Με το σταυρό πίσω από τις αφίσες

Γειά σου Πιτσιρίκο,
Σ’ αυτήν την χώρα που περισσεύει το φως, βασιλεύει το σκοτάδι και η υποκρισία.

Έχει ρίζες παλιές αυτή η ιστορία.

Παλιότερες απ’ την εγκαθίδρυση του Χριστιανισμού ως κυρίαρχη δύναμη στο Βυζάντιο, ίσως.

Όμως, από τότε και μετά νομίζω, το σκοτάδι και η υποκρισία έγιναν κράτος με μανδύα αγάπης.

Ο Χριστιανισμός, η θρησκεία των δούλων και των κατώτερων, την έφαγε με το πιό παλιό κόλπο στα βιβλία. Από πίσω και από μέσα. Το κόλπο παλιό και διαχρονικό.

Έτσι κάπως και οι Μπολσεβίκοι της Οκτωβριανής επανάστασης, σε λίγες μόνο γενιές, έγιναν από ελπίδα των προλετάριων η πιο πικρή διάψευση και ο διασυρμός τους.

Όμως, οι Μπολσεβίκοι, το ΚΚΣΕ τουλάχιστον, αποσύρθηκε από το προσκήνιο. Σε μεγάλο βαθμό ειρηνικά βάδισε στο σκοτάδι της ιστορίας, παραδίδοντας την εξουσία.

Η Εκκλησία, απ’ την άλλη, ποτέ δεν παρέδωσε την εξουσία. Ακόμα ντύνονται με την στολή του αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Ακόμα φαντασιώνονται μεγαλεία και κυρίως ακόμα έχουν χίλιες άκρες και ελέγχουν αυτό το ρημάδι το Ελληνικό Κράτος.

Έχω ακούσει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται τίποτα αν δεν το θέλει η Εκκλησία και πολλά γίνονται επειδή τα θέλει η Εκκλησία. Το πιστεύω ακράδαντα πια.

Και η Εκκλησία είναι πάνω και πίσω απ’ όλα ένας τεράστιος μηχανισμός εξουσίας. Που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα, όταν απειληθεί. Θα παίξει βρώμικα και θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μην χάσει την δύναμη της.

Η σκιώδης χρηματοδότηση της εμετικής αφίσας για τις εκτρώσεις το δείχνει αρκετά καθαρά.

Τα εκατομμύρια που η κυβέρνηση έδωσε στο περίεργο αυτό ίδρυμα της ομογένειας.

Τα χαριεντίσματα κρυφά και φανερά με οτιδήποτε τάχαμου αριστερό, δεξιό, ακροδεξιό και ναζιστικό επιπλέει στον βόθρο που λέγεται ελληνική πολιτική σκηνή.

Ελάχιστοι ιερείς που προσπαθούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων μετατίθενται άρον άρον ένας Θεός ξέρει πού (δείτε την ιστορία των ιερέων που στην χρυσαυγίτικη πιά πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα προσπαθούσαν να πούν τα αυτονόητα).

Σ’ αυτήν την κατάσταση, όμως, είμαστε συνένοχοι και πολλοί από εμάς. Που ενώ μυρίζουμε τη σαπίλα και τον μισανθρωπισμό που ζέχνει η Εκκλησία και οι φανατικοί της (κάποιοι απ’ αυτούς διορισμένοι υπουργοί στην θεάρεστη κυβέρνηση μας) πάμε και δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης.

Πώς; Μα είναι απλό. Όταν πάμε και βαφτίζουμε τα παιδιά μας γιατί “έλα μωρέ είναι η κοινωνική σύμβαση” δίνουμε οπαδούς και πελάτες σ’ αυτό το τέρας.

Όταν πατάμε στις εκκλησίες τους γιατί “είναι το έθιμο”, δίνουμε αβάντα στο τέρας αυτό να πιστεύει ότι έχει την έγκρισή μας.

Όταν κυκλοφοράμε με τα κομποσκοίνια στα χέρια σαν παιδιά του κατηχητικού, εγκρίνουμε κάθε λοβιτούρα και βρώμικο χτύπημα του τέρατος αυτού ενάντια μας.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε λίγο λοιπόν, εμείς οι υπόλοιποι, και να ωριμάσουμε λιγάκι.

Προσωπικά, δεν είμαι άθεος. Αλλά έχω αρκετή εμπειρία για να καταλάβω ότι καμία θρησκεία και κανένας φανατικός δεν μπορεί να με βοηθήσει να έρθω σε επαφή με το Θείο.

Αρκεί ν’ ακούσεις λίγο τη φωνή μέσα σου και καταλαβαίνεις πόσο αισχρό είναι για οποιονδήποτε να λέει ότι ξέρει τι θέλει ο Θεός από εσένα κι από εμένα.

Ιδίως, όταν αυτά που σου λέει ότι θέλει (ο Θεός), είναι να μισείς και να ελέγχεις τους ανθρώπους που δεν σου μοιάζουνε.

Αυτός δεν είναι ο Θεός που σου μιλάει – είναι ο κομπλεξικός νοικοκυραίος ή εξουσιομανής ή ομοφοβικός. Και είναι η βάση κάθε φασισμού. Το να πιστεύεις ότι ο Θεός αγαπάει κάποιους λιγότερο από εσένα.

Αυτά τα ολίγα. Όσο για τους Χριστιανούς που στηρίζουν αυτό το ύπουλο Τέρας, καλή τους φώτιση.

Βασίλης Βέγας

Υ.Γ.1 Νοικοκυραίοι που κάνουν το σταυρό τους σκοτώσανε χωρίς κανένα λόγο τον Ζακ Κωστόπουλο. Δεν είδανε άνθρωπο. Είδανε έναν περίεργο, πoύστη και ναρκομανή. Λίγο περισσότερο από κατσαρίδα στα μάτια τους. Και το ελεεινό αυτό κράτος με το σάπιο δικαστικό του σύστημα επιτρέπει στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι. Επιτρέπει στους τάχαμου επαγγελματίες αστυνομικούς -που δεν κάνανε τίποτα όπως προβλεπόταν- να συνεχίζουν να παίρνουν τον μισθό τους χωρίς ούτε ένα κράξιμο. Φτάσαμε να μαζεύει η Διεθνής Αμνηστία υπογραφές (σε παρακαλώ διάδωσε το λινκ https://www.amnesty.org/en/get-involved/take-action/greece-justice-for-zak/ ) για να κάνουν τα δικαστήρια την δουλειά τους.

(Αγαπητέ φίλε, δεν σχολιάζω τίποτα. Έχω γράψει τόσες φορες τα τελευταία 15 χρόνια για την ανάγκη διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και για την ανύπαρκτη Δικαιοσύνη, που έχω καταλάβει πια και το μάταιο της υπόθεσης. Η Ελλάδα είναι στα χέρια της Μαφίας, που έχει τρελές σχέσεις “αγάπης” με την Εκκλησία. Και οι Έλληνες εκτιμούν τους μαφιόζους. Και τους πατερούληδες. Γι’ αυτό η χώρα τελείωσε, γι’ αυτό δεν θα μείνει αξιοπρεπής άνθρωπος στην Ελλάδα ούτε για δείγμα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.