Αυτοφωράκιας

Καλημέρα Πιτσιρίκο. Θα ήθελα να ζητήσω από την ελληνική κυβέρνηση -καθώς ξέρω ότι σε διαβάζουν- να αποσύρουν το αυτόφωρο. Ούτως ή άλλως, όλοι όσοι κάνουν κάτι, εξαφανίζονται δύο μέρες και μετά εμφανίζονται και δεν τρέχει και τίποτα.

Εντάξει, νομικός δεν είμαι, χαζός είμαι. Αλλά μου φαίνεται ακόμα πιο χαζό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, αν το καταργήσουν, θα παραδίδονται όλοι και πιο γρήγορα.

Δεν μιλάω μόνο για το περιστατικό που έγινε πριν από μερικές μέρες και ένας οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε και σκότωσε ένα μοτοσυκλετιστή, αλλά και ένα σωρό άλλα περιστατικά που διαβάζω κάθε μέρα.

Ακόμα και οι μπάτσοι το χρησιμοποιούν το κόλπο. Βασικά, οι πάντες. Μόνο τίποτα χαζοί -ή τουρίστες που δεν διαβάζουν ειδήσεις και δεν έχουν μάθει το κόλπο- πάνε αμέσως και παραδίνονται.

Όπως είπα, μιας και είμαι χαζός, εμένα μου φαίνεται πως αυτό είναι σαν ένα παραθυράκι που σου λένε, λοιπόν: τραβά ξεμεθα, κρύψε ότι στοιχεία υπάρχουν, κάνε τα τηλέφωνα σου και τα κουμάντα σου, προετοίμασε με ένα δικηγόρο τι θα πεις και μετά από 2-3 μέρες πήγαινε και πες το παραμύθι.

Και φυσικά, το να κρύβεται κάποιος μετά από ένα έγκλημα για μέρες και να εμφανίζεται μετά με δικηγόρους, για κάποιο λόγο είναι νόμιμο και ηθικό και δεν τρέχει και τίποτα.

Δεν ξέρω, Πιτσιρίκο, εμένα δεν μου κάνει νόημα τίποτα από όλα αυτά. Αλλά ξέρω τουλάχιστον από τις ειδήσεις, πως αν ποτέ κάνω έγκλημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να εξαφανιστώ για τρεις μέρες και μετά να πάω με ένα δικηγόρο στο τμήμα και να με αφήσουν ελεύθερο.

Επίσης, στην Ελλάδα, αν το έγκλημα το κάνει κάποιος πλούσιος ή επιχειρηματίας (εξαρτάται και ποιος βέβαια), τότε το έγκλημα αποκτά άλλες διαστάσεις. Είναι για κάποιο λόγο πιο “σημαντικό”.

Δηλαδή, είναι άλλο να σε πατήσει Ferrari και άλλο Lada. Φυσικά, για αυτόν που φεύγει άδικα από τη ζωή είναι το ίδιο, αλλά για όλους τους άλλους, τους σχολιαστές της ζωής, είναι διαφορετικό. Δεν ξέρω, κάτι με χαλάει με αυτές τις διακρίσεις.

Σε άλλα νέα, εδώ στη Γερμανία άρχισαν να σκέφτονται σιγά σιγά ότι θα πρέπει να ελέγξουν το AfD, μετά τους απανωτούς φόνους μεταναστών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Σιγά μην το κάνουν, φυσικά. Είναι μέσα πολιτικοί, στρατιωτικοί, μπάτσοι κλπ. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ευτυχώς, εδώ στο Βερολίνο στα τέτοια τους με αυτά. Πάρτι, χασίσι και επιστροφή στην φύση.

Οι δικοί σας οι φλώροι οι χρυσαυγίτες είναι γατάκια σε σχέση με τους εδώ νεοναζί. Ευτυχώς για εσάς, οι Έλληνες νεοναζί είναι πολύ βλάκες και ζωντόβολα ακόμα και για αυτό. Έχει και τα καλά της Ελλάδα!

Ας κάνουν ό,τι θέλουν και εδώ πάντως. Μόλις αρχίσει να καταρρέει και η οικονομία και η κοινωνία τους, απλά θα την κάνουμε για άλλη χώρα και άλλη ήπειρο και ασ’ τους να κουρεύονται μεταξύ τους.

Μετά από 3 διαφορετικές χώρες τα τελευταία 6 χρόνια, δεν με κρατάει τίποτα και πουθενά.

Είναι μεγάλη ελευθερία να ξέρεις ότι αύριο τα μαζεύεις ολα και την κάνεις για άλλη Γη και πατρίδα.

Τι άλλο; Τίποτα… Απλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι σκοτώνεται και ασχολείται με τα πιο ηλίθια θέματα που υπάρχουν. Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, χωρίς επιπτώσεις, και ανάθεμα αν κατά λάθος είσαι δίπλα σε καθάρματα.

Έχει πλάκα, επίσης, ότι ζούμε στο 2020 και πολλοί είναι και περήφανοι για την κατάντια του κόσμου.

Στην Ελλάδα είναι τόσο περήφανοι που θα γιορτάσουν και τα 200 χρόνια κατοχής από χώρες άλλων πλην της Τουρκίας.

Πριν γιόρταζαν 400 κατοχής των Οθωμανών, και τώρα 200 από Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, δεν είναι το ίδιο να σε πατήσει Ferrari και Lada. Αν σε σκοτώσει κάνας ζάπλουτος, μπορεί τα μέλη της οικογένειάς σου που μένουν πίσω, να καθαρίσουν για όλη τους τη ζωή και να μην χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ ξανά. Φεύγει ένας, ζωή και κότα οι υπόλοιποι. Δηλαδή, μπορεί κάποιος που αγαπάει πολύ τα παιδιά του αλλά δεν έχει χρήματα να τους προσφέρει όσα επιθυμεί, να πάει να πέσει στις ρόδες του Λάτση, για να ζήσουν τα παιδιά του μια άνετη ζωή. Θα είναι όπως πάει ο Γουίλι Λόμαν και αυτοκτονεί με το αυτοκίνητο στον Θάνατο του Εμποράκου αλλά σε σύγχρονη εκδοχή. Κρίμα που δεν υπάρχει ένας Άρθουρ Μίλλερ να το γράψει. Αλλά και ποιος νοιάζεται πια; Αυτά τα θέματα είναι για τρεις μέρες στις ειδήσεις της κατανάλωσης. Ωραία περνάτε στην Γερμανία. Κι εμείς εδώ, φίνα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.