Κύριε Κώστα Μπακογιάννη, προτείνω να κλείσει ο 9,84 και να χτιστεί ένα νοσοκομείο (Παρακαλώ κοινοποιήστε)

Αγαπητέ κύριε Κώστα Μπακογιάννη, ως πολίτης της Αθήνας, λαμβάνω το θάρρος να σας γράψω τώρα που η χώρα μας και η πόλη μας δοκιμάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πριν αναφερθώ στο θέμα για το οποίο σας γράφω, οφείλω να είμαι ειλικρινής και να αναφέρω πως δεν σας έχω ψηφίσει για δήμαρχο -δεν πήγα να ψηφίσω- ενώ οι πρόγονοί σας, από τη μεριά της μητέρας σας, δεν μου είναι καθόλου συμπαθείς.

Αλλά τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και της ενότητας των Ελλήνων.

Κύριε Μπακογιάννη, η πρότασή μου είναι να κλείσετε τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 και τα χρήματα να διατεθούν για την ανέγερση ενός νοσοκομείου, το οποίο θα είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες, όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού, ώστε η χώρα μας να μην βρεθεί ποτέ ξανά ανέτοιμη και να μην χαθούν με τόσο άδικο τρόπο ανθρώπινες ζωές.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι γονείς και τα παιδιά των Ελλήνων είναι πιο σημαντικά από έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος, εδώ και χρόνια δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Ο 9,84 είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός χωρίς ακροατές, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τίποτα, ενώ στοιχίζει πολλά χρήματα στους πολίτες της Αθήνας, και είναι φορτωμένος με αρκετά σκάνδαλα από τις θητείες των προηγούμενων δημάρχων.

Είμαι βέβαιος πως και οι εργαζόμενοι στον 9,84 θα προτιμήσουν τα εκατομμύρια που διατίθενται για τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργάζονται να διατεθούν για την υγεία των πολιτών της Αθήνας και της χώρας, αφού είναι πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι, νοιάζονται πάρα πολύ για τους συνανθρώπους τους και δεν το κρύβουν.

Άλλωστε, οι εργαζόμενοι στον 9,84 θα μπορούσαν να απασχοληθούν στο νέο νοσοκομείο που θα χτιστεί, ως θυρωροί, καθαρίστριες, κηπουροί και σε άλλες θέσεις.

Βέβαια, υπάρχει πάντα και η ΕΡΤ, όπου κάθε κυβέρνηση τοποθετεί ημέτερους, συζύγους, φιλενάδες κλπ, οπότε θα μπορούσαν να διοριστούν εκεί οι εργαζόμενοι στον 9,84, για να συνεχίσουν την μάχιμη δημοσιογραφία που κάνουν.

Με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω πως θα ήταν πολύ καλό να κλείσει η ΕΡΤ -είχε δίκιο τελικά ο Αντώνης Σαμαράς πως η ΕΡΤ είναι εντελώς άχρηστη και ήμασταν λάθος όσοι αντιδράσαμε τότε- και τα χρήματα των Ελλήνων να διατεθούν στην Υγεία, αλλά καταλαβαίνω πως είναι πιο εύκολο να πάρουμε την Πόλη παρά να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ αυτό το θέμα δεν είναι στην δικαιοδοσία σας· βέβαια, μάλλον θα γίνετε πρωθυπουργός κάποια στιγμή, οπότε θα είναι στην δικαιοδοσία σας.

Κύριε Μπακογιάννη, δεν ξέρω μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητες ενός δημάρχου και δεν γνωρίζω τα νομικά θέματα αλλά ελπίζω πως είστε ένας νέος άνθρωπος που θέλει να αφήσει πραγματικό έργο πίσω του και να κάνει κάτι για το κοινό καλό.

Αν κλείσετε τον 9,84 και φτιάξετε ένα νοσοκομείο για έκτακτες ανάγκες όπως η πανδημία του κορωνοϊού, οι πολίτες της Αθήνας θα σας ευγνωμονούν και θα περάσετε στην Ιστορία.

Το όνομά σας θα μνημονεύεται από τους Έλληνες -και όχι μόνο τους Έλληνες- και μετά από έναν αιώνα.

Το σημαντικότερο είναι ότι θα έχετε κάνει μια καλή και σωστή πράξη, και θα έχετε γίνει χρήσιμος για τους πολίτες της Αθήνας και όλης της χώρας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και για τον χρόνο σας.

Φιλικά

πιτσιρίκος

Υ.Γ. Τους χαιρετισμούς μου στη σύζυγό σας. Η Σία ήταν από τους ευγενικούς ανθρώπους που γνώρισα στα ΜΜΕ που εργάστηκα.
Υ.Γ.2 Αν η πρότασή μου σας φανεί συμπαθής και κάνετε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, θα πάρω το θάρρος να σας γράψω ξανά. Έχω ένα “σχέδιο” για την Αθήνα, που -κατά την ταπεινή μου γνώμη- μπορεί να την μετατρέψει σε μια από τις πέντε πιο όμορφες και ελκυστικές πόλεις του κόσμου. Αλλά προέχει η υγεία των συνανθρώπων μας.

(Παρακαλώ τις φίλες και τους φίλους που διαβάζουν, να κοινοποιήσουν το κείμενο. Ας σταματήσουμε την κλάψα και το μελό -που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία- και ας κάνουμε κάτι χρήσιμο. Μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μην ζήσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων αυτό που ζούμε εμείς σήμερα. Ευχαριστώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.