Δεν συνιστούν εισβολή σε Έβρο και Λέσβο οι Γερμανοί και Αυστριακοί νεοναζί;


Πιτσιρίκο, επειδή πάνε να μας παρουσιάσουν τον κορωνοϊό περίπου σαν… καρκίνο, μάλιστα ΜΜΕ έγραψαν ότι μεταλλάχτηκε, παρά το γεγονός ότι το διέψευσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ – πρόκειται πάνω κάτω για τα ίδια ΜΜΕ που δεν ανέφεραν λέξη για το ρεπορτάζ του Forensic Architecture για 22χρονο νεκρό από τη Συρία στον Έβρο, αφού μάλλον τα κάλυψε σε αυτή την περίπτωση η διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης- να δούμε κι ένα θέμα για την πραγματικά φονική και ανίατη ασθένεια που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι ένας πιο υγιής τρόπος ζωής που θα απέτρεπε περίπου 150 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το Skynews.

To 2017 διαγνώστηκαν με καρκίνο 366.303 άνθρωποι στη Βρετανία, δηλαδή, 1.000 κάθε μέρα (αλλά τα ΜΜΕ μας ζαλίζουν για μερικές δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, δηλαδή, ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους έχουν ένα συνάχι ή βήχα).

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι 147 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως – το 40% – θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι σταματούσαν να καπνίζουν, έπιναν λιγότερο αλκοόλ, έτρωγαν πιο υγιεινά, ήταν δραστήριοι και διατηρούσαν ένα υγιές βάρος.

Άλλοι παράγοντες είναι η μείωση κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, η αποφυγή της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο και η προσπάθεια για θηλασμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Susannah Brown θεωρεί ότι, σε αντίθεση με ό,τι ευρέως πιστεύεται, το 40% των καρκίνων θα μπορούσε να αποφευχθεί με μία υγιή δίαιτα και με περισσότερη σωματική δραστηριότητα.

Η Caroline Cerny προσθέτει από την πλευρά της ότι το περιβάλλον μας είναι πλημμυρισμένο με ανθυγιεινό φαγητό και η πως η κυβέρνηση πρέπει να το αλλάξει αυτό.

Στον αέρα έπεφταν πυροβολισμοί για εκφοβισμό -για να επανέλθω στα γεγονότα του Έβρου- αλλά πόσοι και πόσοι δεν έχουν φύγει από αδέσποτη σφαίρα από αυτή τη ζωή;

Και όχι απαραίτητα από πυρά ενόπλων δυνάμεων, αλλά ακόμα και από μπαλωθιές, από αυτό το γελοίο έθιμο.

Και τα άδεια όπλα σκοτώνουν, μας έλεγαν παρεμπιπτόντως στον στρατό.

Επίσης, από πού και ως πού να έχουν πολίτες όπλα, υποκαθιστώντας την αστυνομία και τον στρατό.

Όσο δηλητηριάζει, όμως, η ρητορική του μίσους την κοινωνία θα έρθουν και χειρότερα.

Και θα γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους συντηρούν και υποδαυλίζουν αυτό το μίσος. Γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά, στο τέλος καίγεται. Το τυρί το βλέπουν, τη φάκα δεν τη βλέπουν.

Αυτό ισχύει πάνω από όλα για την κυβέρνηση που μάλλον δεν ενοχλείται ούτε από τους Γερμανούς και Αυστριακούς νεοναζί στον Έβρο και τη Λέσβο.

Δεν συνιστούν εισβολή οι εισαγόμενοι αυτοί νεοναζί;

Το Twitter, παρεμπιπτόντως, θα κόβει από εδώ και πέρα όχι μόνο τα μηνύματα θρησκευτικού μίσους στην πλατφόρμα του, αλλά και αυτά που στρέφονται ενάντια στους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους και τους ασθενείς, όπως αναφέρει η Le Monde.

To Twitter έδωσε, μάλιστα, και δύο παραδείγματα αναρτήσεων που δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές.

“Όσοι άνθρωποι έχουν αυτή την αρρώστια είναι ποντίκια που μολύνουν όλο τον κόσμο γύρω τους” και “οι ηλικιωμένοι μας πίνουν το αίμα σαν βδέλλες και δεν αξίζουν τη στήριξή μας” έγραφαν χαρακτηριστικά τα δύο σχόλια που κόπηκαν.

Το πρώτο, μάλιστα, συνδέεται έμμεσα με τη νέα επιδημία του κορωνοϊού, που αναγκάζει τις πλατφόρμες να αντιδράσουν απέναντι σε μηνύματα μίσους, σε ρατσιστικά σχόλια και σε fake news με θαυματουργά προϊόντα, που προωθούνται από θεωρίες συνωμοσίας.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θέλει να εξαλείψει τον κίνδυνο η βία να περάσει μέσω της πλατφόρμας και στην πραγματική ζωή, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι τα απάνθρωπα μηνύματα αυξάνουν αυτόν τον κίνδυνο.

Το Twitter δεν είχε πάντα αυτή την πολιτική ενάντια στα μηνύματα μίσους, και στο παρελθόν παρενέβαινε απλά αν υπήρχε απειλή ή παρενόχληση ενάντια σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αλλά όπως και άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε αρκετά ενάντια στη ρητορική του μίσους και πλέον προσπαθεί να βρει μία ισορροπία για να μην περάσει και στο άλλο άκρο της φίμωσης της ελευθερίας έκφρασης.

Αντί επιλόγου μία υποβρύχια φωτογραφία, αφού μόνο στον βυθό τελικά υπάρχει η απόλυτη ελευθερία.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, η εισβολή που έχει γίνει είναι η βλακεία στα μυαλά μας. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.