Αυτή τη φορά θα πονέσει

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Γράφω το κείμενο, στο στέλνω και -επιστρέφοντας σπίτι- συνειδητοποιώ, διαβάζοντας τα ελληνικά νέα, πως ο Ζαγοράκης διαγράφηκε και πως μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες άλλαξε ο νόμος που θα ψηφιστεί, νομίζω σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Αν και πολλοί περίμεναν ότι δεν θα υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ -και πως όλα αυτά γίνονται ως μια επίδειξη ισχύος κάποιου κουμπάρου ολιγάρχη για το ποιος κάνει κουμάντο- αλλά να έχουμε τροπολογία εξπρές;

Τίναφτορέ.

Όσο φαντασία και να έχει κανείς, δεν την πιάνεις την Ελλάδα.

Ειλικρινά περίμενα ότι θα σερνόταν το θέμα μέχρι το Πάσχα, έστω κανά δυο βδομάδες, αλλά φαίνεται ότι κάτι έρχεται και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η πλάκα μέσα σ’ όλα είναι η ανακοίνωση του Ολυμπιακού που ουσιαστικά υπενθυμίζει στην διακοσμητική ελληνική κυβέρνηση ποιος κυβερνάει τη χώρα.

Εντάξει, ο Κούλης το ξέρει πως είναι περιττός γι’ αυτό πήγε βόλτα στην Κρακοβία να μην είναι στα πόδια του Βαγγέλα.

Τις ίδιες ώρες κάτι πέταξαν στο One Channel -ιδιοκτησίας του λεγάμενου- για μείωση τελικά των συντάξεων, αλλά θρύλε Θεέ μου Ολυμπιακέ μου.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι Γάλλοι βγαίνουν μαζικά στους δρόμους με ολοένα κλιμακούμενες συγκρούσεις για το συνταξιοδοτικό τους, ενώ βγήκαν και Άραβες σε πάνω από 5 χώρες κατά του «ειρηνευτικού» σχεδίου Τραμπ για την Μέση Ανατολή.

Στο χάρτη βλέπουμε την πρόταση.

Ένας φίλος το παρομοίασε με τα Μπαντουστάν, περιοχές όπου μετατοπίστηκαν οι μαύρες φυλές κατά το Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και, λέγοντας φυλές, εννοούμε φυσικά όλους τους μαύρους πολίτες, που οδηγήθηκαν με νόμο το 1970 σε 20 περιοχές της Επαγγελίας, αφού πρώτα τους αφαιρέθηκαν τα τελευταία τους πολιτικά δικαιώματα.

Κάπως έτσι οδηγούνται οι Παλαιστίνιοι στη δικιά τους Γη της Επαγγελίας σε αποστρατικοποιημένο κράτος εντός του Ισραήλ, που βέβαια ενθουσιάστηκε με το πλάνο, αφού είναι όλα όσα ήθελε και ακόμα παραπάνω, με μοναδική απώλεια το δικαίωμα να επεκτείνει τους παράνομους εποικισμούς.

Καζάνι που βράζει δείχνει ο πλανήτης και οι ανθρώπινες κοινωνίες που καταρρέουν από λίγο κάθε μέρα.

Έχουμε καταλάβει, πραγματικά καταλάβει, πόσο εύθραυστο είναι αυτό το τσίρκο που αποκαλούμε πολιτισμένη ανθρωπότητα;

Είναι ακόμα πιο εύθραυστο από το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Και έχει πολλή πλάκα που στα 10 χρόνια που ακολούθησαν της πρώτης ελληνικής χρεοκοπίας του 21ου αιώνα πολλοί Έλληνες έπιασαν αγκαζέ τον ολιγάρχη της καρδιάς τους για να σώσουν το τομάρι τους.

Οι Παλαιστίνιοι θα σκοτωθούν τις επόμενες μέρες για τα ματωμένα χώματά τους, οι Έλληνες για τους ολιγάρχες τους.

Και πολύ μου αρέσει που ένα υπόδικο βόδι φωνάζει στα πρόβατα για νομιμότητες.

Και θα έκλεινα λέγοντας «Καληνύχτα Ελλάδα» αλλά θα ήταν κάπως αργοπορημένο, 10 χρόνια αργοπορημένο.

Δυστυχώς, η συνέχεια θα είναι πραγματικά πολλή άσχημη, καθώς τώρα είναι που θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές οι συνέπειες της πρώτης χρεοκοπίας, θα το καταλάβετε τις επόμενες βδομάδες, αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη.

Δεν είναι τόσο οι ελλείψεις σε φάρμακα, η οριστική κατάρρευση των νοσοκομείων, τα τουρκονυχτοπερπατήματα και οι επερχόμενες εξώσεις, όσο ότι πέρασαν 10 γαμημέvα ολόκληρα χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα -κυρίως άνθρωποι που θα είχαν κάτι να προτάξουν- και έρχεται νέα μεγάλη χρεοκοπία, καπάκι στην πρώτη, με τους ολιγάρχες να έχουν ξεζουμίσει ό,τι τυχόν είχε απομείνει.

Αυτή την φορά θα πονέσει. Πολύ. Πραγματικά πολύ.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Ήταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο. Σχεδόν 10 χρόνια μετά η αδελφή του σημερινού πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε ανεπίσημα για τα ελληνοτουρκικά και είπε λίγο-πολύ ότι μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κερδίσουμε Ρόδο-Λέρο. Πως τα φέρνει η ζωή. Οι Έλληνες, πάντως, θα κοιτιούνται μεταξύ τους απορημένοι γιατί πέταξαν 10 ολόκληρα χρόνια επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο. Ή μπορεί και να μην κουνήθηκαν ούτε ίντσα όλο αυτό το διάστημα.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Κάποια στιγμή θα πονέσουν. Αν και μάλλον τους αρέσει να πονάνε. Άρη, είμαστε στο 2010 αλλά η διαφορά είναι πως τότε μπορούσαμε να παίξουμε το παιχνίδι. Σήμερα έχει χαθεί οριστικά. Και κανείς δεν αναρωτιέται τι ήταν αυτά που δεν κάναμε. Όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τους εαυτούς τους. Τα έκαναν όλα τέλεια. Και δουλεύουν για τον Μαρινάκη. Ακόμα και οι …επαναστάτες. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.