Τον καπιταλισμό θα τον ρίξει ο κοροναϊός

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τον καπιταλισμό τελικά δεν θα τον ρίξει ούτε ο κομμουνισμός, ούτε η κλιματική αλλαγή, ούτε οι προλετάριοι.

Θα τον ρίξει ο κοροναϊός χαχαχαχαχαχα.

Υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιού στην Ευρώπη, μέσω Ιταλίας, σε μια μέρα χάθηκαν στα χρηματιστήρια όλα τα κέρδη του 2020.

Αν χειροτερέψουν τα πράγματα -και ειδικά αν έχουμε πανδημία- η κρίση στην οποία έχουν ήδη περιέλθει όλα τα μεγάλα δυτικά κράτη από το τελευταίο τετράμηνο του 2019, θα είναι καταπληκτική.

Πραγματικά, πόσο «λίγη» πρέπει να είναι μια παγκόσμια οικονομία και πόσο «λίγο» ένα σύστημα που κινδυνεύει από ένα μικρόβιο.

Δηλαδή, ο καπιταλισμός για να προοδεύσει δεν πρέπει οι άνθρωποι να τρώνε πολύ, να αρρωσταίνουν, δεν πρέπει να έχουμε πυρκαγιές, σεισμούς και εξεγέρσεις.

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι μέσα στον απόλυτο πανικό.

Αν στην Ιταλία προκλήθηκε τέτοιος πανικός, στην Ελλάδα οι περισσότεροι θα σκοτωθούν στις ουρές των σουπερμάρκετ και στα ΑΤΜ.

Βέβαια, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον κοροναϊό.

Όπως είπε και το Πατριαρχείο της Μόσχας «η Θεία Μετάληψη εμποδίζει την μετάδοση του ιού».

Δεδομένου, λοιπόν, ότι οι Έλληνες βαδίζουν στον δρόμο του Θεού, δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα προφύλαξης.

Εκτός αν είσαι άθεος, οπότε την πάτησες, μεγάλε.

Άρα, αν έχετε κάποια παραπάνω ανησυχία, απλά λέτε κάθε πρωί το «Πάτερ Ημών» και το βράδυ το «Πιστεύω» και πάτε και να κοινωνήσετε το συντομότερο δυνατόν, καλού κακού.

Συνεπώς, η χώρα είναι θωρακισμένη από τον ιό.

Φυσικά, από πολλά πράγματα ήταν θωρακισμένη η χώρα και τα έπαθε όλα, αλλά αυτά είναι οι κακές γλώσσες.

Βέβαια, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι δεν ξέρουμε την ορθογραφία της λέξης -άλλοι λένε κοροναϊό, άλλοι κορονοϊό, ο Μπαμπινιώτης προέτρεψε για κορωνοϊό- καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει στα μέτρα αντιμετώπισης.

Και αν κρίνω από ένα βίντεο για το νοσοκομείο της Σάμου, όσον αφορά την προστασία από τον ιό, όπου τα ρούχα ήταν από τα Lidl, τα γάντια ήταν κουζίνας, τα γυαλιά αυτά που φοράνε οι ξυλοκόποι και μετέφεραν τον ύποπτο «ασθενή» από πτέρυγα σε πτέρυγα, μέσα από αυλές και σκάλες -θα πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν θα είναι από τον ιό- μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν υπάρχει λόγος να τρέχετε όλοι μαζί στα σύνορα να σωθείτε.

Πάλι καλά που οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από το 1821 είναι του χρόνου, γιατί αν ήταν φέτος, όλη η Ελλάδα θα ήταν άρρωστη τον Απρίλιο, αφού θα εκδιδόταν ανακοίνωση πως οι απόγονοι ηρώων δεν θα κινδύνευαν από ένα τόσο δα μικροβιάκι.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Κλάμα που θα ρίχνουν οι δανειστές. Κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα είναι πάνω από 30.000 ευρώ χρέους.

(Φίλε Άρη, μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό και το χρέος, οπότε σωθήκαμε. Ή να κολλήσουν τον κορωνοϊό μόνο τα φασισταριά. Εν τω μεταξύ, εγώ μαθαίνω διαρκώς για νέους ανθρώπους που πεθαίνουν όχι από κορωνοϊό αλλά επειδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει τινάξει τα πέταλα και δεν βρίσκεται ένας γιατρός να κάνει μια σωστή διάγνωση. Δηλαδή, πεθαίνουν οι άνθρωποι χωρίς λόγο. Και κανείς δεν λέει τίποτα για αυτό και για το ποιοι διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έστειλαν τους γιατρούς μετανάστες. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.