Η αφραγκία σκοτώνει τον ιό

Κουμπάρε πιτσιρίκο
εξύπνησα τζαι σήμερα που το χάραμα του φου, είμαι καλά τζαι νοιώθω πολλά τυχερός για τούτο.

Θεωρώ το, μεγάλη επιτυχία να ξυπνάς τζαι να ‘σαι υγιής, ιδιαίτερα τώρα.

Τζαι μην με πάρεις για τρελό αλλά έχω ευχάριστα νέα, να σου πω. Θα σου τα αφήκω όμως, στο τέλος αν αντέξεις τζαι θκιαβάσεις ούλο το κείμενό μου!

Δακάτω, τα πράματα εν τα ίδια νομίζω όπως, στην μητέρα πατρίδα.

Αρχισαν και εδώ τα δύσκολα.

Χθες χάσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Ήταν 70 ετών και νοσηλευόταν στη εντατική, πριν ακόμα εμφανιστεί ο ιός. Δυστυχώς κόλλησε από συγγενικά του πρόσωπα που τον επισκέφτηκαν, επιβαρύνθηκε πιο πολύ η υγεία του και δυστυχώς κατέληξε.

RIP

Και μια και μιλάμε για Νοσοκομεία, είναι κάποιες τέτοιες στιγμές, που νοιώθω -φαντάζομαι και οι πιο πολλοί – τυχερός, που ακόμα δεν πούλησαν οι κρατούντες, σε ιδιώτες και τα Νοσοκομεία μας και έχουμε ακόμα πρόσβαση σ΄ αυτά, έστω και αν δεν είναι στα καλύτερα τους και το πιο σημαντικό σχεδόν δωρεάν.

Ναι, είμαστε τυχεροί, που μέσα σ΄ όλο αυτό τον πανικό που προκαλεί ο ιός, για το μόνο που έχουμε να σκεφτούμε και να μεριμνήσουμε είναι το πως θα προστατευθούμε απ΄ αυτόν.

Ευτυχώς δεν έχουμε επιπλέον να αγχωθούμε και για το, αν αρρωστήσουμε που θα καταλήξουμε.

Ξέρουμε με τα σημερινά δεδομένα που αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, ότι σε κάποιο Νοσοκομείο θα πάμε και ένας γιατρός θα μας δει.

Εύχομαι να μην καταντήσουμε Ιταλία που γίνεται επιλογή ηλικίας των ασθενών.

Και σκέφτομαι αν όλα τα Νοσοκομεία ήταν ιδιωτικά, πώς θα ένοιωθα τώρα;

Ο ιδιώτης, στρατηγικός επενδυτής που θα τα διαχειριζόταν, θα με δεχόταν;

Ή τώρα που είμαστε σε κατάσταση πανδημίας, θα έβγαζε από την τσέπη του, για πάρτι μας 100 εκατ. όπως έκανε το Κυπριακό κράτος, (ο Κούλης δεν ξέρω πόσα έδωσε και αν έδωσε) για αγορά και άλλων εξοπλισμών και για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;

Σιγά μην το έκανε!

Απλά θα έβγαζε μια ξερή ανακοίνωση λέγοντάς μας, η αρρώστια αντιμετωπίζεται και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την θεραπεία των ασθενών.

Θ΄ έβαζε και κανένα σε κανένα μπαλκόνι, να μας τραγουδήσει και εμείς τα χάπατα, θα τσιμπούσαμε, ότι όλα είναι under control.

Αυτό με τα μπαλκόνια ακόμα δεν έγινε εδώ, πιτσιρίκο, και είναι κάτι που το απεύχομαι, γιατί μου θυμίζει Ζάλογγο και με τρομάζει.

Η΄ ακόμα θα μας έλεγαν σαν το κλασσικό παράδειγμα καπιταλιστή, τον Μπόρις Τζόνσον που μας είπε στη ψύχρα ότι δεν θα πάρω μέτρα και ότι «Πολλές οικογένειες θα χάσουν τους αγαπημένους τους» από τον ιό!

Θα ήταν πιο ειλικρινής – ωμός και σκληρός ήταν- αν μας έλεγε ευτυχώς που ήρθε ο ιός και βοήθησε να καθαρίσω τους συνταξιούχους και τους υποσιτισμένους ανέργους και άφησα μόνο όσους μπορούν και πληρώνουν φόρους.

Δεν λέγονται αυτά φίλε μου, ούτε για αστείο στο καφενείο.

Καλά τους κάμνει όμως τους ηλίθιους Εγγλέζους, που σαν αγέλη που είναι, γεμίζουν τις συναυλίες τέτοιες μέρες με κόσμο πάρα να μείνουν σπίτι τους. Η ανοησία της αγέλης που λέγαμε.

Θα μου πείτε, αν έπαιρνε μέτρα με διαδικασία Brexit, θα έφευγε ο ιός και αυτοί θα ψήφιζαν ακόμα. Αν έμενε κανένας ζωντανός για να ψηφίσει!

