Πώς στρώθηκε ο δρόμος για την δηθενιά

Αν κάποιος βρεθεί ξαφνικά στην Ελλάδα σήμερα -χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια-, θα σχηματίσει την εντύπωση πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η χρεοκοπία της αλλά το μεταναστευτικό, ο φασισμός και ο ρατσισμός.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, δέθηκε με Μνημόνια, υποθηκεύθηκε, είναι σε επιτροπεία, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες την εγκατέλειψαν αλλά το θέμα είναι αν οι Έλληνες είναι ρατσιστές και φασίστες.

Αμέσως μετά την χρεοκοπία -και ιδιαίτερα μετά την απόφαση του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να εγκαταλείψει την αντιμνημονιακή στάση που είχε- η Χρυσή Αυγή ανέβασε τα ποσοστά της και κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Από εκείνη τη στιγμή, μετατοπίζεται σιγά σιγά η προσοχή από την χρεοκοπία της χώρας και φουντώνει ο …αντιφασισμός. Λες και δεν ξέραμε πως στην Ελλάδα -όπως και σε όλες τις άλλες χώρες- υπάρχουν και φασίστες.

Το πολιτικό κατεστημένο έπαιξε πολύ ωραία το χαρτί της Χρυσής Αυγής, ώστε να διχάσει τους Έλληνες, να τραβήξει την προσοχή τους από την χρεοκοπία της χώρας και να ξεπλυθεί το ίδιο.

Πολλοί ήταν οι Έλληνες που τσίμπησαν, ενώ το αντιφασιστικό “μέτωπο” είχε και χρηματοδότες. Χρηματοδότες είχε, βέβαια, και η Χρυσή Αυγή. Αν δεν εργάζονταν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, θα μαθαίνατε και ποιοι είναι.

Παράλληλα, τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία είχαν τη Χρυσή Αυγή ως άλλοθι. “Αφού η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική και κίνδυνος για την Δημοκρατία, εμείς είμαστε δημοκράτες και η απάντηση στον κίνδυνο του φασισμού”.

Φυσικά, όλα αυτά με την στήριξη των ΜΜΕ των ολιγαρχών, και ναυαρχίδες το ΣΚΑΪ και το Mega, που άνοιξε πάλι πρόσφατα μέσα σε γενικό ενθουσιασμό γιατί τα χάπατα είναι άπειρα στην Ελλάδα.

Για καβάντζα του συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που θα έσκιζε τα Μνημόνια, θα καταργούσε τα ΜΑΤ, θα έφερνε το φάρμακο για την φαλάκρα, ενώ θα έδινε μια υπέροχη ζωή όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τον πρώτο στόχο του, που ήταν να γίνει αυτός το νέο ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατάφερε να πετύχει και τον δεύτερο στόχο του που ήταν να κάνει πάλι κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία συγκυβέρνησαν από το 2015 έως το 2019, ενώ συγκυβερνούν και σήμερα, αν και χιλιάδες υπάλληλοι των δυο κομμάτων κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τα παρουσιάσουν σαν δυο διαφορετικά κόμματα με μεγάλες αντιθέσεις.

Το θέμα στο οποίο υποτίθεται πως διαφωνούν πάρα πολύ τα δυο κόμματα είναι το μεταναστευτικό· το Μνημόνιο το ψήφισαν παρέα.

Βέβαια, διαφωνούν στα λόγια.

Η ζωή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι κόλαση επί Νέας Δημοκρατίας όπως ήταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ίδια παραμένουν τα προβλήματα και για τους κατοίκους των νησιών και των περιοχών με πολλούς μετανάστες. Λογικό, αφού το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι αποκλειστικά της Ελλάδας.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν εργαλειοποιηθεί πλήρως από τα κόμματα.

