Έξω είναι η έμπνευση, μα μέσα μας η δύναμη

Αγαπημένε πιτσιρίκο,
είμαστε τώρα σαν την πασχαλίτσα, κρυμμένοι κάτω από το φύλλο για να μην μας βλέπουν.

Μα εμείς ονειρευόμαστε, έχουμε απέναντι την θάλασσα, έχουμε για καμουφλάζ το κόκκινο με μαύρες βούλες, μα η καρδιά παραμένει κατακόκκινη σαν την παπαρούνα.

Κι αν αυτές τις μέρες ένας βράχος μας εμποδίζει να βγούμε από το λιμάνι, έτσι που είμαστε περιορισμένοι, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να καταλάβουμε ότι ο βράχος αυτός δεν έπεσε εκεί τώρα.

Ο βράχος αυτός δεν λέγεται κορωναϊός.

Έξω είναι η έμπνευση, μα μέσα μας η δύναμη.

Η φωτογραφία με τα νερά και τα βράχια τραβήχτηκε γιατί συνειρμικά μου έφερε στο νου την χρωματική παλέτα και τα μοτίβα του Paul Klee.

Επτά μερών πριν οι φωτογραφίες, σήμερα έβρεχε, μα η άνοιξη έρχεται. Όπως λες, η φύση πάντα μάς αγνοεί.

Να είσαι καλά

Με εκτίμηση

Ανδρέας

(Αγαπητέ Ανδρέα, μια ανάμνηση που είναι πολύ έντονη στο μυαλό μου, είναι να είναι πολύ πρωί, ξημέρωμα, να κάθομαι μόνος μου στη βεράντα του πατρικού μου σπιτιού στη Ζάκυνθο, να βλέπω τη φύση να ξυπνάει, να καπνίζω και να κοιτάω ένα βατραχάκι που έχει πάρει το χρώμα του φύλλου στο οποίο βρίσκεται. Τι να κάνει τώρα αυτό το βατραχάκι; Πολύ θα ήθελα να ήξερα. Βέβαια, αν ζει, θα είναι γεροντάκι. Ανδρέα, η μόνη προσωπική αγωνία που έχω αυτές τις μέρες -πέρα από τους ανθρώπους που αγαπάω- είναι αν θα καταφέρω να μπω ξανά στην θάλασσα. Ναι, θα μπω! Με τσαμπουκά. Η φύση αδιαφορεί και μέσα στην αδιαφορία της γεννάει και ιούς. Αλλά γεννάει κι εμάς. Και μερικές φορές μας ξαναγεννάει. Να είσαι καλά, Ανδρέα. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.