O ξεσηκωμός άργησε μια μέρα

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,
Κάτι παίζει με τον Άρη, γιατί έχει τύχει αρκετές φορές να προφταίνει να σου στείλει άρθρο του, πάνω που εγώ τελειώνω το δικό μου. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα λέει τόσο καλά, που τσάμπα κάθομαι και γράφω στο τέλος. Μάλλον έχουμε συγχρονισμένη περίοδο …γραψίματος, τι να πω.

Που λες, πιτσιρίκο, η πάνσοφη ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το αναπτυξιακό της έργο. Αυτή τη φορά με την αγορά ενός μη-επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper “Guardian” και την παραγγελία ενός δεύτερου, από τους φίλους μας τους Αμερικάνους.

Πολύ χρήσιμα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια χρεοκοπημένη χώρα με 21% ανεργία, όντας 3η στο ρίσκο φτώχειας πανευρωπαϊκά, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τι άλλο χρειάζεται μια χώρα όπου ο ένας στους τρεις πολίτες της απειλείται με φτώχεια και το 18,5% του πληθυσμού κινδυνεύει να βιώσει ένδεια ακόμα και μετά την καταβολή επιδομάτων;

Για τους εξοπλισμούς λεφτά υπάρχουν, για τον λαό, υπάρχει το κοινωνικό μέρισμα, αν φτάσει, για όσους φτάσει.

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει εδώ και μια δεκαετία, να εξακολουθεί να διατηρεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό συνεισφοράς (επί του ΑΕΠ) στο ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ;

Αυτά, για όσους είχαν απορία για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του κυβερνήτη της Ελλάδας, Τζέφρι Πάϊατ και του έλληνα υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Σε αντάλλαγμα για τους εξοπλισμούς και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της ExxonMobil στο Αιγαίο, ο Γεωργιάδης περιμένει με αγωνία τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ανάφλεξης και Επαιτήσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι “η μόνη ερώτηση” που έχουν από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, είναι γιατί η κυβέρνηση δεν ιδιωτικοποιεί τα πάντα στη χώρα και γιατί δεν πουλάνε πιο πολλά.

“Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα. Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη”, δήλωσε.

Βλέπετε, η ΝΔ είναι τόσο μπροστά, που δεν χρειάζεται καν τα μνημόνια για να αναγκαστεί να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία σε τιμή ευκαιρίας, το κάνει από μόνη της. Μάλιστα, βρήκε και τον καταλληλότερο, τον πιο άριστο τηλεπωλητή. Αν μπορεί να πουλήσει νανογιλέκα απάτη, μπορεί να πουλήσει τα πάντα.

Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους τους ταλαιπωρημένους και πάμφτωχους λαούς αυτού του κόσμου, πως αν ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, η ευημερία αυξάνεται.

Με εξαίρεση, βέβαια, την πιο πλούσια χώρα του πλανήτη, τις ΗΠΑ, όπου και το σάλιο που καταπίνουν είναι ιδιωτικοποιημένο, αλλά από τις 37 ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΑΣΑ, είναι μια από τις 3 τυχερές χώρες με ποσοστό φτώχειας που υπερβαίνει το 18%.

Σε άλλα νέα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί και το μoυνί της μάνας του, σε όποιον αμερικανό επενδυτή το θέλει, με εξαίρεση τις λεσβίεs και τους μουσουλμάνους.

Μέχρι στιγμής, το τηλεφωνικό κέντρο επενδυτών παραμένει σιωπηλό, αλλά η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη.

Αν κάποιος θέλει να πάρει μια γεύση από τα αποτελέσματα των αμερικανικών επενδύσεων, ας ψάξει να βρει πώς ζούνε οι άνθρωποι στην Νότια Αμερική και γιατί ξεσηκώνονται με τόση μανία ενάντια στις κυβερνήσεις τους. Ας ψάξει να μάθει πώς επιβλήθηκαν αυτές οι επενδύσεις και ποιο ήταν και συνεχίζει να είναι το ανθρώπινο κόστος.

Μετά, μπορεί να πανηγυρίσει κι αυτός ελεύθερα στην μεγάλη γιορτή του καπιταλισμού, τα Χριστούγεννα.

Οι φάμπρικες στην Κίνα που φτιάχνουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που αγοράζουν οι μικροαστούληδες στην Ευρώπη, ξεκίνησαν φέτος την παραγωγή ήδη από το καλοκαίρι. Είναι πολλά βλέπεις και πρέπει να προλάβουν τις παραγγελίες.

