Κορωνοϊός

Πιτσιρίκο, χαίρε.
Πρόσφατα πληροφορήθηκα πως:
Α) Έχουμε τις μισές ΜΕΘ από τον μέσο όρο της ΕΕ (6 κρεβάτια ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος προσεγγίζει τα 11,5 κρεβάτια ανά 100.000 κατοίκους), ενώ θα έπρεπε να ήμασταν λόγω γηρασμένου πληθυσμού (και του τουρισμού) πάνω από τον μέσο όρο, ο οποίος –προφανώς- θα αποδειχτεί ανεπαρκής.

Αυτό είναι πελώρια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη πολλών Κυβερνήσεων κάτι που δεν πολυακούγεται.
Ο απόλυτος αριθμός είναι 637 -αν πιστέψουμε την προχθεσινή Τρέμη που της ξέφυγε.

Β) Η διαχείριση των ΜΕΘ δεν γίνεται από γιατρούς, αλλά από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Δηλαδή, ενώ υπάρχουν ΜΕΘ, σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν αρκετοί εξειδικευμένοι νοσηλευτές για να τις λειτουργήσουν.

Άλλη μια πελώρια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη πολλών Κυβερνήσεων και μάλιστα σε εποχές ανεργίας.

Γ) Εξαιτίας του Β) η Οικονομία θα καταστραφεί, αλλά αυτό …δεν είναι του παρόντος κι όποιος ασχολείται με αυτήν τη λεπτομέρεια που αφορά όλους μας, είναι ένας σκατόψυχος τελειωμένος καπιτάλας που του αξίζει να προσβληθεί από ό,τι ιό κυκλοφορεί, δίχως όμως πρόσβαση σε ΜΕΘ.

Δ) Θα νοσήσει το 60% – 70% του πληθυσμού τουλάχιστον. Το είπε ευθέως η Μέρκελ για τους Γερμανούς αλλά ισχύει και για τους Έλληνες. Θα κινδυνεύσουν θανάσιμα όσοι είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω βαρύτατων προβλημάτων υγείας, δεν διαθέτουν αρκετά ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα σε ποσοστό μέχρι 15% για όσους είναι άνω των 80 ετών και σε ποσοστό μέχρι 8% για όσους είναι μεταξύ 70 και 80 ετών.

Ε) Μόνη ελπίδα μας είναι όσοι αρρωστήσουν σοβαρά, να το κάνουμε σε …δόσεις και όσοι νοσηλευτές χειρίζονται τις ΜΕΘ να μην νοσήσουν κι αυτοί (από οτιδήποτε).

ΣΤ) Χιλιάδες συμπολιτών μας που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αντί να αυτοαπομονωθούν στα δωμάτιά τους, τη βρίσκουν σε χώρους συνάθροισης διακινδυνεύοντας να δημιουργήσουν αντισώματα στον νέο κορωνοϊό, αφού τον ξεπεράσουν με κάτι σαν 4ήμερη γριπούλα.

Ζ) Οι Κινέζοι κι οι λοιποί ανατολικοί δεν πήραν μόνο δρακόντεια μέσα, αλλά τα υποστήριξαν με κατάλληλη τεχνολογία. Εδώ τα μέτρα θα εξαγγελθούν μεν, το κατά πόσο θα εφαρμοστούν επαφίεται στο διεθνώς πασίγνωστο (ξανακοίτα το ΣΤ) φιλότιμο του μέσου Έλληνα δε.

Η) Υπάρχει μια κατηγορία δήθεν δημοσιογράφων που, αντί να καταγγέλλουν τις ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ξανακοίτα Α και Β) προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για τους επικείμενους θανάτους (ξανακοίτα Δ) σε όσους δεν αυτοαπομονώνονται αν και δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι (ξανακοίτα ΣΤ).

Παπαγαλάκια αναμεταδίδουν χολή και τρομοκρατία stereo σε πολλά e-ΜΜΕ. Εμένα μου θυμίζει το διαβόητο Παγκάλιο «όλοι μαζί τα φάγαμε» που αθώωσε όσους τα έφαγαν επειδή κάποιοι το έχαψαν όταν τα ΜΜΕ τα διέδωσαν διαβολικά διαστρεβλωμένο.

Θ) Έρχεται γενικό κλείσιμο των πάντων όλων.

Αναρωτιέμαι γιατί από την πρώτη στιγμή που ξεκαθάρισε το ποιος πραγματικά κινδυνεύει με θάνατο από τον νέο κορωνοϊό, δεν υπήρξαν σαφείς ντιρεκτίβες ώστε να απομονωθούν αποτελεσματικά, ΜΟΝΟ όσοι κινδυνεύουν σε τέτοιο βαθμό από αυτόν.

Αν δεχτώ πως αυτό είναι αδύνατον, πώς να δεχτώ πως μπορεί να περιοριστεί ο γενικός πληθυσμός;

Αν δεχτώ πως ό,τι παρανοϊκό έχει συμβεί έχει όντως σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, (π.χ. όσοι καρναβάλισαν –κάποιοι από αυτούς, φοιτητές- κατηγορήθηκαν για κοινωνική αναισθησία, γαϊδουριά, ωχαδερφισμό, άκρατο εγωισμό κ.λπ. ενώ 8 μέρες μετά, με το κλείσιμο των Πανεπιστημίων, όλοι οι φοιτητές που δεν σπουδάζουν στις πόλεις που κατοικεί η οικογένειά τους, επέστρεψαν εκεί με κίνδυνο να εξαπλωθεί ο ιός σε όλη την Ελλάδα), πώς να δεχτώ τις ακόμη ανοιχτές λαϊκές αγορές, καφετερίες και εκκλησίες, τα ακόμη ανοιχτά εστιατόρια, πολυκαταστήματα, κουρεία, κομμωτήρια και supermarket και το ό,τι ακόμη λειτουργούν τα ΜΜΜ;

Α.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ πληροφορήθηκα πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010, δεν αποδόθηκε ποτέ Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες την εγκατέλειψαν, οι υποδομές της χώρας -όπως είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας- αφέθηκαν στην τύχη τους, σήμερα οι Έλληνες έχουν κάνει πάλι κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία, οπότε δεν με εκπλήσσει τίποτε από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα -με κορωνοϊό ή χωρίς κορωνοϊό-, ενώ ξέρω πολύ καλά και τι θα ακολουθήσει. Εύκολο είναι να το δει ο οποιοσδήποτε. Αρκεί να θέλει. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.