Η Ελλάδα είναι τέρας σταθερότητας και την απειλούν με αποσταθεροποίηση οι μετανάστες

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Ένταση επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου πάνω από 4.000 μετανάστες -ο αριθμός μεγαλώνει με την ώρα και δεν έχει πολλή σημασία- προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Η τουρκική κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι δεν έχει δει ακόμα σεντ από τη συμφωνία με την ΕΕ το 2016, φαίνεται πως ενημέρωσε τους πρόσφυγες ότι τα σύνορα με την Ευρώπη είναι ανοιχτά, με σκοπό να ασκήσει πίεση στην ΕΕ.

Οι πρόσφυγες, δηλαδή, είναι ένας νέος τύπος όπλου στους σύγχρονους πολέμους -εμπορικούς ή μη.

Από τη στιγμή που η βλακεία πάει σύννεφο στα δυτικά κράτη, είναι μάλιστα και πολύ αποτελεσματικό.

Δηλαδή, η ευημερία των δυτικών πολιτών εξαρτάται κυριολεκτικά από πόσους απελπισμένους μπορούν να αποκρούουν καθημερινά στα σύνορα τους, αφού είναι ξεκάθαρο πλέον πως το ζητούμενο έπαψε από καιρό να είναι η ευημερία του ανθρώπου παγκοσμίως.

ΟΚ, το πιάσαμε οι περισσότεροι ότι η ανθρωπότητα χαρακτηρίζεται από το δόγμα «ο θάνατος σου, η ζωή μου», δηλαδή μακριά από μένα και όπου θέλει ας μπει. Ο μετανάστης. Με το συμπάθιο.

Μην λέμε όλη την ώρα μπαρούφες, όμως, αν γίνεται.

Λένε οι τέρμα ηλίθιοι που κυβερνούν στην Ελλάδα και κάτι τέρμα ηλίθιοι που τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται, πως δεν γίνεται να αφήσουμε μερικούς χιλιάδες πρόσφυγες να μπουν στη χώρα, γιατί θα αποσταθεροποιηθεί.

Κατ’ αρχάς, ποια χώρα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί;

Η Ελλάδα;

Πλάκα με κάνετε;

Τέρας σταθερότητας η χώρα, όλα δουλεύουν στην εντέλεια, οι μετανάστες την απειλούν, οπότε βαστάτε όσο αντέχουμε αδέλφια.

Τώρα, άμα πω ότι βολεύει πολύ να έχεις διαλύσει τη χώρα και να έχεις πείσει το πόπολο ότι απειλούνται από κάτι απελπισμένους φουκαράδες, θα γίνω και κακός, οπότε ας πούμε ότι όντως απειλείται η Ελλάδα από αυτούς. Και μόνο αυτούς.

Μόνο που οι πρόσφυγες -μην σας στεναχωρώ πάλι- δεν θέλουν να μείνουν εδώ.

Θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα για να πάνε στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία κτλ.

Μας έχουν λίγο-πολύ γραμμένους.

Και αντί να ενοχλούμαστε από την κατάπτυστη πολιτική της ΕΕ που εγκλωβίζει εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, την Τουρκία και αλλού, αυτό που μας ενοχλεί είναι που η Τουρκία κάνει τον διακινητή, γιατί, μεταξύ μας τώρα, χαζή σαν κάτι άλλους δεν είναι.

Η Ελλάδα, από την άλλη, γιατί κάνει τον χωροφύλακα;

Άσ’ τους να περάσουν και πάσαρέ τους στην επόμενη χώρα· κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά κατέστη αδύνατο, λυπάμαι Αυστρία, λυπάμαι Γερμανία, λυπάμαι Ελβετία κτλ.

Το έχεις λύσει την ίδια μέρα.

Ρώτα τους πού θέλουν να πάνε, δείξ’ τους από πού να πάνε και δεν πρόκειται να κάτσουν εδώ.

Πάμε στοίχημα; Πάμε στοίχημα ότι όσο θέλουν οι Έλληνες να μείνουν στην Ελλάδα, άλλο τόσο θέλουν να μείνουν εδώ οι μετανάστες;

Και ούτε θα σκας πού θα τους βάλεις, αν θα είναι ανοιχτά ή κλειστά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε θα μετράς στον ύπνο σου προσφυγάκια και θα αφήσουμε και τα ξερονήσια στην ησυχία τους.

Και μετά θα χάνουν τον ύπνο τους άλλοι, αλλά ας προσέχανε, δεν τους υποχρέωσε κανείς να πηγαίνουν να παίζουν πόλεμο στις πλάτες των άλλων λαών.

Όπως και την Ελλάδα δεν την υποχρέωσε κανείς να κάνει τον μπάτσο στα Βαλκάνια.

Αλλά άμα είσαι ο βλάκας της υπόθεσης και την είδες Θερμοπύλες της Ευρώπης, νυχτώσαμε.

Άλλοι κάνουνε τους πολέμους, και άλλοι ζουν στα χαρακώματα.

Και ασχέτως τι θα αποφασίσει η Ελλάδα, ζούμε σε υπέροχους καιρούς, αφού μάλλον θα ζήσουμε την πλήρη κατάρρευση του μοντέλου της Δύσης, αυτής της φούσκας που νόμιζε ότι δεν ήταν σαν όλες τις άλλες.