Ήρθε και ο “Ηρακλής”, να κάνει τον 13ο του άθλο, αυτόν που θέλει κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ στις τράπεζες , ή και υψηλότερα εάν χρειαστεί, που θα χρειαστεί.

Αλλά κανείς δεν αναρωτιέται γιατί, αν το κράτος έχει 12 δισ. εγγυήσεων, δεν εγγυάται τους πολίτες που χρωστάνε, αλλά τις τράπεζες που συνεχίζουν να τους τα παίρνουν, αφού πρώτα διασώθηκαν με τα λεφτά τους από χρεοκοπία, χωρίς να τους ρωτήσει κανείς.

Μια εικόνα, λένε, είναι χίλιες λέξεις. Χίλιες λέξεις μου ήρθαν στο μυαλό με την εικόνα της φάτνης μπροστά στην εκκλησία των Μεθοδιστών, στο Claremont της California, αλλά μην φοβάστε, δεν θα σας κουράσω τόσο.

Αντί για φάτνη, τοποθετήθηκαν 3 μεταλλικά κλουβιά. Ένα για τον Ιωσήφ, ένα για την Μαρία και ένα για τον Τζίζους.

Και φανταζόμουν την προσφυγιά του Τζίζα, αν είχε την ατυχία να γεννηθεί το έτος 2019.
Θα ξεκινούσαν οικογενειακώς να φύγουν από την Ναζαρέθ, προσπαθώντας να γλιτώσουν το πογκρόμ διώξεων του Ηρώδη (Νετανιάχου).

Όντας πολιτικοί πρόσφυγες, δεν θα είχαν τη δυνατότητα βλέπεις να βγάλουν χαρτιά για το βρέφος ώστε να ταξιδέψουν με αεροπλάνο προς την γη της επαγγελίας, τη Γερμανία. Άσε που ο Ιωσήφ ήταν μαραγκός, άρα μπατίρης, οπότε πιθανότατα δεν θα είχε πληρώσει τα €300 στην Easyjet για να ταξιδέψει από το Τελ Αβίβ στο Βερολίνο.

Και λόγω της κατάστασης στην Δυτική Όχθη, όπου ο τρομοκρατικός στρατός του Νετανιάχου θα τους περίμενε για να τους δώσει μια γεύση από την φιλοξενία που μόνο οι Ισραηλινοί γνωρίζουν να δίνουν στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, δεν θα μπορούσε να ζητήσει ασφάλεια σε κάποιον στάβλο της Βηθλεέμ και θα αναγκάζονταν να στοιβαχτούν σε μια βάρκα, για να διασχίσουν το Αιγαίο.

Επειδή όμως το θείο βρέφος έχει την τύχη με το μέρος του, θα επιβίωναν το ταξίδι, για να τους περιλάβει το ελληνικό λιμενικό και να τους μεταφέρει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να στοιβαχτούν εκ νέου σαν ανθρώπινα υπολείμματα, μαζί με τους υπόλοιπους χιλιάδες αιτούντες άσυλο, που δεν είχαν την τύχη να έχουν €2,000,000 για να εξαγοράσουν την ελληνική υπηκοότητα, αλλά ούτε και €250,000 για να αγοράσουν την χρυσή βίζα του ελληνικού δημοσίου.

Ο Χριστός, αν δεν φυλακιζόταν στο Ισραήλ, δεν πέθαινε από την πείνα και δεν πνιγόταν στο Αιγαίο, θα έκανε τα πρώτα του βήματα στη λασπωμένη Μόρια, αλλά χωρίς τα δώρα των μάγων, οι οποίοι θα απαγορεύονταν να τον επισκεφτούν, αφού οι έλληνες προστάτες του πολίτη επιτρέπουν επισκέψεις μόνο αν μπορείς να αποδείξεις τη συγγένεια σου.

Οι πολιτικές των παράνομων επαναπροωθήσεων και των fast track αιτήσεων ασύλου της Νέας Δημοκρατίας, πιθανότατα θα οδηγούσαν την οικογένεια του Τζίζα πίσω στη Δυτική Όχθη, ζώντας σε άθλιες συνθήκες βίας και καταστολής από τις δυνάμεις “ασφαλείας” (τρομοκρατίας) του Ισραήλ και των παράνομων Ισραηλινών εποίκων.

