Νέος Πατριωτισμός

Φίλε πιτσιρίκο,
θα σου πω μια ιστορία «νέου πατριωτισμού», όπως τον περιέγραψε η ΠτΔ στο χθεσινό της διάγγελμα.

«Η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη.»

Η ιστορία έχει τίτλο «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» και ξεκινά Παρασκευή 13 Μαρτίου στο ΦΕΚ 848

Λέει λοιπόν το άρθρο1 παρ. 3,

ότι όταν δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια-κλινικές,

καθ’ υπέρβασιν του αριθμού όσων διατίθενται στον ΕΟΠΥΥ δυνάμει σχετικών Μνημονίων Συνεργασίας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) του ΕΟΠΥΥ.

(Χρήσιμος Όρος: Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), τιμολόγηση βάση ενός κωδικού με την κατηγορία της πάθησης του ασθενούς, στην οποία θα αντιστοιχεί ένα προκαθορισμένο ποσό για όλα τα νοσοκομεία.)

Πώς θα αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια-κλινικές:

– Για μεν τις απλές κλίνες σύμφωνα με τα ΚΕΝ όπως περιγράφονται στον ΕΚΠΥ

– Για δε τις κλίνες ΜΕΘ η τιμή ημερήσιας αποζημίωσης ΜΕΘ, αντιστοιχεί στο ημερήσιο νοσήλιο της παρ. 8 του άρθρου 21 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β 4898/2018),

δηλαδή

α. 800 ευρώ για τις τρείς (3) πρώτες ημέρες νοσηλείας, β. 550 ευρώ από την τέταρτη (4) ως την δέκατη πέμπτη (15) ημέρα νοσηλείας, γ. 400 ευρώ για υπόλοιπο της αναγκαίας νοσηλείας

πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 όπως προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ.105494 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’3096/2012) ο οποίος συντελεστής λέει ότι εφαρμόζεται στις περιπτώσεις πολιτών των κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τρίτων χωρών, μη μονίμων κατοίκων Ελλάδος.

Δηλαδή για τις κλίνες ΜΕΘ που θα διαθέτουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια για τους ασθενείς με κορωνοϊό θα αποζημειώνονται, σαν ο ασθενής να είναι αλλοδαπός, σε διπλάσια τιμή.

από 800 σε 1672€

από 550 σε 1149,5€

από 400 σε 836€

ανάλογα με τις μέρες νοσηλείας.

Επειδή όμως οι ανάγκες θα είναι επιτακτικές οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να αυξήσουν μέχρι 40% την δυναμικότητα των κλινών ΜΕΘ ανά κλινική με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό λέει το άρθρο 4.

Υπάρχει και το άρθρο 3 που λέει ότι κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος για την ανίχνευση του κορωνοϊού μπορεί να διενεργείται σε πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και καθορίζονται οι τιμές αποζημίωσης.

Κι επειδή ζούμε σε έναν καπιταλιστικό κόσμο όλα τα παραπάνω στοιχίζουν κατ’ ελάχιστο 30 εκατομμύρια ευρώ όπως μας πληροφορεί το άρθρο 5 της απόφασης 1542/ ΦΕΚ848 13/3/2020.

ατομική ευθύνη

συνεργασία

αλληλεγγύη

Νέος Πατριωτισμός

Με εκτίμηση
Ανδρέας

Υ.Γ. Προσλήψεις γιατρών δεν έχουν γίνει ακόμη, κάποιες προσλήψεις νοσηλευτών μάλλον έγιναν, μα φυσικά ζητάνε εθελοντές.

Υ.Γ.2
Μια ερώτηση προς γιατρούς, αν αυξήσεις κατά 40% τα κρεβάτια ΜΕΘ με το υφιστάμενο προσωπικό μπορεί αυτό να λειτουργήσει;

(Αγαπητέ Ανδρέα, κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν -από κορωνοϊό ή κάτι άλλο, ή από λάθος διάγνωση ή από αδιαφορία-, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται εντελώς, αφού διαλύονται οικονομικά, αλλά στην Ελλάδα παίζεται το έργο “Ο Μητσοτάκης παγκόσμιος ηγέτης και ο Τσιόδρας ο νέος Χριστός”. Οι καταγγελίες από τους συγγενείς των νεκρών ή από ανθρώπους που νόσησαν και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία. Ανδρέα, δεν μιλάει κανείς. Οπότε, να μη μιλήσω κι εγώ. Αν έμαθα κάτι αυτά τα χρόνια που γράφω, είναι πως… Άσε μην το γράψω. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.