Μείναμε Ευρώπη ή πήγαμε Αφρική;

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Ώστε φτάσαμε λοιπόν στο στάδιο όπου τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας*, υπό τον υπουργό της κυβέρνησης του κόμματος που χρεοκόπησε την χώρα, γδύνουν και απειλούν ανοιχτά με δολοφονίες και βιασμoύς νεολαίους στη μέση του δρόμου.

Δεν ξέρω καμία ευρωπαϊκή αστυνομία να λειτουργεί έτσι.

Παρόμοια σκηνικά ακούω σε φασιστοχώρες της Μέσης Ανατολής, της υποσαχάριας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της …Γαλλίας του δημοκράτη Μακρόν.

Έτσι συμπεριφέρονται συμμορίες προβληματικών νεολαίων που έχουν σωρεία κόμπλεξ, όχι επαγγελματικές αστυνομίες σοβαρών κρατών.

Μιλάμε για σκηνικά που κάνουν τους ορίτζιναλ χουντικούς να αισθάνονται δημοκράτες. Και όλα αυτά υπό την εκκωφαντική σιωπή των τηλεοράσεων. Των ίδιων τηλεοράσεων που, όποτε πετάει τρυκάκια ο κάθε Ρουβικώνας, μας παίρνουν τ’ αυτιά σαν να βρήκαν τους υπεύθυνους για όλα τα κακά του κόσμου.

Και όμως. Όλοι αυτοί, χουντόμπατσοι, κανάλια και λοιπά ΜΜΕ, αποτυχημένοι υπουργοί και γελοίες κυβερνήσεις έχουν καλούς λόγους να κάνουν όλα αυτά και να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Κι εσείς αν ήσασταν ο κυρίως υπεύθυνος μιας κατάστασης που πάει κατά διάβολου, ο άνθρωπος που θα λογοδοτούσε σ’ ένα δικαστήριο**, τότε θα προσπαθούσατε να φορτώσετε το φταίξιμο αλλού. Πόσο μάλλον όταν αυτός που θα σας ζητούσε το λόγο είναι ο ίδιος που έχετε οδηγήσει στην μιζέρια και τον μαρασμό.

Αυτό που με ξεπερνάει όμως είναι πώς, καλοί κατά τ’ άλλα άνθρωποι, χάφτουν αμάσητα τα ψέματα και τις μισές αλήθειες των καναλιών και δικαιολογούν τους χουντόμπατσους και τις λοιπές γελοιότητες και απανθρωπιές.

Πώς, καλοί κατά τ’ άλλα άνθρωποι, ενημερώνονται από ιστοσελίδες που ζέχνουν ακροδεξιά προπαγάνδα και δεν βλέπουν τα χοντροειδή ψέματα.

Πώς, άνθρωποι που το εισόδημα και η εργασιακή τους θέση, τους τοποθετεί πολύ πιο κοντά στον νεολαίο που ξεφτιλίζουν οι χουντόμπατσοι αλλά εκείνοι δικαιολογούν τους χουντόμπατσους!

Δεν ξέρω και δεν θα υποκριθώ πως καταλαβαίνω. Όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω όλο και λιγότερα και λυπάμαι όλο και περισσότερο για την απόσταση του τι θα μπορούσε να είναι αυτή η χώρα και του τι γελοία μπανανία χρέους είναι στ’ αλήθεια.

Και όσο μεγαλώνω με τσακίζει όλο και περισσότερο ν’ ακούω συμπολίτες μου να γίνονται φερέφωνα των πουλημένων τομαριών που τους έχουν γδύσει και ως άλλος εβραϊκός όχλος να φωνάζει να σταυρώσουν αυτούς (τους λίγους μ@λάκες) που παλεύουν (και) για τα δικά τους δίκαια. Μιλάω ελάχιστα πια με Έλληνες και σπανιότατα για πολιτική.

Ευχαριστώ.

Βασίλης Βέγας

Υ.Γ. Πείτε με τρελό αλλά νομίζω ότι το προπατορικό αμάρτημα που θα πληρώνουμε για πάντα ήταν η δολοφονία του Καποδίστρια. Εκεί νομίζω σφραγίστηκε η μοίρα μας ως τριτοκοσμικής -τάχα μου-θρησκευάμενης μπανανίας αρχούμενης από οικογενειακές πολιτικές και επιχειρηματικές μαφίες, με αστυνομίες συμμορίες και με τρύπια δικαιοσύνη αλά καρτ.

* Θα τους αναφέρω εφεξής ως χουντόμπατσους και θα τους διαχωρίσω από άλλα τμήματα της ΕΛΑΣ οι οποίοι τιμούν τη στολή που φοράνε και τα λεφτά που πληρώνονται από τους φόρους μας.

** Ένα δικαστήριο που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ.

(Αγαπητέ φίλε, οι “καλοί κατά τ’ άλλα άνθρωποι” δεν είναι και τόσο καλοί όσο νομίζετε. Ποτέ οι υποταγμένοι δεν είναι καλοί. Ραγιάδες. Η Ελλάδα είναι γεμάτη σκατάδες. Και το να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε, δεν πρόκειται να μας οφελήσει σε κάτι. Όσο για την Αστυνομία, είναι παντού η ίδια. Σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αρκεί να χρειαστεί να δείξει το πρόσωπό της. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.