11 χρόνια μετά

Φίλε μου, Πιτσιρίκο, σου γράφω τώρα παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν στην Αθήνα.
Είναι αυτή η μέρα του χρόνου που αν καεί η πόλη δε με νοιάζει.
Αν τα σπάσουν όλα, δεν πειράζει.

Πρέπει να θυμόμαστε.

Μπορεί πλέον η πορεία και τα επεισόδια να γίνονται επετειακά.

Δεν πειράζει. Αρκεί που ακούγεται ότι γίνονται αυτά για ένα παιδί που σκότωσε μπάτσος.

Αρκεί που έστω μια μέρα το χρόνο θυμόμαστε αυτό που έγινε.

Γιατί αν δεν το θυμόμαστε, μπορεί στη θέση του να είναι το δικό μας παιδί στο μέλλον. Στο πολύ κοντινό μέλλον.

Είναι αυτή η μέρα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Τώρα περισσότερο από ποτέ.

Για το παιδί που χάθηκε.

Για τη μάνα που ακόμη κλαίει.

Και για τους φίλους του που έμειναν πίσω.

Φιλιά,

Ελένη

Υ.Γ. Ξέρω ότι είναι παρεξηγήσιμο αυτό που έγραψα, ότι δε με πειράζει αν τα σπάσουν. Γι΄αυτό και δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις, είναι από αυτά που τα γράφω για να βγουν από μέσα μου. Σε περίπτωση που το κάνεις, για να προλάβω αντιδράσεις, το εννοώ. Δεν με νοιάζει. Ούτε τα χρόνια που ζούσα στο κέντρο με πείραζε. Ούτε τότε που είχα το αυτοκίνητό μου εκεί. Ούτε τότε που ήμουν άνεργη και ό,τι κατέστρεφαν πληρωνόταν από τους φόρους που δανειζόμουν για να πληρώσω. Δεν κοστολογώ τίποτα παραπάνω από τη ζωή ενός παιδιού. Όχι μόνο δικού μου παιδιού. Όχι μόνο “καλού” παιδιού, υπάκουου, νομοταγούς. Οποιουδήποτε παιδιού. Ακόμη και του παιδιού αυτών που θα με κατακρίνουν. Τόσο απλό.

(Φίλη Ελένη, ας παρεξηγήσει όποιος θέλει. Το μαγαζί εδώ δεν είναι του Μαρινάκη ή του Αλαφούζου για να βγει κάνας μπιvές να ζητάει απολύσεις. Ποιος να απολύσει ποιον; Δικό μας είναι το μαγαζί, ό,τι θέλουμε γράφουμε. Κι όποιος δεν γουστάρει, να μην διαβάζει. Γέμισε η Ελλάδα λαμόγια και ξεπουλημένους, και θα ζητήσουμε και την γνώμη τους. Ελένη, δεν έχω αλλάξει. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος, που πριν από 11 χρόνια -την επόμενη της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου- έγραφε αυτό. Και σε βεβαιώνω πως την άγρια χαρά που ένιωσα το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 2008 στο κέντρο της Αθήνας, δεν την έχω νιώσει άλλη φορά στη ζωή μου. Αλλά όσο ζω, ….ελπίζω. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.