Η Κυριακή είναι για τον Θεό

Καλημέρα Πιτσιρίκο, από την ηλιόλουστη κυριακάτικη Αθήνα,
Το πρωί πήρα την εφημερίδα μου από το περίπτερο, έφαγα τη τυρόπιτά μου στου Β., πήρα τον καφέ μου από τα Μ., αγόρασα τσιγάρα από το ψιλικατζίδικο, πήγα στο ζαχαροπλαστείο να πάρω γλυκά, πήρα το ταξί να πάω στο κέντρο να φάω στην ταβέρνα, πήρα ένα τσίπουρο μετά, ήπια το καφέ μου με θέα θάλασσα, πήγα κινηματογράφο, πήρα το αστικό μου να γυρίσω στη περιοχή μου και πήρα το αμάξι να το βάλω βενζίνη για να βγω το βράδυ για ποτάκι. Α, και παρήγγειλα delivery το απόγευμα μετά το σινεμά.

Αφορμή του σχολίου μου ήταν ότι το Jumbo Πρέβεζας αποφάσισε να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές, ή μήπως το Jumbo είναι πράγμα και δεν μπορεί να αποφασίζει μόνο του, άρα την απόφαση την παίρνουμε εμείς για αυτό;

Και ξεκίνησε η στιχομυθία για το αν πρέπει να είναι ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα κτλ κτλ κτλ…

Είχες αναφέρει σε ένα άρθρο σου ότι “περισσεύετε”, άρα όσο περισσεύουμε τόσο πιο πολύ θα μας ισοπεδώνουν.

Ξεχάστε Κυριακές, αδέρφια, ξεχάστε αργίες, όλα αυτά υπήρχαν μέχρι το ’89, και εμείς σταθερά διαλέγαμε ΗΠΑ, άρα σιγά σιγά όλοι θα δουλεύουμε ΣΚ.

Στις ΗΠΑ μια φορά το χρόνο έχουν άδεια πραγματική και αυτή για να καταναλώσουν τα Χριστούγεννα.

Άλλωστε, τι είναι η Κυριακή; Η μέρα του Κυρίου, και αφού κύριος δεν υπάρχει, ποιο το νόημα;

Αμπαλαέας

Υ.Γ. Υπάρχει ένας κύριος και σε αυτόν προσκυνούν όλοι. Ο πράσινος ($), και πρέπει να το σέβεστε την Κυριακή όπως κάθε μέρα

(Αγαπητέ φίλε, στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει Κυριακή, ούτε αργία. Παραγγέλνεις ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις. Αντί να μιλάμε για τις συνθήκες εργασίας σε θέσεις εργασίας που εξαφανίζονται με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, θα έπρεπε να έχουμε κάνει κύριο αίτημα το Βασικό Εισόδημα. Η εποχή έχει αλλάξει αλλά άνθρωποι και κόμματα έχουν μείνει στο χτες. Και επιμένουν. Τα άπειρα κλειστά μαγαζιά δεν τα βλέπουν; Γκαβοί είναι; Εννοείται πως θεός είναι το χρήμα. Το χρήμα είναι και η μόνη θρησκεία. Απορώ με αυτούς που δεν το παραδέχονται, ενώ δίνουν και κώλo για τα χρήματα. Και η Κυριακή ανήκει στο θεό χρήμα. Όπως έλεγε και ο Ζορμπάς, έξι μέρες του διαβόλου και μια του Θεού, προσκύνα και τους δυο για να είσαι σίγουρος. Τώρα είναι και οι εφτά μέρες του θεού. Ή του διαβόλου. Και οι εκκλησίες μια Κυριακή περιμένουν για να δουλέψουν. Πάντως, με αφορμή αυτά που γράψατε, σκέφτομαι πως, αν εξαιρέσουμε τα φαγώσιμα και τα δώρα που έχω κάνει, έχω αγοράσει για τον εαυτό μου από τον περασμένο Μάιο καμιά δεκαριά βιβλία. Αυτά είναι τα πράγματα που έχω καταναλώσει. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.