Θα πάω εγώ στο μίτινγκ

Γεια σου Πιτσιρίκο,
θα ήθελα να καθησυχάσω κατ’ αρχάς όλους τους Έλληνες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης, λέγοντας τους πως μπορεί να μην είναι ο Μητσοτάκης στο Βερολίνο, αλλά θα είμαι εγώ.

Βασικά, καλύτερα που δεν θα είναι ο γιος του γκαντέμη, γιατί πάνω που άρχισε να φτιάχνει ο καιρός, δεν θέλουμε εδώ εμείς οι Γερμανοί να έρθει να μας τον χαλάσει ο Κούλης.

Θα περάσω έξω από τη σύνοδο κορυφής με το ποδήλατο, πάντως. Πάλι θα κλείσουν τους γύρω δρόμους, αλλά με το ποδήλατο περνάω πιο εύκολα μέσα από την κίνηση, γιατί εδώ έχει ποδηλατόδρομους και γενικά οι οδηγοί δεν προσπαθούν να σε σκοτώσουν όπως στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα τα πάντα προσπαθούν να σε σκοτώσουν. Σωματικά και ψυχολογικά. Λένε για την Αυστραλία ότι είναι επικίνδυνη, αλλά προφανώς δεν έχουν ζήσει στην Ελλάδα.

Το κοινό της Αυστραλίας και της Ελλάδας, είναι ότι, αν σε σκοτώσει ένα έντομο ή ερπετό στην Αυστραλία, θα έχει την ίδια ποινή που έχει κάποιος δολοφόνος στην Ελλάδα. Δηλαδή, τίποτα.

Βασικά, τα “ερπετά” στην Ελλάδα δεν έχουν ποινές. Όλα έχουν έντιμο πρότερο βίο και με αυτό δεν πας φυλακή. Ή πας για λίγο μέχρι να περάσει ο ντόρος και να σε βγάλουν με κάνα βούλευμα.

Αν ο Χίτλερ δικαζόταν στην Ελλάδα, θα έπαιρνε 6 μήνες με αναστολή λόγο πρότερου έντιμου βίου. Άμα βίαζε και κανένα ανήλικο αγοράκι, μπορεί και τίποτα.

Γενικά, η Ελλάδα είναι για τον πoύτσο σε όλα. Αλλά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τα μπάζα είναι.

Και οι Γερμανοί για τα μπάζα είναι. Για την πάρτη τους είναι μόνο. Αλλά τουλάχιστον δεν σε ενοχλούν.

Η διαφορά του Γερμανού με τον Έλληνα, είναι ότι δεν θα σε πιάσει στην πάρλα να σου πει την αποψάρα του και να σου σπάσει τα αρxίδια.

Ο Έλληνας, όμως, θα κάτσει εκεί να στα πρήξει. Θες δεν θες. Και τώρα την αποψάρα μου γράφω.

Και αν πεις και κάνα όχι ή πεις άλλη άποψη, άσε, δεν ξεμπερδεύεις ούτε μεθαύριο.

Άλλο θέμα.

Λένε για το brain drain και ότι δεν έχουν μείνει στην Ελλάδα επιστήμονες και διανοούμενοι. Καλά… Αυτοί να ξέρετε είναι οι χειρότεροι.

Τι να τον κάνεις τον επιστήμονα, αν δουλεύει έμμεσα ή άμεσα για την πολεμική βιομηχανία; Αν βάζει το κέρδος πάνω από την ζωή των ανθρώπων;

Οι περισσότεροι από αυτούς να ξέρεις πάνω στην τύφλα τους να καταφέρουν να κάνουν νέες ανακαλύψεις, βοηθάνε την πολεμική βιομηχανία.

Πολεμική βιομηχανία δεν είναι μόνο τα όπλα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο, είναι και η τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι όπλο αύριο, και μάλιστα ενάντια στους ίδιους τους πολίτες.

Στην ζωή μου αποφάσισα να μην δουλέψω ούτε για την Google, ούτε για την Amazon και ούτε για την Raytheon. Ίδιες είναι και οι τρεις.