Ωραία ήταν η ζωή στη Δύση, για τους δυτικούς, αλλά στήθηκε πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία, στη δυστυχία των «άλλων» και στη βλαμμένη πεποίθηση ότι ένας φράχτης θα κρατήσει έξω όλη αυτή τη δυστυχία.

Μόλις που άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ρωγμές στο οικοδόμημα.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά παρά πολλοί δυτικοί νόμιζαν -και νομίζουν- πως τις συνέπειες θα τις πληρώνουν πάντοτε οι άλλοι και πως θα στήνονται κάθε μεσημέρι να φάνε μπροστά στις τηλεοράσεις, για να λένε ο ένας στον άλλο «κοίτα πώς πεινάνε τα παιδιά στην Αφρική» ή «κρίμα οι άνθρωποι στη Συρία».

Και τώρα που έφτασαν δίπλα στα σπίτια μας οι εικόνες αυτές, αγχωθήκαμε, μην κολλήσουμε «φτώχεια».

Μην ανησυχείτε.

Όλα καλά θα πάνε.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Και επειδή όλες αυτές οι λύσεις που σκέφτονται οι καημένοι οι άνθρωποι είναι σαν να θεραπεύεις με ασπιρίνες τον καρκίνο, μια ίσως καλύτερη λύση στο μεταναστευτικό θα ήταν α) να σταματήσει η Δύση να απλώνει τα χεράκια της σε ξένα μπουτάκια και β) να ανοικοδομηθούν κάποιες χώρες που μοιάζουν περισσότερο με χωματερές ώστε να μην ονειρεύεται το 99,9% του πληθυσμού να μείνει σε κάποια εκ των ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Σουηδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ιταλία ή Ολλανδία. Και πώς θα ανοικοδομηθούν τόσες χώρες; Μια καλή αρχή θα ήταν να μην τις καταστρέφουμε. Τι δουλειά έχουν Άγγλοι, Τούρκοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικανοί και Πορτογάλοι σε Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.α.; Τα στρατιωτικά έξοδα της Δύσης για τόσους ηλίθιους πολέμους θα έφταναν να χτίσουμε τις χώρες που ισοπεδώσαμε από 5 φορές. Βάλε και τα δισεκατομμύρια που πετιούνται για την αναχαίτιση των προσφύγων και θα μας μείνουν και ρέστα. Ή και αυτή η πρόταση δεν είναι κακή.
(Σχεδόν 6,5 τρισεκατομμύρια. Τόσα μπορούμε να αρπάξουμε από την τάξη των δισεκατομμυριούχων. Χωρίς καν να μειώσουμε τον αριθμό τους, καθώς δεν θα πάρουμε ούτε ένα σεντ από τους ανθρώπους που έχουν «μόλις» 1 δισεκατομμύριο περιουσία. Αυτό το ποσό αρκεί να απαλείψει την παγκόσμια πείνα για 216 χρόνια. Το 1/20 θα αρκούσε να φρενάρει την κλιματική αλλαγή από το 2030 και έπειτα). Και πού κολλάνε για άλλη μια φορά ακόμα και αυτές οι λύσεις; Αλλά μπορεί ο καπιταλισμός να δώσει πνοή σε τόσες χώρες, όταν καλά-καλά έφτασε ένα μικρόβιο να τον κάνει τραμπάλα; Μέχρι που οι ζημιές στα χρηματιστήρια ξεπέρασαν εκείνες του 2008 και θυμάστε τι συνέβη το 2008, έτσι; Μ’ αρέσουν όλοι αυτοί που εξιστορούσαν τα περασμένα χρόνια τα μαύρα χρόνια πριν τον καπιταλισμό ή τα μαύρα χρόνια σε Ρωσία κτλ. Ούτε που θα τους πέρασε από το μυαλό ότι μια μέρα θα τα ζήσουν. Στον καπιταλισμό. Και δεν θα βγάζουν άχνα.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, ο μόνος λόγος που δεν αφήνουν οι Έλληνες πολιτικοί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα είναι ότι τους έχουν για άλλοθι. Όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί πολιτικοί -και οι φιλελέδες που τους γουστάρουν- δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν δεν είχαν εγκλωβίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα και τους άνοιγαν τα σύνορα για να φύγουν. Βέβαια, τους είδαμε και τους αριστερούς. Άρη, όταν υποτίθεται πως θα μας πετούσαν, επί κυβέρνησης Τσίπρα, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη -αν δεν δεχόμασταν τα Μνημόνια-, κανείς δεν σκέφτηκε πως, αν μας πετούσαν έξω, θα μπορούσαμε ελεύθερα να αφήνουμε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να πηγαίνουν στις ευρωπαϊκές χώρες, αφού δεν θα μας δέσμευε πια κανένα Δουβλίνο. Βέβαια, εγώ το είχα γράψει αρκετές φορές πως, για αυτό το λόγο, δεν υπήρχε περίπτωση να μας πετάξουν έξω. Αν κάνουμε Grexit, την επόμενη μέρα δεν υπάρχει μεταναστευτικό. Αλλά ποιος το θέλει να μην υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα; Ποιοι θα μας φταίνε μετά; Οι Αδώνιδες και το παρεάκι τους που μεγαλώνει. Άρη, γράφε, καλέ μου άνθρωπε. Δεν αντέχεται αυτή η ηλιθιότητα που σου έρχεται από παντού στην Ελλάδα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.