Λάζαρε, κάτσε μέσα!

Γεια σας πιτσιρίκια,
Περιμένοντας στην ουρά για να μπω στο συνοικιακό μίνι μάρκετ, ακούω μια γειτόνισσα να προτείνει την λύση της λιτανείας για να ξορκίσουμε το κακό που μας βρήκε.

Τότε κάνω την έκπληξη και -ενώ συνηθως δεν ασχολούμαι- απαντάω:

“Σε μια χώρα που έχει πιο πολλούς παπάδες από γιατρούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τι πιο λογικό εν καιρώ πανδημίας από το να κανουμε λιτανείες;”

Προφανώς και επικράτησε εκκωφαντική σιωπή την οποία και έσπασα:

“Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, οι παπάδες είναι περισσότεροι και από τους δασκάλους, οπότε σίγουρα μπορούμε με την λιτανεία να μορφώσουμε και τα παιδιά που χάνουν το σχολείο! With one stone two birds που λένε και στο χωριό μου.”

Οι μισοί γέλασαν, ίσως γιατι νόμιζαν οτι απλά έσπαγα την βουβαμάρα με λίγο χιούμορ.

Οι άλλοι μισοί με κοίταζαν με ένα απλανές βλέμμα γεμάτο απορία γιατί, προφανώς, οι εγκεφαλικές τους συνάψεις είναι σε απεργία διαρκείας εδώ και πολλά χρόνια.

Πραγματικά, όμως, είναι φοβερό πώς οι άνθρωποι που λένε ανοησίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις ξεστομίζουν και όταν ζοριστούν στη συζήτηση που ακολουθεί απαντούν με ένα βαθύ “εεε, αυτή είναι η γνώμη μου”.

Όμως, οι πολλές αναλύσεις, όπως είπε και η συντρόφισα στον Καζανζτάκη, ειναι γεροντικές συνήθειες οπότε θα αναλάβω δράση!

Καλά, μην φανταστείτε καμιά επανάσταση -ούτως η άλλως οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες- αλλά θα κάνω αυτό που μου αρέσει: Θα σπάω πλάκα με τις φάτσες των γειτόνων μου!

Θα τυπώσω την εικόνα του αναρχοκομμουνιστή Jesus που προτρέπει τον Λάζαρο να κάτσει μέσα και θα την τοιχοκολλήσω έξω απο τις τρεις εκκλησίες της γειτονιάς μου, καθώς και στο συνοικιακό mini-market.

Έπεται συνέχεια!

Εως τότε #menoume_ellines

Με πολύ σουρεαλισμό
Γιώργος

(Αγαπητέ Γιώργο, αυτοί που λένε ανοησίες πρέπει να βλέπουν στα μάτια και στη συμπεριφορά των άλλων πως λένε ανοησίες. Να μην περνάνε έτσι αυτά. Εν τω μεταξύ, είστε άπαιχτος. Είναι ιδανικό πεδίο για παιχνίδια και πειράγματα η μικροαστική και θρησκόληπτη ελληνική κοινωνία. Ειδικά τώρα που πολλοί άνθρωποι, αν και θα έπρεπε να αμφιβάλλουν για τις πεποιθήσεις τους και τις βεβαιότητές τους, μουλαρώνουν και επιμένουν ακόμα περισσότερο. Γιατί ο πραγματικός ιός είναι η ηλιθιότητα. Και αν και υπάρχει όσο υπάρχουν οι άνθρωποι, δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο. Καλή διασκέδαση! Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.