Ο Άρης έκανε λάθος!

Γεια σου φίλε πιτσιρίκο,
Ναι, είναι αλήθεια, ο Άρης έκανε επιτέλους ένα λάθος, στο κείμενο “Τον καπιταλισμό θα τον ρίξει ο κοροναϊός”. Νοιώθω λίγο σπασίκλας που το υποδεικνύω, αλλά νομίζω πως θα το εκτιμήσει, γιατί μου δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν του αρέσει να κάνει λάθη. Οπότε να του το πεις.

Που λες, γράφει κάπου, “Δηλαδή, ο καπιταλισμός για να προοδεύσει δεν πρέπει οι άνθρωποι να τρώνε πολύ, να αρρωσταίνουν, δεν πρέπει να έχουμε πυρκαγιές, σεισμούς και εξεγέρσεις.”

Το λάθος λοιπόν είναι ότι ο καπιταλισμός προοδεύει με τις εξεγέρσεις -αν δεν είναι επιτυχημένες αλλά μόνο καταστροφικές-, τους σεισμούς και τις πυρκαγιές. Μάλιστα, οι φυσικές καταστροφές γενικά ανεβάζουν το ΑΕΠ, το ίδιο και το έγκλημα και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η αναδάσωση από την άλλη όχι, ούτε ο εθελοντισμός. Ούτε το να σώσεις μια βάρκα με πρόσφυγες στο Αιγαίο. Το να τους θάψεις όμως ναι.

Οπότε είναι ακόμα χειρότερα απ’ ό,τι τα γράφει ο Άρης.

Επίσης, κάτι που δεν αναφέρεται πολύ για τον κορονοϊό, το οποίο περίμενα από τον Άρη να το υποδείξει -γιατί είναι γάτα σε αυτά- είναι ότι αποτελεί το τέλειο άλλοθι για μέτρα εμπορικού πολέμου.

Ειδικά εφόσον προέρχεται από την Κίνα. H καραντίνα, βλέπεις, μπορεί να συνδεθεί με τις προσπάθειες περιορισμού της μετανάστευσης, τον έλεγχο του εμπορίου και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στις διεθνείς σχέσεις.

Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, με σφήνα την Ευρώπη, έχει αρχίσει να γκαζώνει όλο και περισσότερο, εν μέσω μειωμένης ανάπτυξης παγκοσμίως.

Αυτά τα λίγα τα ξενέρωτα. Την επόμενη φορά θα σου κάνω το χατίρι και θα γράψω για τους μπάφους στο Άμστερνταμ. Να έχεις μια υπέροχη μέρα.

Να ‘σαι καλά πιτσιρίκο μου. Την αγάπη μου.

Κώστας

(Φίλε Κώστα, τι σπασίκλας που είσαι. Αμέσως να βρεις το λάθος του Άρη. Φοβόμαστε να γράψουμε ένα κείμενο γιατί ξέρουμε πως θα πεταχτείς εσύ να φωνάζεις “Λάθος! Λάθος!”. Αλλά δεν μασάμε γιατί ξέρουμε ότι είμαστε τα λάθη μας. Αλλά στο επόμενο κείμενο που θα γράψεις, δεν θα διορθώσω τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σου, και θα σου βάλω και βαθμό. Καλά, σε πειράζω. Κώστα, αυτό που περίμενες να γράψει ο Άρης, γράφτο εσύ. Κείμενα γράφουμε, δεν γράφουμε διατριβές. Όσο για τους μπάφους του Άμστερνταμ, καλύτερα να το κάνεις podcast. Να μην τα μάθουν κι όλοι. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.