Τώρα που χέστηκε και ο ίδιος ο αναμαλλιάρης, ίσως να του τράβηξαν και λίγο το αφτί κάποιοι άλλοι ότι χαλά την πιάτσα, που δεν ακολουθεί την παγκόσμια συντεταγμένη για τον ιό και δεν θα κανει του κεφαλιού του, αποφάσισε να πάρει κάποια μέτρα. Ελπίζω να μην είναι τόσο αργά.

Μ΄ αρέσει που νόμιζε ότι θα την βγάλει τζάμπα; Τις επόμενες μέρες προβλέπω για να βγάλουν την χασούρα οι διάφορες φαρμακοβιομηχανίες, να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό και η κουτσή Mary. Αλήθεια αυτή η Ελισάβετ τι να κάνει;

Και τώρα να πάμε στα ευχάριστα.

Έχεις δίκαιο φίλε μου που λες ότι οι μεγάλες ιδέες, ποιήματα, συγγράμματα, ταινίες, βγαίνουν από ανθρώπους που δεν δουλεύουν.

Τώρα το κατάλαβα -κάλιο αργά- μετά από καμία τριανταριά χρόνια συνεχομένης δουλ(ε)ίας, έκατσα σπίτι με ειδική άδεια ασθενείας, λόγω του ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα (καρδιά, ευαίσθητος γαρ) και όλη μέρα ή γράφω ή είμαι στο καναπέ και συλλογίζουμαι.

Πάω και καμία βόλτα φυσικά να ξεμουδιάσω και πάλι τα ίδια.

Ίσως όλο αυτό να μου βγει σε καλό, καθότι αργόσχολος, να τελειώσω και κάποια γραπτά μου, που λογω δουλείας τ΄ άφησα εδώ και καιρό στη μέση. Ίσως να εκπληρώσω κι΄ ένα όνειρο μου, πολλών χρονών, να τα εκδώσω. Οψόμεθα.

Σήμερα διανύω την εβδόμη μέρα καραντίνας και μετά από αρκετή σκέψη ανάμεσα σε καναπέ και κρεβάτι, έβγαλα το συμπέρασμα ότι γύρω στις 15η του Απρίλη θα μας αφήσει χρόνια ο ιός.

Και το δικαιολογώ.

Τα μόνα μέρη που έρχεσαι σε επαφή με κόσμο και υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι οι υπεραγορές. Ο μήνας έχει 22η και το 90% των νοικοκυριών είναι άφραγκα, οπόταν απένταρος ποιος θα πάει στο μπακάλη.

Έτσι αναγκαστικά θα κλειστούμε στο σπίτι, θα αρρωστήσουν όσοι αρρωστήσουν μέχρι σήμερα και μετά ο ιός θα εξαφανιστεί.

Το θετικό μ΄ αυτό το σενάριο, είναι ότι δεν θα μας επιβάλουν στρατιωτικό νόμο -δύσκολο το βλέπω- όπως έχουν κάνει σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θα χρειαστεί εξάλλου, αφού όλοι οικειοθελώς θα γίνουμε έγκλειστοι όχι σε μονή αλλά στο σπίτι μας.

Έτσι την γλυτώνει ο κάθε Κούλης που θα μας πει στο τέλος ότι είναι και Δημοκράτης και δεν μας κατέβασε τον στρατό!

Α, sorry ξέχασα το άλλο 10 % που απομένει, τους προύχοντες. Αυτοί δεν κυκλοφορούν έτσι και αλλιώς είναι κλεισμένοι σπίτι τους από καιρό, καθότι χέστηδες και εαυτούληδες όπως είναι.

Άσε που έχουν εφοδιαστεί με το αθάνατο και δεν χρειάζεται να βγούνε ούτε για κατούρημα έξω. Καλύτερα μακριά μας, φαντάσου ατυχία να κολλήσεις από κανένα σαν του λόγου τους, δεν έσχιεις chance να ζήσεις.

Άρα τέρμα τα δίφραγκα, τέλος και ο ιός!

Τι ανησυχούμε δεν ξέρω! Λίγο υπομονή χρειάζεται και θα περάσει και αυτό.

Ελπίζω να σε κάλυψα!

Αναξαγόρας που την Κύπρο.

ΥΓ. Και κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.
Λόγω κορωνοϊού κλείσανε όλα τα οδοφράγματα και δεν υπάρχει καμία επαφή με τα κατεχόμενα, έγινε κανονική διχοτόμηση εκεί που υπήρχε κάποια πιθανότητα επανένωσης. Και ακόμα για πρώτη φορά η Κύπρος, με πρόφαση και πάλι τον κορωνοϊό έδιωξε χτες βίαια πλοιάριο, που θα έβγαζε στα παράλια της, πρόσφυγες.

(Αγαπητέ Αναξαγόρα, δεν σχολιάζω τίποτα γιατί -μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας- προετοιμάζομαι για την απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.