Μαζί με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να γιορτάσουμε και τα 100 χρόνια από το 1922

Πολλοί Έλληνες νιώθουν έκπληξη επειδή διαπιστώνουν πως η Ελλάδα δεν παίζει κανένα ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και πως κανείς δεν την υπολογίζει, ενώ η Τουρκία αλωνίζει και επιβάλλει τις θέσεις της.

Δεν είναι η ιδέα σας πως η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη διεθνώς και πως κανείς δεν της δίνει σημασία.

Έτσι ακριβώς είναι.

Βέβαια, αυτό έχει μια εξήγηση.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, οι κυβερνήσεις της υπέγραψαν Μνημόνια -που η πλειοψηφία των Ελλήνων τα επιβράβευσε ψηφίζοντας και κάνοντας ξανά κυβέρνηση αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και υπέγραψαν τα Μνημόνια-, η Ελλάδα είναι υπό επιτροπεία μέχρι το 2060 και η δημόσια περιουσία υποθηκεύθηκε για έναν αιώνα.

Μια τέτοια χώρα μπορεί να παίξει ρόλο στη διεθνή σκακιέρα και να την πάρει κάποιος στα σοβαρά;

Μια τέτοια χώρα μπορεί να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική;

Προφανώς, όχι. Μια τέτοια χώρα είναι ένα προτεκτοράτο του κλώτσου και του μπάτσου. Και οι πολίτες της θεωρούνται -επιεικώς- νούμερα.

Τότε, γιατί τόσοι Έλληνες νιώθουν έκπληξη και αγανακτούν που κανείς δεν παίρνει τη χώρα τους στα σοβαρά;

Μάλλον, πολλοί Έλληνες έχουν την βεβαιότητα πως τους συγχωρούνται τα πάντα.

Δηλαδή, πιστεύουν πως η χώρα τους χρεοκόπησε, αυτοί δεν αντέδρασαν ώστε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι πολιτικοί που έφεραν την χρεοκοπία, έχουν κάνει με εκλογές πάλι κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος αλλά θέλουν να τους παίρνουν και στα σοβαρά.

Δεν ξέρω κανέναν κλόουν που να θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά.

Οι Έλληνες κλόουν θέλουν. Απαιτούν σεβασμό.

Μάλιστα, μετά από όλα αυτά, οι Έλληνες ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που έκανε την Ελλάδα ανεξάρτητο και περήφανο κράτος· άλλο που κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτό το κράτος.

Ε, αφού οι Έλληνες γιορτάζουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, να γιορτάσουν και τα 100 χρόνια από το 1922. Δυο χρόνια φιέστες.

Τι, η εκστρατεία στη Μικρά Ασία απέτυχε;

Ε και; Και η Επανάσταση του 1821 απέτυχε.

Η Επανάσταση του 1821 απέτυχε και οι Έλληνες σκοτώνονταν μεταξύ τους· για χρήματα, όχι για …ιδέες.

Αν δεν νικούσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος.

Αλλά έπρεπε να υπάρξει ελληνικό κράτος γιατί ποιος θα πλήρωνε τα δάνεια που είχαν πάρει οι Έλληνες για να …επαναστατήσουν;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα πρώτα ελληνικά κόμματα ήταν το αγγλικό, το γαλλικό και το ρωσικό.

Από τότε έπαιρναν όλοι στα σοβαρά την Ελλάδα.

Εδώ και 200 χρόνια, ό,τι θέλουν οι Έλληνες γίνεται.

(Μέσα στον γενικό ενθουσιασμό για τη φιέστα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πολλοί έχουν ξεχάσει πως ακολουθούν τα 100 χρόνια από το 1922. Θα σας πω ένα μυστικό: η Τουρκία δεν το έχει ξεχάσει. Ούτε το 1821, ούτε το 1922.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.