Το καλύτερο ανέκδοτο του κόσμου δεν θα μείνει κανείς ζωντανός να το πει

Πιτσιρίκο, δεν το έχω με τα ανέκδοτα, για να σου στείλω κάποιο, αλλά τι να το κάνεις κιόλας αφού σε ένα ανέκδοτο ζούμε.

Πολύ γέλιο σήμερα. Γυρνούσα από τη δουλειά και όπως περνούσα κάτω από την πύλη του Βραδεμβούργου, ήταν μια μαύρη πολυτελής τζιπαρα σταματημένη ακριβώς μπροστά. 3-4 μέτρα από την πύλη, πάνω στον πεζόδρομο.

Οι πόρτες ανοιχτές, μια τεράστια τουρκική σημαία και τα ηχεία να παίζουν τσιφτετέλι στο φουλ και μπροστά μια νύφη με το γαμπρό να χορεύουν τσιφτετέλι και γύρω-γύρω άλλοι να τους χτυπάνε παλαμάκια.

Νταξ, δεν περιγράφω άλλο, έτσι; Πρέπει να βάλω κάμερα στο ποδήλατο. Μπολιτισμικό σοκ. Στιγμιαία δηλαδή, γιατί μετά σκέφτηκα, πιο μπολιτισμό; Το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο ή το τέταρτο Ράιχ;

Οπότε σκέφτηκα τον Χίτλερ και το υπόλοιπο τρελό παρεάκι του να στριφογυρίζουν στον τάφο τους και γέλασα.

Εδώ που τα λέμε, αν δεν ήταν η τουρκική σημαία, θα νόμιζα ότι ήταν Έλληνες. Λέμε για τους Ιταλούς ούνα φάτσα ούνα ράτσα, αλλά μάλλον θα έπρεπε να το λέμε για τους Τούρκους. Περισσότερα κοινά έχουμε με αυτούς.

Οπότε οι Τούρκοι αλλοιώνουν τον μπολιτισμό των Γερμανών, που λες. Μαζί κι εγώ που είμαι Έλληνας. Είμαι μπολιτισμικός αλλοιωτής.

Έχει πλάκα επίσης η μαγκιά κλανιά που έχουμε σαν λαός απέναντι στους Τούρκους.

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι θα μας σώσει μια Θεία δύναμη ή οι εξωγήινοι Ελ, με το αρχαιοελληνικό DNA, που ζουν στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Βέβαια, το ότι εξαφανίζονται σιγά σιγά οι Έλληνες και οι Τούρκοι αυξάνονται κατά 1.5 εκατομμύριο το χρόνο, είναι σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας. Θα τους πάρει τα σωβρακα ο τελευταίος Έλλην που θα μείνει σε λίγες δεκαετίες. Δεν θα μείνει ρουθούνι.

Βεβαια, οι Τούρκοι χέστηκαν για την Ελλάδα. Τα πετρέλαια θέλουν, εμάς τι να μας κάνουν, μας αποφεύγουν κιόλας. Ξέρουν τι φάρα είμαστε, γιατί ξέρουν ότι μοιάζουμε.

Αλλά εμείς είμαστε ηλίθιοι, γιατί δεν έχουμε μάθει ότι όποιος έχει πετρέλαιο, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα φάει και μερικες μπόμπες στο μέλλον και θα έχει εμφύλιους και δικτατορίες να ανεβοκατεβαίνουν.

Και εμείς οι χαζοί, αντί να τους καταστρέψουμε δίνοντας τους τα πετρέλαια, τα δίνουμε στους Ισραηλινούς και τους Αμερικάνους.

Εν τω μεταξύ, πόσο πιο βλάκες; Και τους δίνουμε τα πετρέλαια και τους αγοράζουμε και τα αεροπλάνα που ξέμειναν από τους Τούρκους. Καταπιόλες.

Νταξ, μπορεί τα νοσοκομεία να σταματάνε τις χημειοθεραπείες και στα τέτοια τους και οι καρκινοπαθείς -άλλωστε βάρος στην οικονομία είναι- αλλά όμως να πάρουμε και άλλες δύο φρεγάτες που τις χρειαζόμαστε άμεσα.

Διάβαζα για το νοσοκομείο του Αγρινίου που κατεβάζει ρολά και από κάτω έκαναν πολιτισμένη κουβέντα προσπαθώντας να βρουν τις αιτίες.

Αντί να πάνε να τα κάνουν όλα πουτάvα, συζητάνε πολιτισμένα και ψάχνουν αιτίες. Ε, πολιτισμένα και στα τέτοια τους σας γράφουν και αυτοί που διαλέξατε να σας κυβερνάνε. Άμεσα ή έμμεσα. Πληρώστε δύο φρεγάτες τώρα και μερικά αεροπλάνα.

Μετά σκέφτομαι, “τι σκας”; Έλα ντε. Άλλο πρόβλημα και αυτό. Αντί να σκάω, με το θάνατο της λογικής σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να είμαι και γω στα τέτοια μου. Χ στο χάρτη.

Επίσης, αν δεν έβλεπα τις γνωστές φωτογραφίες του Βαγγέλη Σπανού, θα νόμιζα ότι του έχουν χακαρει το e-mail και γράφει άλλος. Δεν λέω, καλό είναι να υπάρχει μια θετική αύρα γενικά, αρκεί να μην γίνει και πέπλο ομίχλης.

Επίσης, τρομερό το τελευταίο κείμενο του Γ.Κ. Δεν έχω λόγια.

Τέλος, δυστυχώς το θέμα με τον νέο ιό είναι αρκετά σοβαρό και από επιστημονικής πλευράς, άσχετα με το τι γίνεται στα media, αλλά θα περάσει και αυτό.

Λοιπόν για να τελειώνω. Το καλύτερο ανέκδοτο θα είναι να αφανιστεί το ανθρώπινο είδος από τις μ@λακίες που τρώνε οι Κινέζοι. Θα είναι το καλύτερο ανέκδοτο του κόσμου και δεν θα ζήσει κανείς να το πει, χαχα.

Ακόμα το ανέκδοτο θα είναι πιο γαμάτο, αν εξαφανιστουμε επειδή ένας τυχάρπαστος Κινέζος έφαγε ένα κακόμοιρο ζωντανό που λέγεται Παγκολίνος.

Σας στέλνω αγάπη μόνο και μπολιτισμό από το Βερολίνο.

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, με κάνατε και γέλασα, κι ας μην είπατε ανέκδοτο. Θα γίνω κι εγώ μπολιτισμικός αλλοιωτής. Μου αρέσει που παθαίνουν όλοι υστερία και τα παίρνουν όλα πάρα πολύ σοβαρά, ενώ είναι να χτυπιέσαι κάτω από τα γέλια. Να βάλετε κάμερα στο ποδήλατο και να στέλνετε βιντεάκια να τα ανεβάζω. Να είστε καλά. Την αγάπη μου)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.