Ελλάδα, ο καλύτερος αυτοφωράκιας

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, τσουρέκια μας τα έχουν κάνει με τις ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα, διάφοροι έγκριτοι (μπου-χα-χα) γεωστρατηγικοί αναλυτές, πολιτικοί όλων των αποχρώσεων και δημοσιογράφοι-εκφωνητές κομματικών δελτίων. Σπέρνουν τον φόβο ενός επικείμενου θερμού επεισοδίου, στο οποίο, αν γίνει, εννοείται ότι θα γαμήσoυμε και θα δείρουμε ότι πετά και κολυμπά.

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, λίγο κουκούτσι μυαλό να είχαμε, θα έπρεπε να διαδηλώναμε κάθε ημέρα, απαιτώντας ν’ αφήσουν τους υδρογονάνθρακες στην ησυχία τους.

Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, μόνο δεινά θα φέρει στη χώρα μας και τον πολύπαθο λαό της.

Στ’ αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα φέρει ευημερία στους απλούς πολίτες εκτός των ολιγαρχών;

Μόνο πολέμους, ανατροπές κυβερνήσεων, ωμούς εκβιασμούς και εμπάργκο βλέπω εγώ σε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Μόνη ίσως εξαίρεση η Νορβηγία, αλλά τί να κλάσουν οι βάρβαροι και απολίτιστοι Vikings, σ’ εμάς τους υπεργαμάτους;

Χώρια που υπάρχει και το ενδεχόμενο μίας τρομερής περιβαλλοντικής καταστροφής, όπου για πολλά χρόνια, τα θαλάσσια οικοσυστήματα -και όχι μόνο- μαζί με το τουριστικό προϊόν, σχεδόν θα εκμηδενιστούν. Και αν πει κανείς πως είναι αδύνατον να γίνει, ας πάει μία βόλτα στον κόλπο του Μεξικού.

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, η Νεώτερη Ελλάδα -όπως πολύ σωστά χιλιάδες φορές έχεις αναφέρει- είναι από ιδρύσεώς της ένα προτεκτοράτο.

Είναι ο καλύτερος αυτοφωράκιας των ισχυρών κρατών και του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Είναι ο αυτοφωράκιας αυτών που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.

Μόνο το αίμα μας θέλουν να χύνουμε για τα συμφέροντά τους, και τον πλούτο που παράγουμε, πετώντας μας κάνα ψίχουλο ίσα για να τη βγάζουμε.

Ένα πράγμα κρατά κάποιον νοήμονα και ανοιχτόμυαλο σ’ αυτή τη χώρα. Η ανυπέρβλητη ομορφιά της. Αν εκλείψει κι αυτή, καλύτερα να φύγουμε, αφήνοντας πίσω μας φασίστες, ρατσιστές και διεφθαρμένα λαμόγια, να κάνουν παιχνίδι μεταξύ τους.

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, μου πήρε πολλά χρόνια για να αποδεχτώ πως η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη καθάρματα, ρουφιάνους προσκυνημένους και σκατάδες. Το είχα αντιληφθεί αλλά αρνιόμουν να το παραδεχτώ. Με τέτοιο ανθρώπινο υλικό, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα. Άλλωστε, όσοι θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, φεύγουν από την Ελλάδα. Τι να περιμένεις σε μια χώρα που οι πολίτες της έκαναν πάλι κυβέρνηση αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα; Και μάλιστα, αυτή τη φορά τους έκαναν κυβέρνηση παρέα με φασίστες. Άκη, υπάρχει τρόπος να ζεις στην Ελλάδα και να απολαμβάνεις την ομορφιά της. Απλά, θα πρέπει να αποφεύγεις σχεδόν τους πάντες, να μην παίρνεις προσωπικά όσα συμβαίνουν γύρω σου -δεν ευθύνεσαι ούτε εσύ ούτε εγώ που γέμισε η Ελλάδα κυρ Παντελήδες και ρατσιστές- και να είσαι και κάπως τυχερός. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.