«Τίποτα δεν είναι μακριά, όλα είναι δίπλα μας»

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο καλησπέρα,
δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες από την απόρριψη ή αναβολή -ή όπως αλλιώς θέλεις πες το- της χρηματοδότησης της ΕΡΤ προς τον Γ. Αυγερόπουλο για το δεύτερο μέρος του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ AGORA με τίτλο “Δεσμώτες”(κρατήστε τον τίτλο).

Το περίεργο δεν είναι ότι κόπηκε η χορηγία της ξεπουλημένης ΕΡΤ προς έναν δημοσιογράφο με παγκόσμια αναγνώριση -που προσωπικά τον βάζω δίπλα στον αείμνηστο Γ. Μπεχράκη- ούτε ότι το θέμα κουκουλώθηκε και ξεχάστηκε σχεδόν αμέσως· αυτό είναι κάτι που μας έγινε συνήθεια σε τούτη τη χώρα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε ή κάνει πως δεν κατάλαβε τα όσα απλά έγραψε στην ανάρτησή του ο ίδιος ο κινηματογραφιστής για το θέμα.

Μιλάει για την εποχή που έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ όταν η δουλειά του προβαλλόταν ως πρότυπο δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για το πώς τον “πούλησαν” όταν η ΕΡΤ ξανάνοιξε, μιλάει για αξιοκρατική ΕΡΤ, για το ότι η πρόταση της ΕΡΤ ήταν στημένη προτείνοντάς του κάτι που δεν θα μπορούσε να δεχτεί και γενικά τους ξεμπροστιάζει με τόσο ευγενικό τρόπο, που στην ουσία τους φτύνει στα μούτρα και εκείνοι νομίζουν ότι βρέχει.

Φυσικά, τον κ. Αυγερόπουλο το τελευταίο που τον ένοιαζε είναι αν θα πάρει δέκα ή δεκαπέντε χιλιάρικα από την ΕΡΤ.

Ο ίδιος γνωρίζει πως αυτό που απέρριψαν ήταν ο τίτλος “Δεσμώτες” και τους τον έτριψε στα μούτρα.

Γνωρίζει επίσης ότι πλησιάζει η ώρα για το “χαμένο σήμα της δημοκρατίας 2”.

Όπως λέει και ο Άρης,τι σπουδαία καταιγίδα που έρχεται…

Ή όπως γράφει και ο κ. Αυγερόπουλος στον ΕΞΆΝΤΑ,

«Τίποτα δεν είναι μακριά, όλα είναι δίπλα μας».

Την Αγάπη μου από Ιωάννινα.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, είναι τόσο σάπια τα ΜΜΕ στην Ελλάδα -και η ΕΡΤ- που όποιος θέλει να είναι έντιμος και αξιοπρεπής καλά θα κάνει να μην έχει καμία σχέση ούτε με τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, ούτε με την ΕΡΤ. Ο μόνος τρόπος να υπάρχουν σήμερα ανεξάρτητα ΜΜΕ και ανεξάρτητες φωνές είναι να χρηματοδοτούνται από τους αναγνώστες τους, τους ακροατές τους, τους τηλεθεατές τους κλπ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί τις παραγωγές του και από ξένα ΜΜΕ και από τους θεατές. Και αυτό πρέπει να κάνει. Τι να κάνει; Να πάει στο κανάλι του Μαρινάκη να μιλάει για την επανάσταση ή να μείνει στην ΕΡΤ για να γίνει το άλλοθι των …αρίστων; Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.