Η ναυμαχία της Σαλαμίνας (μεγάλη η χάρη της)

Γεια σου φίλε μου Πιτσιρίκο! Ξεκινώ από σήμερα το χριστουγεννιάτικο break, οπότε ευχήθηκα στο προηγούμενό μου κείμενο τα χρόνια πολλά σε όλους. Όμως, δεν κρατήθηκα να μην γράψω ξανά σήμερα. Το γελοίο αυτό του έθνους με ξεπερνά!

Από ό,τι λοιπόν γράφηκε στον Τύπο, περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ χρέους στο δημόσιο του δήμου Σαλαμίνας διαγράφηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Για όποιον δεν το έπιασε, να το εξηγήσω:

Η διαγραφή του χρέους παρουσιάστηκε ως bonus για την ναυμαχία της Σαλαμινας το 480 πΧ, όπου ο στόλος των Ελλήνων -και κυρίως των Αθηναίων- συνέτριψε τον στόλο του βασιλιά της Περσίας Ξέρξη.

Οι σύγχρονοι Σαλαμίνιοι, αν και Αρβανίτες στην καταγωγή, θεωρούν του εαυτούς τους απογόνους του Θεμιστοκλη και για αυτό αισθάνονται ότι αξίζουν αυτήν την τιμή -την διαγραφή του χρέους ντε- των άσχετων με αυτούς και με την επανάσταση του 21 προγόνων.

Το ζήτημα, όπως ο καθένας πιστεύω αντιλαμβάνεται, είναι γελοίο και η διαγραφή του χρέους λόγω της ναυμαχίας της Σαλαμίνας (το 480 πΧ!) εντελώς προσχηματική.

Όμως, εδώ αρχίζουν τα προβλήματα, αφού οι νεο-Έλληνες δεν προσποιούνται τους κρετίνους αλλά είναι κρετίνοι.

Οι κάτοικοι της Λαμίας τα πήραν στο κρανίο με την διαγραφή του χρέους της Σαλαμίνας· και με το δίκιο τους, αφού η μάχη των Θερμοπυλών ήταν εξίσου σημαντική και γνωστή σε ολόκληρη την οικουμένη.

Πρώτα, άλλωστε, γυρίστηκε η ταινία «300» με τον Leonidas και αρκετά χρόνια μετά η συνέχεια με τον Themistocles και αυτή την περίεργη γκομενα από την τότε Μικρά Ασία, την Artemisia, που πολεμούσε στο πλευρό του Ξέρξη.

Το αίτημα των κατοίκων της Λαμίας για διαγραφή και των δικών τους χρεών έχει κάποια βάση με βάση τον παραλογισμό των νεο-Ελλήνων αλλά παρουσιάζει δυο πολύ μεγάλα κενά:

Πρώτον, σε αντίθεση με την Σαλαμίνα, οι Έλληνες ηττήθηκαν στις Θερμοπύλες. Δεν έχει καμία σημασία αυτό;

Δεύτερο και σπουδαιότερο, στις Θερμοπύλες δεν πολέμησαν οι τότε κάτοικοι τις περιοχής αλλά 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς. Δεν έχουν χρέη οι δικοί τους απόγονοι; Σε πηγάδι κατούρησαν αυτοί;

Άσε που ακόμα δεν είναι εντελώς ξεκάθαρη η καταγωγή του μοναδικού προδότη της αρχαίας ελληνικής ιστορίας του Εφιάλτη (της νεότερης ήταν ο Σπηλιος Γούσης).

Ερωτώ: μήπως ο Εφιάλτης ήτανε ντόπιος; Μήπως πρέπει να διαγραφούν και τα χρέη των δικών του απογόνων στο ελληνικό δημόσιο; Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για αυτό;

Για να επανέλθω στους Περσικούς πολέμους, ο Μαραθώνας δεν ήταν μια ακόμα, η πρώτη μάλιστα, λαμπρή νίκη των Ελλήνων;

Στον Μαραθώνα πολέμησαν το 490 πΧ και έχυσαν το αίμα τους οι τότε Αθηναίοι, αλλά κανένας καριόληs δεν σκέφτηκε να ζητήσει την διαγραφή των χρεών του δήμου Αθηναίων στο ελληνικό δημόσιο.

Εκτός από τον Μαραθώνα υπάρχουν και οι Πλαταιές.

Οταν ο Ξέρξης ηττήθηκε στην Σαλαμίνα, αναχώρησε για την Περσέπολη, αφήνοντας πίσω τον γαμπρό του Μαρδόνιο, επικεφαλής ενός πολύ ισχυρού στρατεύματος.

Στις Πλαταιές οι συνασπισμένες δυνάμεις των Ελλήνων με αρχηγό τον Σπαρτιάτη βασιλιά Παυσανία συνέτριψαν για μια ακόμα φορά τους Πέρσες, βάζοντας οριστικό τέλος στα σχέδια κατάκτησης της πατρίδας μας.

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι οι μαχητές στις Πλαταιές ητανε στείροι; Δεν υπάρχουν απόγονοι αυτών στις μέρες μας να διεκδικήσουν διαγραφή χρεών από το ελληνικό δημόσιο;

Και τώρα σκοπεύω να το τερματίσω:

Οι δυτικοί παραδέχονται τον κομβικό ρόλο των Ελλήνων στην αναχαίτιση της κραταιάς Περσικής αυτοκρατορίας.

Χωρίς τον Μαραθώνα, τις Θερμοπύλες, την Σαλαμίνα και τις Πλαταιές, δεν θα υπήρχε σήμερα ο λεγόμενος «δυτικός-ευρωπαϊκός» πολιτισμός.

Αλήθεια, πόσα χρωστάμε σε αυτούς; Δεν θα έπρεπε να ζητήσουμε την διαγραφή των χρεών μας στον ESM στο όνομα των ηρωικών μας προγόνων; Μια πρόταση προς συζήτηση είναι κι αυτή.

Δεν υπάρχει πάτος, καλέ μου Πιτσιρίκο, αφού η μ@λακία που δέρνει το Ελληνο-Ορθόδοξο έθνος δεν έχει μέτρο σύγκρισης σε ολόκληρο τον γαλαξία.

Ευτυχισμένο το νέο έτος που όλοι γνωρίζουμε καλά πως θα είναι αλλά μέρες που είναι … Αντωνάκη μου!

Η πιο καλή ευχή, που μπορεί και να πιάσει είναι μάλλον αυτή: αγάπη μόνο!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, η Ελλάδα δεν υπάρχει. Η Ελλάδα υπάρχει μόνο στη φαντασία μας. Και πραγματικά, η Ελλάδα έχει τρελό γέλιο. Ποια Σαλαμίνα, όμως; Εδώ έχουμε φρέσκο πράγμα. Ηλία, βάλε να ακούσεις το απόσπασμα με τον σκηνοθέτη στο Κουκάκι που τον έχουν συλλάβει οι μπάτσοι μέσα στο σπίτι του, τον έχουν χτυπήσει, τον έχουν δέσει μαζί με τα παιδιά του, κι αυτός -που μάλλον είναι δεξιούλης νοικοκυραίος- τους λέει πως κάνουν σαν …αναρχικοί. Και είναι και μεγάλος άνθρωπος. Ηλία, οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Να είσαι καλά. Και να γράφεις εκεί από την Ελβετία. Κάνε και κάνα podcast. Μην τεμπελιάζεις χριστουγεννιάτικα. Διασκέδασε με αυτή την ωραία κατάσταση στην Ελλάδα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.