Για την πολεμική βιομηχανία δουλεύει και η Google και η Amazon. Κάποιοι με είπαν βλάκα που αρνήθηκα, αλλά τουλάχιστον κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Όσο μπορώ, δηλαδή.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να αναλύσω όλα αυτά που βλέπω, δεν θα τα καταλάβουν ή δεν θα τα πιστέψουν οι περισσότεροι και δεν έχει και νόημα κιόλας. Δεν υπάρχει σωτηρία, γενικά.

Έρχονται πράγματα επιστημονικής φαντασίας. Και είναι ήδη εδώ βασικά.

Η μόνη σωτηρία είναι να αποδεχθεις το γεγονός ότι πάμε κατά διαόλου και να ζεις τη ζωή σου, χωρίς να περιμένεις πότε θα γίνει το μπαμ.

Θα είναι αύριο, μεθαύριο; Στην επόμενη γενιά; Στη μεθεπόμενη;

Τι σημασία έχει; Αρκεί να δεις τον μέσο Έλληνα, Γερμανό και οποιοδήποτε άλλον για να καταλάβεις ότι είμαστε όλοι για τον πoύτσο.

Οπότε, το μόνο που μένει είναι ή ψυχοφάρμακα ή να τα γράφουμε στα τέτοια μας όλα.

Πάντως, γενικά καλά κάνουν και αισθάνονται βλάκες οι Έλληνες γιατί είναι. Αλλά να μην αισθάνονται μόνοι τους. Παντού όλοι τα ίδια είναι.

Απλά, ο Έλληνας είναι πιο σκατοψυχος γενικά, και αυτό τον ξεχωρίζει.

Καλό θα ήταν οι Έλληνες που έφυγαν να μην γυρίσουν. Γιατί και εμείς, σε γενικές γραμμές, μ@λάκες είμαστε, αλλά μένοντας μακριά δεν είμαστε τόσο σκατοψυχοι.

Γιατί αν γυρίσουν, θα ξαναγίνουν περισσότερο σκατόψυχοι πάλι και θα μαζευτούν πάλι πολλοί.

Εχω δει και πολλούς Έλληνες μετανάστες να είναι σκατόψυχοι με άλλους μετανάστες. Αυτό είναι πατέντα.

Δεν ξέρω αν σου έχω πει για έναν Έλληνα μετανάστη που ξέρω στη Γερμανία, που είναι Πόντιος, χρυσαυγίτης, χουντικός και ρατσιστής. Και βρίζει τους μετανάστες που πάνε στην Ελλάδα.

Το τέλος της λογικής. Σου έρχεται να βάλεις το μυαλό σου στο μπλέντερ από τη συμπυκνωμένη μ@λακία.

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρα, μην ανησυχείτε θα πάω εγώ στο μίτινγκ.

Φιλιά πολλά από Βερολίνο.

Δ.

Υ.Γ. Είμαι απογοητευμένος από την επιλογή του ΠτΔ. Θα ήθελα να είναι ο Βενιζέλος ή ο Πάγκαλος, γιατί αυτό ταιριάζει περισσότερο τους Έλληνες. Ακροδεξιά κυβέρνηση με Βενιζέλο/Πάγκαλο για ΠτΔ.

Υ.Γ.2 Διαβάζω καμιά φορά ειδήσεις από Ελλάδα και ξέρεις τι σκέφτηκα σήμερα; Αν δεν θυμόμουν ότι μπήκε το ΜέΡΑ25 στην Βουλή, δεν θα το μάθαινα ποτέ από τις ειδήσεις; Γιατί; Είναι τόσο άφαντοι; Ή τους εξαφάνισαν; Ειλικρινής η απορία. Αν και για μένα όσοι είναι μέσα και γύρω από τη Βουλή τα ίδια είναι.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που είστε στο Βερολίνο και θα μας εκπροσωπήσετε. Σας έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αν και έχω εμπιστοσύνη και στον Μητσοτάκη πως θα τα κάνει πουτάvα όλα. Κατά λάθος. Το δικό σας κείμενο, όπως και το κείμενο του Κώστα από το Άμστερνταμ, μου θυμίζουν ένα κείμενο που θέλω να γράψω και όλο το αναβάλλω. Θα το γράψω, όμως, κάποια στιγμή. Κάποια μέρα που θα βρέχει. Σας ζηλεύω λίγο. Με την καλή έννοια. Πρέπει να έχει τρομερή πλάκα να ζεις στο Βερολίνο και να διαβάζεις αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.