Ατομική ευθύνη (βόμβα)

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Εύχομαι σε όλους υγεία. Παρατηρώ όλες αυτές τις ημέρες απομόνωσης τα γεγονότα να εξελίσσονται, με τους ανθρώπους να πεθαίνουν ανά εκατοντάδες καθημερινά, τις κυβερνήσεις των κρατών να προσπαθούν να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού με μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων.

Παράλληλα οποιοσδήποτε σπάει την προσωρινή του (οὐδέν μονιμώτερον τοῦ προσωρινοῦ) καραντίνα γίνεται αντικείμενο οργής από τους δημοσιογράφους και τους συμπολίτες του.

Όντως, όμως, εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την καραντίνα-αυτοαπομόνωση.

Έτσι πρέπει να γίνει, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη ακολουθώντας τις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, θεώρησαν φρόνιμο να προβούν σε τεράστιες περικοπές της δημόσιας υγείας.

Έτσι επιβάλλεται να γίνει από τη στιγμή που μεσω των Μ.Μ.Ε καλλιεργήθηκε στην κοινωνία η άποψη ότι η δημόσια υγεία είναι άχρηστη με “κηφήνες” υπαλλήλους, που καλά κάνει το κράτος και τους απολύει.

Έτσι χρειάζεται να γίνει, αφού η κοινωνία αηδίαζε με τη δημόσια υγεία και θεωρούσε πολλή λογική την ιδιωτικοποίηση (στον τομέα της υγείας) και όχι τη θωράκιση της δημόσιας.

Έτσι οφείλει να γίνει, αφού μετά το πρώτο ράπισμα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος με τα μνημόνια, η κοινωνία αποδέχτηκε τη συνενοχή της, αντί να αναζητήσει εναλλακτικές δημοκρατικές λύσεις (σοσιαλιστικές) που επίκεντρο θα έχουν τον άνθρωπο και όχι το κέρδος.

Έτσι αναγκαστικά θα γίνει. Να μείνουμε όλοι σπίτι (το εννοώ) και να συναινέσουμε στο αφήγημα των κυβερνήσεων του πλανήτη των ελεύθερων αγορών (αυτό δεν το εννοώ) ότι αυτές έκαναν τα πάντα αλλά για όλα φταίει ο διπλανός μας που έσπασε την καραντίνα ή ότι ήταν η κακιά στιγμή ή ότι ήταν η οργή του θεού ή ότι υπήρχε κάποια άλλη συνωμοσία.

Το αφήγημα των επόμενων μηνών θα είναι η ανευθυνότητα των πολιτών.

Ήδη ο όρος “ατομική ευθύνη” ακούγεται πολύ περισσότερο από τη λέξη κορωναϊός.

Αναγκαστικά λοιπόν “Μένουμε Σπίτι” , μένουμε χαζοί, για να μην καταλάβουμε ότι για την εξάπλωση του κορωναϊού φταίει ο καπιταλισμ(ι)ός.

Δημήτρης από Γιάννενα

(Αγαπητέ Δημήτρη, δεν σχολιάζω τίποτα. Εγώ προετοιμάζομαι και για την απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης. Που έρχεται. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.