποταγή στην θέληση των ΗΠΑ και τις Γερμανίας.

Τι θέλετε, αναρωτήθηκε η Μητσολάκαινα, να βγει ο στόλος στο Αιγαίο;

Το γελοίο, βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι κανένας από τους κηφήνες της δημοσιογραφίας και του πνευματικου υποτίθεται κόσμου της χώρας δεν βλέπει καμία άμεση συσχέτιση των απόψεων της κόρης του Δράκουλα και του γιου του Δράκουλα που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ούτε ακούν τα όσα λέει και τα όσα δεν λέει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα για το θέμα.

Μονάχα πανηγυρίζουν που το παιδί μίλησε!

Ο κύριος Πάιατ λοιπόν μίλησε για προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αλλά δεν είπε λέξη για παράνομες ενέργειες της χώρας αυτής.

Ασήμαντη λεπτομέρεια θα πει κάποιος.

Όσο για την ανακοίνωση της ΕΕ, ούτε να γελάσεις δεν μπορείς με αυτήν.

Μόνο αν είσαι ιστορικά και πολιτικά αναλφάβητος, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται ποτέ να τα σπάσει με την Άγκυρα και πολύ περισσότερο για τα ματάκια της Ελλάδας που τυχαίνει να είναι γερμανικό προτεκτοράτο και να βρίσκεται υπό οικονομική εποπτεία για επόμενα 40 (λέμε τώρα!) χρόνια.

Η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή και για περιορισμένο μονάχα χρονικό διάστημα:

Αν δεν αντιδράσει σήμερα, σε δέκα χρόνια θα τα έχει χάσει όλα.

Μόνο τα αεροσκάφη της Aegean θα έχει να «σηκώνει» απέναντι στα τουρκικά μαχητικά.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει η Αθήνα χθες;

Τρία πράγματα ταυτόχρονα.

Να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, γράφοντας στα παπάρια της το παράνομο από κάθε άποψη τουρκικό casus belli.

Να βγάλει τον στόλο έξω και να να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού.

Και τρίτον να καλέσει την Τουρκία σε άμεσες διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της μεταξύ τους ΑΟΖ όντας πρόθυμη για ρεαλιστικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις στο ζήτημα αυτό και μόνο σε αυτό.

Τους τελευταίους μήνες έχουν βγει στα forum δεκάδες «ειδικοί» και «αναλυτές» που έχουν ξεσκιστεί να γράφουν για την ΑΟΖ.

Στην πραγματικότητα βέβαια όλοι αυτοί είναι dealers των πετρελαϊκών εταιριών και τίποτα άλλο.

Κανένας από αυτούς τους καριόληδεs δεν έχει πει λέξη για την αναγκαιότητα να ασκήσει η Ελλάδα το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της στα 12 ναυτικά μίλια.

Μόνο η ΑΟΖ τους νοιάζει! Εκεί όπου έχουν τα οικόπεδα τους η Exxon Mobil, η ΒΡ και η Total!

Για αυτό να μην ακούτε κανένα καpιόλη που δεν λέει λέξη για τα 12 ναυτικά μίλια. Δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για εθνικά δικαιώματα.

Κι αφού ξέσπασα τα νεύρα μου και μίλησα για εκείνο που κάθε σοβαρό κρατος θα έπρεπε να πράξει, ας προσγειωθώ στην πραγματικότητα και σε αυτό που τελικά πρόκειται να συμβεί.

Η προσφυγή στην Χάγη δεν είναι μακριά.

Ίσως μάλιστα να μην γίνει με πρωτοβουλία της Αθήνας αλλά της Άγκυρας.

Εκεί οι δυο χώρες θα χωρίσουν το Αιγαίο ξεκινώντας από τα 6 ναυτικά μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Και φυσικά θα χωρίσουν και την ΑΟΖ. Όλα αυτά θα συμβούν κάτω από τα χειροκροτήματα των … συμμάχων.

Μπορεί να τιμηθούν κιόλας με Nobel οι προδότες, ποιος ξέρει;

Πάντως, μια φορά προτεκτοράτο, παντα προτεκτοράτο!

Και όχι μονάχα με δυο – Αμερικανούς και Γερμανούς – αφεντάδες. Συχνά το τρίο (βάλε και τους Τούρκους) μέσα δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρτoύζα και περισσότερη ηδoνή στην πoυτάνα την Ελλάδα.

Φιλια από την Εσπερία,

Ηλίας

Υ.Γ.1 Η Κύπρος -μεγαλύτερη πουτάvα κι από εμάς αυτή- ετοιμάζεται να δείξει τον δρόμο της Χάγης. Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές της ΝΔούλας -αλλά όχι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός- προτείνουν το ίδιο και για την Ελλάδα. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την χώρα που ουρλιάζει διαρκώς αλλά δεν το ακούει κανείς για το ποσό μ@λάκες είμαστε!
Υ.Γ.2 Η Κασσάνδρα είχε το χάρισμα να προβλέπει τα μελλούμενα και την κατάρα να μην την πιστεύει κανείς. Η αθεράπευτη μ@λακία των Ελλήνων φαίνεται επίσης από το τι εννοούν όταν αναφέρονται στις «Κασσάνδρες». Οι Κασσάνδρες, ανόητοι, έχουν πάντοτε δίκιο.

(Φίλε Ηλία, θα ήταν ωραίο να γίνει ένας πόλεμος με την Τουρκία -έστω για μια μέρα-, για να γίνει αυτό που λέει ο Ζαραλίκος. Όταν πολεμούν στις άλλες χώρες, οι άνθρωποι πάνε στα σύνορα. Οι Έλληνες θα πάνε στον Σκλαβενίτη. Θα γράψουμε Ιστορία πάλι. Ηλία, μήπως όλα αυτά με την Τουρκία γίνονται για να ξεχάσουμε την Μακεδονία μας; Συγγνώμη, την Μακονία μας εννοούσα. Ηλία, τι πλάκα που έχουν οι Έλληνες. Το καλύτερο είναι που νομίζουν ότι είναι γαμάτοι και πως οι άλλοι τους ζηλεύουν. Τόσο γαμάτοι που ακόμα τους κυβερνάνε οι Μητσοτάκηδες και οι Μπακογιάννες. Τρελό γέλιο. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.