Στην καλύτερη περίπτωση, ο Τζίζας θα μεγάλωνε και θα έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στην χειρότερη, θα πνιγόταν στο Αιγαίο.

Βέβαια, ίσως έτσι θα γλυτώναμε τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ και τους πολέμους, τους διωγμούς και τις γενοκτονίες που ακολούθησαν εις το όνομα τους.

Αυτά, για τους υποκριτές του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Σε άλλα νέα, η επανάσταση θα αργήσει λιγάκι ακόμα, οπότε μην κάθεστε στη στάση και περιμένετε άδικα.

Σύμφωνα με το Twitter, το πιο δημοφιλές θέμα για το 2019, στον κόσμο, ήταν η πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων, ενώ ακολουθεί η νέα αυτοκρατορική εποχή “Reiwa” στην Ιαπωνία, με τρίτο και καταϊδρωμένο θέμα, τις διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο κόσμος νοιάζεται περισσότερο για τα δοκάρια μιας εκκλησίας, από την συντεταγμένη απόπειρα πραξικοπήματος των ΗΠΑ ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Όσο για τους έλληνες, όσοι περιμένουν ότι αυτός ο λαός θα εξεγερθεί για να απαιτήσει ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, καλά θα κάνουν να κρατάνε μικρό καλάθι, για να μην τους πιαστεί το χέρι κρατώντας το μεγάλο.

Σύμφωνα με την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, τη Γκουγκλ, η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2019, ήταν η Eurovision, παρά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα, παρά το….άστο, τα ξέρετε καλύτερα.

Στη δεύτερη θέση των αναζητήσεων, το “πού ψηφίζουμε”. Βλέπω μάθανε όλοι. Βλέπω και τα αποτελέσματα. Μπράβο καμάρια μου, τα καταφέρατε καλά!

Στην τρίτη θέση, η λέξη “σεισμός” και ακολουθούν “Ευρωεκλογές”, “Κτηματολόγιο”, “Υπουργείο Εσωτερικών”, “Επίδομα ενοικίου”, “Εκλογές” και…”Άγριες Μέλισσες”.

Τετέλεσται.

Φαντάζομαι ότι, όταν η ανθρωπότητα ενηλικιωθεί και επικρατήσει ο Σοσιαλισμός παγκοσμίως -ο σοσιαλισμός του Μαλατέστα, όχι του ΠΑΣΟΚ-, η Ελλάδα θα συνεχίζει να απαιτεί νόμο, τάξη, αφεντικά και θα συνεχίζει να πληρώνει συνδρομή στο ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν δεν υπάρχει.

Η έρευνα της Erica Chenoweth στην ιστορία των μη-βίαιων κινημάτων, έδειξε ότι, αν ξεσηκωθεί πάνω από το 3.5% του πληθυσμού, οι κυβερνήσεις συνήθως δεν αντέχουν και υποχωρούν στις απαιτήσεις των κινημάτων.

Εγώ πάλι είμαι της άποψης, ότι ένα μη-βίαιο κίνημα στην Ελλάδα δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα και ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο Δεκέμβρης του 2008, επί 100. Για αρχή.

Χωρίς μια μαζική κίνηση πολιτών που να πιέζει και να απαιτεί ουσιαστική αλλαγή και δικαιοσύνη για τα αλλεπάλληλα παραγραφόμενα εγκλήματα των “αρίστων”, οι νεοφιλελεύθεροι αφέντες μας θα συνεχίσουν να αγνοούν τους λαούς, οι οποίοι έχουν καταντήσει άλλοθι για να βαφτίζουμε την καπιταλιστική ολιγαρχία, αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται, το μοναδικό 3,5% που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, είναι του πλεονάσματος, οπότε προσοχή στην άχνη του κουραμπιέ, γιατί θα μας κάτσει στον λαιμό.

Από το μακρινό Αμστελόδαμο, με αγάπη. Και κουραμπιέδες.

Κώστας

(Φίλε Κώστα, ο Άρης δεν είναι άνθρωπος, είναι αλγόριθμος. Φυσικά, δεν σου προκαλεί έκπληξη πως, αμέσως μετά από αυτό το κείμενο που έστειλες, έφτασε κείμενο του Άρη. Κώστα, μετά τον Άρη και τον Γρηγόρη, κανείς μας δεν έχει λόγο ύπαρξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουμε να γράφουμε και να κάνουμε πόντκαστ, με την ελπίδα κάποτε να τους φτάσουμε. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.