Είναι χρήσιμοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ώστε να αισθάνονται οι χρεοκοπημένοι και ηττημένοι Έλληνες καλύτεροι και ανώτεροι από κάποιους άλλους.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες πρέπει να είναι κλειστά, γιατί οι μετανάστες μπορεί να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Τι θα κάνουμε, αν φύγουν οι μετανάστες στο εξωτερικό όπου θέλουν να πάνε; Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους. Φασίστες και αντιφασίστες.

Τους χρειαζόμαστε εδώ, για να λέμε πως είναι βάρβαροι, απολίτιστοι, πως πηδάνε τα παιδιά τους, πως είναι ανθρωποφάγοι και άλλα τέτοια, ώστε οι Έλληνες να νιώθουν εθνικά ανώτεροι.

Οι μετανάστες δεν μπορούν να αντιδράσουν, δεν έχουν φωνή, ενώ, όταν στοιβάζεις χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε άθλιες συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι λογικό πως κάποιοι από αυτούς θα παρουσιάσουν παραβατικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν νοιάζεται για τους μετανάστες, όπως δεν νοιάζεται και για τους Έλληνες.

Άλλωστε, αυτή είναι μια υπόθεση φτωχών. Φτωχών μεταναστών και φτωχών Ελλήνων. Που δεν τους περνάει καν από το μυαλό πως είναι από την ίδια μεριά και πως πρέπει να ενωθούν.

Δεν υπάρχει κανένας ρατσισμός για τους πλούσιους.

Υπάρχει ρατσισμός μόνο για τους φτωχούς.

Πάντα είναι ταξικός ο ρατσισμός αλλά κάποιοι νομίζουν πως αυτά είναι παλαιοκομμουνιστικά.

Οι πλούσιοι Άραβες αγοράζουν νησιά στο Ιόνιο, παίρνουν τη χρυσή βίζα ή αγοράζουν την ελληνική υπηκοότητα, ενώ οι φτωχοί Άραβες μετανάστες ανακαλύπτουν τις ομορφιές που έχει η ζωή στη Μόρια.

Αντιδράσεις για τους μετανάστες υπάρχουν επειδή είναι φτωχοί. Αν ήταν πλούσιοι, θα τους υποδέχονταν όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές όπως κάνουν με τους τουρίστες.

Πάνω στους μετανάστες και τους πρόσφυγες παίζεται το παιχνίδι του ρατσισμού και του αντιρατσισμού.

Και φυσικά, πάει σύννεφο η δηθενιά. Ωκεανοί υποκρισίας.

Είναι πολύ εύκολο να είσαι φανατικός αντιρατσιστής αν ζεις στην Εκάλη. Γιατί στην Εκάλη δεν έχει φτωχούς μετανάστες να γυρνάνε στους δρόμους σαν την άδικη κατάρα, ούτε να μένουν πενήντα μαζί σε ένα σπίτι δίπλα σου και να κατουράvε στον δρόμο μπροστά από την πόρτα σου.

Αν ζεις στον Άγιο Παντελεήμονα, μπορεί η ζωή σου να γίνει ακόμα πιο κόλαση από ό,τι ήδη είναι. Αν και δεν φταίνε οι μετανάστες.

Πάντως, το να μην θέλεις να κατουράvε μπροστά στην πόρτα σου δεν σε κάνει ρατσιστή. Απλά, δεν θέλεις να κατουράvε μπροστά στην πόρτα σου.

Βέβαια, αυτά είναι λεπτομέρειες για τους ευαίσθητους αριστερούς των βορείων προαστίων που δεν έχουν μετανάστες στις γειτονιές τους -όχι, παιδιά, οι ζάπλουτοι ξένοι και οι πρεσβευτές που ζουν στα βόρεια προάστια δεν θεωρούνται μετανάστες- αλλά μαλώνουν όλους τους άλλους και τους λένε ρατσιστές και φασίστες.

