Ζήτω η ξεφτίλα

Φίλε μου Πιτσιρίκο, αμάν πια τόση ζαλάδα γύρω από το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειλικρινά, υπάρχει Έλλην πολίτης αυτήν τη στιγμή που να τον νοιάζει ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Υπάρχει; Όχι, θέλω μια σοβαρή απάντηση.

Διαβάζω στα social media εκατοντάδες παπαριές. Θες δε θες, πέφτεις πάνω τους.

Έχεις πει: Έχετε ακούσει κανέναν έξω ή όπου πάτε να συζητούν για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος;

Όχι δεν έχουμε ακούσει. Αλλά εδώ μέσα είναι εκατοντάδες. Μη πω χιλιάδες. Προφανώς έχουν γίνει όλοι του γραπτού λόγου. Ξέρω εγώ, ρε Πιτς μου; Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που απορείς σ’ αυτή τη χώρα. Με μια μούρη απορίας είμαι όλη τη μέρα.

Βέβαια, θα μπορούσε να μου πει κάποιος, φιλαράκι δεν σε ενδιαφέρει το θέμα αλλά κι εσύ ασχολείσαι. Κι εσύ γράφεις περί αυτού.

Εγώ γράφω περί αυτού γιατί το πάω αλλού. Λίγη υπομονή παιδιά.

Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι βασικά, χέστηκα ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως χέστηκα και για το ποιος είναι Πρωθυπουργός.

Σικιμέ βουρ ντουβαρά.

Τα πρόσωπα δεν έχουν καμία σημασία στο προτεκτοράτο.

Το θέμα όμως είναι αλλού, εν προκειμένω, στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986, είναι πάρα πολύ λίγες έως μηδαμινές, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται καμία ουσιαστική ή συμβολική ανάμειξη του στις πολιτικές εξελίξεις δίνοντας του καθαρά συμβολικό ρόλο.

Ωπ, να πάλι ο συμβολισμός. Όλα συμβολικά όπως έχουμε πει, εδώ σ’αυτόν τον άγιο τόπο που είναι όλα ιερά.

Μόνο που ο συγκεκριμένος συμβολισμός, μας στοιχίζει 11.561€ μηνιαίως για πέντε χρόνια. Κι αν βγει και δεύτερη πενταετία η κυρία Κατίνα, ή η οποιαδήποτε Κατίνα ή Πάκης, θα έχει τσεπώσει γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο που λέει ο λόγος.

Αρκετά μπορώ να πω, για να έχεις, όχι μία, όχι δύο, αλλά όλες τις γάτες της χώρας και λίγες από την Ιταλία, άμα λάχει, να σου γουργουρίζουν στα πόδια σου.

Τουτέστιν, Πιτσιρίκο μου, τι μόνο ένας ξεφτιλισμένος θα δεχόταν να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο και τα συναφή;

Τέτοια ξεφτίλα ποιος δεν την γουστάρει;

Έτσι κι αλλιώς, ίδιες αρμοδιότητες με τον Πρόεδρο έχουμε όλοι μας, αφού, ούτε εμείς έχουμε οποιαδήποτε ουσιαστική ή συμβολική ανάμειξη στις πολιτικές εξελίξεις.

Συμβολικοί κι εμείς.

Όπως όλα.

Άρα, αν τυχόν, τελευταία στιγμή το σκεφτεί καλύτερα η κυρία Κατίνα και αρνηθεί την ξεφτίλα, εδώ παιδιά, εδώ αγαπητέ Κούλη και υπόλοιποι σωτήρες. Στείλτε μήνυμα στο pitsirikos.net και αναλαμβάνω εγώ.

Ζήτω η ξεφτίλα.

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης.

Υ.Γ. Έχω και δυο συλλαβές μικρότερο όνομα, έχω και σκύλο, πετάω και τις γωνιές απ’τα τυριά και τα σαλάμια στις γάτες έξω απ’το μαγαζί. Τα φιλιά μου!

(Φίλε Δημήτρη, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αρμοδιότητες με κανένα Πρόεδρο και καμία Πρόεδρο. Γιατί, αν είχαμε τις ίδιες αρμοδιότητες, θα είχαμε φιλήσει και τις ίδιες κατουρημένες ποδιές. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα δεν παίρνεις καμία θέση αν δεν προσκυνήσεις και αν δεν γλείψεις. Αλλά αν κάνεις αυτά, είσαι και τελειωμένος. Δήμητρη, είναι για λύπηση όλοι αυτοί. Νομίζεις πως δεν το ξέρουν και οι ίδιοι; Τις φάτσες τους, κοίτα. Τι σκατόφατσες είναι αυτές; Να είσαι καλά, Δημήτρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.