Όποιος τολμήσει να εκστομίσει έστω έναν προβληματισμό για το ποιον αριθμό μεταναστών μπορεί να φιλοξενήσει ένα νησί ή μια περιοχή, αντιμετωπίζεται με κραυγές και υστερίες, και βαφτίζεται “ρατσιστής” και “φασίστας”· αυτό δεν ωφελεί σε τίποτα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες αλλά κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για αυτούς· το θέμα είναι να δείξουμε εμείς πόσο δημοκράτες και διεθνιστές είμαστε και να πάρουμε κάνα like.

Καλά, η δηθενιά των πλούσιων κυρίων και των πλούσιων κυριών που ανήκαν στον παλαιό Συνασπισμό είναι ό,τι πιο αστείο υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Είναι αντιρατσιστές αλλά, αν δουν τίποτα μαυριδερούς να τριγυρνάνε στο Παλαιό Ψυχικό, θα πάρουν τηλέφωνο την Αστυνομία να έρθει να τους μαζέψει, ενώ την ίδια ώρα θα γράφουν στο Facebook ευαίσθητα status για να δείξουν πόσο διεθνιστές και αλτρουιστές είναι.

Πραγματικά, είναι πολύ εύκολο να είσαι αντιρατσιστής, όταν δεν υπάρχουν ξένοι γύρω σου.

Αν θυμάστε, υπήρχε για δεκαετίες η γενική πεποίθηση πως οι Αμερικανοί είναι ρατσιστές αλλά οι Ευρωπαίοι δεν είναι.

Οι Ευρωπαίοι δεν ήταν ρατσιστές γιατί ζούσαν σε εθνικά κράτη με ομοιογενή πληθυσμό.

Όταν άρχισαν να έρχονται οι μετανάστες στην Ευρώπη, είδαμε πόσο ρατσιστές και φασισταριά είναι και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι· το “τεμπέληδες” ήταν ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός για τους Έλληνες πολίτες μετά την χρεοκοπία της χώρας μας.

Άλλωστε, ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι όροι που γεννήθηκαν στην πατρίδα μας την Ευρώπη· και δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά, πριν την Γιουροβίζιον, υπήρχε το Άουσβιτς.

Είναι πάντα χρήσιμο να δαιμονοποιείς κάποιον ή μια ομάδα ανθρώπων, για να ξεπλένεσαι εσύ.

Πολύ καλό και επίκαιρο παράδειγμα είναι ο Μάρκος Σεφερλής: ας κατηγορήσουμε τον Σεφερλή για όλα -από χυδαιότητα μέχρι ρατσισμό και φασισμό-, ώστε εμείς να μοιάζουμε θεοί.

Είναι απαραίτητοι οι δαίμονες.

Αυτό το ρόλο έδωσε το ελληνικό κατεστημένο στους μετανάστες.

Και οι Έλληνες το έχουν φάει κανονικά.

Ξέχασαν οι Έλληνες πως δεν ήταν οι μετανάστες που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Και ποιοι ήταν;

Ε, όλοι αυτοί που σου δείχνουν τους μετανάστες.

(Η υστερία με την πολιτική ορθότητα και η τεράστια υποκρισία είναι που βγάζουν τους Τραμπ και φουντώνουν τους εθνικισμούς. Συνεχίστε. Από τα βόρεια προάστια.)

(Στην υπέροχη γαλλική ταινία Sink or Swim του Ζιλ Λελούς -γαλλικός τίτλος “Le grand bain”- μια ομάδα μεσόκοπων αποτυχημένων ανδρών προσπαθεί να κάνει συγχρονισμένη κολύμβηση. Για να καταλάβετε πόσο δεν αντέχουν άλλο οι Γάλλοι την πολιτική ορθότητα -και τις Γκρέτες του κόσμου αυτού-, η πρώτη προπονήτρια τους λέει πόσο μεγάλη σημασία έχει η υγιεινή ζωή, ενώ η ίδια καπνίζει την ώρα που τους το λέει αυτό. Η δεύτερη προπονήτρια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά είναι και υστερική. Ένας από όλους παίρνει ανάποδες μαζί της και πετάει την ανάπηρη με το καροτσάκι στην πισίνα. Υποκλίνομαι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.